DADES IDENTIFICATIVES 2021_22
Assignatura (*) SEGURETAT I EFICÀCIA DELS ALIMENTS Codi 13675236
Ensenyament
Nutrició i Metabolisme (2012)
Cicle 2n
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període
3 Optativa AN
Llengua d'impartició
Castellà
Departament Bioquímica i Biotecnologia
Coordinador/a
PUIGGROS LLAVINÉS, FRANCESC
Adreça electrònica francesc.puiggros@urv.cat
Professors/es
PUIGGROS LLAVINÉS, FRANCESC
Web
Descripció general i informació rellevant Conèixer els principals trets que afecten a la seguretat del consumidor d'aliments i a la confiança dipositada en els atributs plasmats en l'etiquetatge alimentari.

Competències
Tipus A Codi Competències Específiques
  Comú
  Professionalitzador
  AP6 Especialitat "Aliments Saludables": Comprendre les bases de legislació i seguretat alimentària.
  Recerca
Tipus B Codi Competències Transversals
  Comú
Tipus C Codi Competències Nuclears

Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències
AP6

Continguts
Tema Subtema
TEMA 1. Seguridad Alimentaria. Marco normativo y principios básicos
TEMA 2. Sistema Europeo de Seguridad Alimentaria
TEMA 3. Riesgos biológicos de la cadena alimentaria
TEMA 4. Riesgos químicos de la cadena alimentaria
TEMA 5. Autocontrol, trazabilidad y sistema APPCC
TEMA 6. Alérgenos
TEMA 7. Etiquetage, presentación y publicidad
TEMA 8. Dietéticos, complementos y nuevos alimentos
TEMA 9. Aditivos alimentarios y materiales de contacto
TEMA 10. Sanidad animal
TEMA 11. Sanidad vegetal
TEMA 12. Alimentos funcionales, nutracéuticos y nuevos alimentos

Planificació
Metodologies  ::  Proves
  Competències (*) Hores a classe Hores fora de classe (**) Hores totals
Activitats Introductòries
1 0 1
 
Sessió Magistral
24 36 60
Treballs
0 10 10
Presentacions / exposicions
1 0 1
 
Atenció personalitzada
1 0 1
 
Proves objectives de preguntes curtes
2 0 2
 
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor.
(**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat

Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries
Sessió Magistral Asignatura impartida a todos los alumnos por videoconferència
Treballs Todos los alumnos elaborarán un trabajo individual que debe ser entregado por escrito (mail o Moodle) y presentado oralmente el último día de clase. El trabajo (longitud máxima 10 hojas) debe consistir en el análisis crítico del tratamiento que ha recibido una determinada alarma por contaminación alimentaria.
Presentacions / exposicions
Atenció personalitzada

Atenció personalitzada
 
Descripció

Avaluació
  Descripció Pes
Treballs Trabajo escrito y presentación 5 sobre 10
Presentacions / exposicions (ver "Trabajos")
Proves objectives de preguntes curtes Examen de preguntas cortas sobre los temas 4 sobre 10
Altres

Debate

1 sobre 10
 
Altres comentaris i segona convocatòria

Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora.


Fonts d'informació

Bàsica

Facilitada a través de Moodle.

Complementària

Recomanacions


(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent