Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques | | A14 |
Higiene personal, productes i processos. |
| A19 |
Planificar, implantar i avaluar dietes terapèutiques |
| A25 |
Desenvolupar la planificació de menús per col•lectivitats. |
| A26 |
Analitzar i avaluar els riscos alimentaris. |
| A27 |
Gestionar la seguretat alimentària. |
| A38 |
Implementar sistemes de qualitat. |
| A39 |
Realitzar tasques de formació de personal. |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals | | B1 |
Aprendre a aprendre. |
| B2 |
Resoldre problemes de forma efectiva |
| B4 |
Treballar de forma autònoma amb iniciativa. |
| B5 |
Treballar de forma col·laborativa. |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears | | C2 |
Utilitzar de manera avançada les tecnologies de la informació i la comunicació. |
| C3 |
Gestionar la informació i el coneixement. |
| C4 |
Expressar-se correctament de manera oral i escrita en una de les dues llengües oficials de la URV. |
| C5 |
Comprometre’s amb l'ètica i la responsabilitat social com a ciutadà/ana i com a professional. |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| A14 |
Conèixer quines són les malalties relacionades amb la presència dels microorganismes en els aliments
Adquirir els coneixements bàsics de l'administració d'organitzacions
Conèixer i aplicar les tècniques de conservació dels aliments
Conèixer i utilitzar adequadament el vocabulari i la terminologia pròpies de la Microbiologia dels microorganismes
| | A19 |
Adquirir els coneixements bàsics de l'administració d'organitzacions
| | A25 |
Adquirir els coneixements bàsics de l'administració d'organitzacions
| | A26 |
Conèixer i aplicar les tècniques de conservació dels aliments
Conèixer i determinar quins tipus d’alteracions microbianes es produeixen en els aliments
| | A27 |
Adquirir els coneixements bàsics de l'administració d'organitzacions
| | A38 |
Adquirir els coneixements bàsics de l'administració d'organitzacions
| | A39 |
Adquirir els coneixements bàsics de l'administració d'organitzacions
|
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| B1 |
Comparteix i assumeix els objectius d’ aprenentatge proposats pel professor
| | B2 |
Identificar i analitzar un problema per a generar alternatives de solució, aplicant els mètodes apresos
| | B4 |
Comportar-se d’una forma reflexiva i responsable, constructivament crític
| | B5 |
Participar i col·laborar activament en les tasques de l’ equip i fomentar la confiança, la cordialitat i l’orientació a la tasca conjunta
|
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| C2 |
Utilitza programari per a comunicació off-line: editors de textos, fulles de càlcul i presentacions digitals
| | C3 |
Localitza i accedeix a la informació de manera eficaç i eficient
| | C4 |
Produeix un text oral adequat a la situació comunicativa
Produeix un text escrit adequat a la situació comunicativa
| | C5 |
Mostra respecte pels drets fonamentals i d'igualtat entre homes i dones
Mostra respecte vers els valors propis d'una cultura de la pau i de valors democràtics
|
Tema |
Subtema |
Introducció a la Restauració Col•lectiva
|
1. Introducció a la Restauració Col•lectiva: definicions i conceptes |
Dietes en restauració col·lectiva |
2. Característiques de l’alimentació en diferents col•lectivitats. Planificació de menús.
3. Dietes terapèutiques. Dietes amb modificació de textura.
|
Instal·lacions |
4. Planificació i condicions generals de les instal•lacions, locals i equipaments de restauració col•lectiva
5. Tipus de Cuina: sistemes de gestió, producció i distribució
6. Recepció de mercaderies i emmagatzemament
7. Preparació, cocció i acabament de l’elaboració dels aliments
8. Zones de rentat i de residus
|
Personal en restauració col·lectiva |
9. Manipuladors d’aliments |
Higiene i seguretat alimentària |
10. Perills sanitaris associats a la Restauració Colectiva. Toxi-infeccions alimentàries.
11. Introducció i prerequisits del sistema d’anàlisi de perills i punts de control crítics (APPCC)
12. Implantació del sistema d’anàlisi de perills i punts de control crítics (APPCC).
13. Controls de qualitat. Normes ISO
|
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe
|
Hores fora de classe
|
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
1 |
0 |
1 |
Sessió Magistral |
|
18 |
18 |
36 |
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària |
|
12 |
24 |
36 |
Atenció personalitzada |
|
1 |
0 |
1 |
|
Proves objectives de preguntes curtes |
|
2 |
0 |
2 |
Proves pràctiques |
|
3 |
0 |
3 |
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Presentació de l'assignatura |
Sessió Magistral |
Explicació de la part teòrica dels temes de l'assignatura |
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària |
Resolució de casos pràctics, plantejats en les pràctiques |
Atenció personalitzada |
Al finalitzar les classes teòriques i en el despatx dels professors amb cita prèvia |
Descripció |
Al finalitzar les classes teòriques i en el despatx dels professors amb cita prèvia |
Metodologies |
Competències
|
Descripció |
Pes |
|
|
|
|
Proves objectives de preguntes curtes |
|
Proves objectives de preguntes curtes i preguntes tipus test
Per avaluar els coneixements teòrics dels temes impartits en classes magistrals |
60 |
Proves pràctiques |
|
Capacitat de resolució de casos pràctics, plantejats en les pràctiques
Es valora l’aprenentatge autònom,i motivació, assistència i puntualitat
|
35 |
Altres |
|
Assistència i participació activa |
5 |
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
Observacions: 1. Per poder fer mitjana entre les diferents proves d'avaluació, s'ha d'obtenir com a mínim un 40% de la nota màxima en cada prova. S'aprova amb el 50% de la puntuació màxima possible. Els percentatges d'avaluació seran els mateixos tant en la primera com en la segona convocatòria. En cas de suspendre la part teòrica o la part pràctica, la nota de la part aprovada es guardarà per a la segona convocatòria. 2. En les activitats avaluatives de les proves i en la revisió d'exàmens no està permès l'ús o tinença de dispositius de comunicació i transmissió de dades durant la realització de les proves (art. 21 NAM Grau), a més de les indicacions específiques que faci el professor. L'incompliment d'aquesta norma invalida la prova d'avaluació. - Coneixements teòrics (60%): Examen de preguntes tipus test i/o exercicis i/o preguntes curtes o llargues. També es preguntarà sobre els coneixements plantejats en la part pràctica. - Pràctiques (30%): Realització d'activitats, cerca d'informació, resolució de casos pràctics. Els continguts teòrics de les pràctiques es valoraran en les proves objectives. Es valora l'aprenentatge autònom, motivació, assistència i puntualitat. Es valora el comportament i l'actitud vers als altres. - Competències transversals (10%). Durant el desenvolupament de l'assignatura, i principalment en la part pràctica, es valora l'aprenentatge continuat i autònom, la motivació, l'assistència i puntualitat a les classes i en l'entrega de treballs. Es valora el comportament i l'actitud vers als altres. Normativa En les proves d'avaluació i en la revisió d'examens no està permès l'ús o tinença de dispositius de comunicació i transmissió de dades durant la realització de les proves (art. 21 NAM Grau iart. 20 NAM Màster), a més de les indicacions específiques que faci el professor. L'incompliment d'aquesta norma invalida la prova d'avaluació. El incompliment de les normes generals en les proves d'avaluació comportarà una avaluació negativa i o expedient de l'alumne. |
Bàsica |
, , ,
|
Sala, Y, Montañés, J. Restauración Colectiva. Planificación de instalaciones, locales y equipamientos. Barcelona: Masson; 1999. Matas, E, Vila, M. Restauración Colectiva. APPCC. Manual del usuario. Barcelona; Elsevier; 2002. Montés E., Lloret I., López MA. Diseño y
Gestión de Cocinas. Manual de higiene alimentaria aplicada al sector de la
Restauración. Ediciones Díaz de Santos; 2005. Bouëtard J, Santos JJ. La Ingenieri?a de procesos en li?nea fri?a completa, cocinas centrales, metodologi?a de organizacio?n : tratado ba?sico de ingenieri?a integral y de los procesos en li?nea fri?a completa hospitalaria, geria?trica, escolar, catering, hosteleri?a y restauracio?n colectiva y social : la li?nea fri?a aplicada a la accio?n social : ley de dependencia. Innova Concept Ingeniería; DL 2012. |
Complementària |
|
|
|
Altres comentaris |
Nota important en el seguiment de les classes teòriques:
Es recomanarà assistència a classe, parar atenció i agafar apunts. S’indicarà la documentació pel seguiment de cada tema, però no es penjaran al moodle de forma sistemàtica les presentacions utilitzades a classe per l’explicació del tema.
Encara que l’assistència no és obligatòria, tindrà una valoració positiva en les consideracions globals de seguiment i avaluació de l’assignatura.
Informació per als Repetidors:
Els repetidors que l’any anterior haguessin aprovat la part pràctica, se’ls guardarà la nota per aquest curs sempre i quan signin un document en el despatx de Nutrició i Salut Pública abans de l’1 de Novembre. A tots els alumnes se’ls donarà còpia del document signat. La nota de la part pràctica tindrà el pes establert en el curs actual.
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|