DADES IDENTIFICATIVES 2021_22
Assignatura (*) ALIMENTS Codi 13675249
Ensenyament
Nutrició i Metabolisme (2012)
Cicle 2n
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període
3 Optativa AN
Llengua d'impartició
Castellà
Departament Bioquímica i Biotecnologia
Coordinador/a
AROLA ARNAL, ANNA
Adreça electrònica anna.arola@urv.cat
rosam.lamuela@urv.cat
mcarmen.lopez@urv.cat
Professors/es
AROLA ARNAL, ANNA
LAMUELA RAVENTÓS, ROSA M.
LÓPEZ SABATER, M. CARMEN
Web http://www.ub.edu/grad3/plae/AccesInformePD?curs=2021&codiGiga=569417&idioma=CAT&recurs=publicacio
Descripció general i informació rellevant Complement de formació que s'imparteix des de la UB. Diferents tipus d'aliments, nous aliments (aliments transgènics i funcionals) i seguretat alimentària. Per més informació contactar amb la coordinadora de l'assignatura.

Competències
Tipus A Codi Competències Específiques
  Comú
  Professionalitzador
  Recerca
Tipus B Codi Competències Transversals
  Comú
Tipus C Codi Competències Nuclears

Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències

Continguts
Tema Subtema
Tema 1. Introducció.
Concepte d’aliment. Components dels aliments.
Classificacions.
Tema 2. Carns i derivats càrnics.
Composició química. Valor nutritiu.
Tema 3. Peix , marisc i productes derivats.
Classificació, composició i valor nutritiu.
Tema 4. Ous i derivats.
Composició i valor nutritiu.
Tema 5. Llet i derivats làctis.
Composició. Valor nutritiu.
Tema 6. Olis i greixos comestibles.
Composició química, propietats i valor
nutritiu.
Tema 7. Cereals i derivats.
Tipus de cereals de consum. Composició i valor nutritiu. Pa i pastes alimentoses. Composició i valor nutritiu.
Tema 8. Lleguminoses, tubèrculs i derivats.
Composició i valor nutritiu.
Tema 9. Hortalisses i verdures.
Composició i valor nutritiu.
Tema 10. Fruites.
Composició i valor nutritiu.
Fruits secs. Composició i valor nutritiu.
Derivats de fruita. Composició i valor nutritiu.
Tema 11. Edulcorants naturals i derivats.
Tema 12. Begudes alcohòliques. Composició i valor nutritiu.
Tema 13. Begudes no alcohòliques. Aigües naturals, minerals i de taula. Begudes refrescants.
Tema 14. Aliments estimulants i derivats.
Tema 15. Condiments i espècies.

Planificació
Metodologies  ::  Proves
  Competències (*) Hores a classe Hores fora de classe (**) Hores totals
Activitats Introductòries
0 0 0
 
 
Atenció personalitzada
0 0 0
 
 
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor.
(**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat

Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries
Atenció personalitzada

Atenció personalitzada
 
Atenció personalitzada
Descripció
Coordinació: Maria Carmen Lopez Sabater (mclopez@ub.edu UB)

Departament: Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia


Avaluació
  Descripció Pes
 
Altres comentaris i segona convocatòria



Fonts d'informació

Bàsica

Complementària

Recomanacions


(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent