2. Indústria alimentària. |
Caracterísitiques principals i elements més significatius de las indústria alimentària a nivell nacional i europeu.
Competitivitat. Indústria espanyola en la UE. Principals subsectors alimentaris a nivell nacional. Producció, mercat interior i exportació. Àrees prioritàries per la indústria espanyola. |
4. Competitivitat de les empreses alimentàries. |
- Importància I+D+I. Inversió.
- Marc regulatori. Novel foods. Aditius alimentaris. Aliments funcionals.
- Reptes actuals de la indústria alimentària.
|
5. Innovació en la indústria alimentària. |
-Innovació tecnològica. Nous processos de transformació i control. Pel·lícules i recobriments comestibles, noves tecnologies de conservació, Encapsulació.
-Innovació funcional: Criteris per definir el concepte de producte: consumidor, costos, aspectes científics.
|
6. Com conèixer i satisfer les expectatives del consumidor. Relació amb la innovació en las empreses alimentàries. |
Percepció del consumidor. Eines per entendre la resposta del consumidor: hàbits de compra i de consum, preferències, preocupacions. Tendències de consum i la seva relació amb la innovació a nivell industrial. Estudi de les característiques dels consumidors i dels seus hàbits de consum sobre l'acceptació dels nous productes llançats. Client com consumidor final o com client industrial. Empreses alimentàries consumidores: sector, tipologia, tamany, vendes, innovació. |