DADES IDENTIFICATIVES 2022_23
Assignatura (*) DIETÈTICA I DIETOTERÀPIA Codi 13675245
Ensenyament
Nutrició i Metabolisme (2012)
Cicle 2n
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període
3 Optativa AN
Llengua d'impartició
Castellà
Departament Bioquímica i Biotecnologia
Coordinador/a
GRASA MARTÍNEZ, MARIA DEL MAR
Adreça electrònica mariadelmar.grasa@urv.cat
mireia.urpi@urv.cat
Professors/es
GRASA MARTÍNEZ, MARIA DEL MAR
URPI SARDÀ, MIREIA
Web http://https://www.ub.edu/grad3/plae/AccesInformePD?curs=2022&codiGiga=569413&idioma=CAT&recurs=publicacio
Descripció general i informació rellevant <p> Complement de formació que s'imparteix des de la UB.</p><div>Veure guia docent en web indicada.</div>

Competències
Tipus A Codi Competències Específiques
  Comú
  Professionalitzador
  Recerca
Tipus B Codi Competències Transversals
  Comú
Tipus C Codi Competències Nuclears

Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències

Continguts
Tema Subtema
1. Alimentació, nutrició i dietètica 1.1 Dels requeriments nutricionals a les ingestes recomanades.
1.2 Contingut nutricional d'una dieta equilibrada i translació a piràmide alimentària.
1.3 Transició nutricional i sostenibilitat.
1.4 Avaluació de l'estat nutricional.
1.5 Macronutrients: implicacions dietètiques.
2. Dietoteràpia 2.1 Alimentació com a causa i protecció davant malalties.
2.2 Avaluació del contingut nutricional d'una dieta.

Planificació
Metodologies  ::  Proves
  Competències (*) Hores a classe Hores fora de classe (**) Hores totals
Activitats Introductòries
0 0 0
 
 
Atenció personalitzada
0 0 0
 
 
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor.
(**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat

Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries
Atenció personalitzada

Atenció personalitzada
 
Atenció personalitzada
Descripció

Coordinació: Maria Del Mar Grasa Martinez (mgrasa@ub.edu)

Departament: Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia, Universitat de Barcelona


Avaluació
  Descripció Pes
 
Altres comentaris i segona convocatòria



Fonts d'informació

Bàsica

Complementària

Recomanacions


(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent