DADES IDENTIFICATIVES 2018_19
Assignatura (*) BASES DE DADES ÚTILS EN LA INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA Codi 13675238
Ensenyament
Nutrició i Metabolisme (2012)
Cicle 2n
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període
3 Optativa AN
Llengua d'impartició
Català
Departament Bioquímica i Biotecnologia
Coordinador/a
MUGUERZA MARQUÍNEZ, MARIA BEGOÑA
Adreça electrònica begona.muguerza@urv.cat
mariaeugenia.hernandez@urv.cat
Professors/es
MUGUERZA MARQUÍNEZ, MARIA BEGOÑA
HERNANDEZ DE PABLO, MARIA EUGENIA
Web
Descripció general i informació rellevant

Competències
Tipus A Codi Competències Específiques
  Comú
  AC7 Incorporar eficaçment els avanços científics al propi camp professional.
  Professionalitzador
  AP5 Especialitat "Aliments Saludables": Conèixer en profunditat la composició dels aliments i els perfils nutricionals saludables.
  AP6 Especialitat "Aliments Saludables": Comprendre les bases de legislació i seguretat alimentària.
  Recerca
Tipus B Codi Competències Transversals
  Comú
  BC2 Resoldre problemes complexos de forma efectiva.
  BC3 Aplicar el pensament crític, lògic i creatiu, demostrant capacitat d’innovació.
  BC4 Treballar de forma autònoma amb responsabilitat i iniciativa.
  BC5 Treballar en equip de forma cooperativa i responsabilitat compartida.
  BC6 Comunicar informació, idees, problemes i solucions de manera clara i efectiva en públic o en àmbits tècnics concrets.
  BC8 Gestionar projectes tècnics o professionals.
Tipus C Codi Competències Nuclears
  Comú
  CC3 Gestionar la informació i el coneixement.

Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències
Aplicar la normativa i legislació dels aliments, tant europea com a espanyola. AC7
AP5
AP6
Valorar la protecció dels consumidors. AC7
BC2
BC3
BC4
BC5
BC6
BC8
CC3

Continguts
Tema Subtema
1. Bases de datos y fuentes de información: tendencias, nuevos productos lanzados al mercado, avances científicos y tecnológicos -Búsqueda de bases de datos
-Principales fuentes de información y tipo de datos que facilitan.
2. Gestión de proyectos de I+D+i

-Financiación de proyectos: principales convocatorias, nacionales y europeas
a. Características principales y diferenciales de cada una de ellas
b. Cómo seleccionar la convocatoria más adecuada para mi proyecto

-Preparación y desarrollar un proyecto de I+D+i en la industria alimentaria.
a. Elección de la línea de innovación
b. Proceso a seguir para la puesta en marcha del proyectos.
c. Preparación de propuestas de proyectos de innovación: posibles objetivos, consorcio (empresarial y de centros de investigación), resultados esperados, presupuestos
d. Preparación la Memoria Técnica.

Planificació
Metodologies  ::  Proves
  Competències (*) Hores a classe Hores fora de classe (**) Hores totals
Activitats Introductòries
1 1 2
 
Sessió Magistral
8 0 8
Fòrums de debat
2 2 4
Presentacions / exposicions
2 2 4
Treballs
1 20 21
 
Atenció personalitzada
6 6 12
 
Proves de desenvolupament
2 0 2
 
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor.
(**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat

Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries Plantejament de l'assignatura
Sessió Magistral Desenvolupament dels continguts
Fòrums de debat Els estudiants actuaran com a avaluadors en dos projectes
Presentacions / exposicions Els estudiants hauran de defensar el seu projecte davant un tribunal
Treballs Els estudiants realitzaran el disseny complet d’un Projecte de I+D+i
Atenció personalitzada Tutories personalitzades

Atenció personalitzada
 
Atenció personalitzada
Descripció
Al despatx prèvia petició d'hora. Departament de Bioquímica i Biotecnologia. Tel: 977558837 begona.muguerza@urv.cat

Avaluació
  Descripció Pes
Fòrums de debat Actuació com a tribunal 10%
Presentacions / exposicions Defensa del Projecte de I+D+i 25%
Treballs Projecte de I+D+i 60%
Altres

Autoavaluació interna del grup

5%
 
Altres comentaris i segona convocatòria

Segona convocatòria: Depenent de la part suspesa (Projecte o Defensa del Projecte), es podran presentar a la segona convocatòria un cop esmenats els error.


Fonts d'informació

Bàsica

Complementària

Recomanacions


(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent