DADES IDENTIFICATIVES 2023_24
Assignatura (*) PRÀCTICUM OPCIONAL Codi 14224401
Ensenyament
Grau en Nutrició Humana i Dietètica (2010)
Cicle 1r
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període
3 Pràctiques Externes obligatòria Quart AN conv. única
Llengua d'impartició
Català
Departament Bioquímica i Biotecnologia
Ciències Mèdiques Bàsiques
Medicina i Cirurgia
Coordinador/a
SOLÀ ALBERICH, ROSA MARIA
Adreça electrònica nancy.babio@urv.cat
rosa.sola@urv.cat
jordi.salas@urv.cat
monica.bullo@urv.cat
fatima.sabench@urv.cat
jorge.joven@urv.cat
veronica.luque@urv.cat
mariona.gispert@urv.cat
anna.pedret@urv.cat
elisabet.llaurado@urv.cat
marta.zaragoza@urv.cat
ursula.catalan@urv.cat
andres.diaz@urv.cat
lorena.calderon@urv.cat
judit.queral@urv.cat
Professors/es
BABIO SÁNCHEZ, NANCY ELVIRA
SOLÀ ALBERICH, ROSA MARIA
SALAS SALVADÓ, JORGE
BULLÓ BONET, MÒNICA
SABENCH PEREFERRER, FÀTIMA
JOVEN MARIED, JORGE
LUQUE MORENO, VERÒNICA
GISPERT LLAURADÓ, MARIONA
PEDRET FIGUEROLA, ANNA
LLAURADÓ RIBÉ, ELISABET
ZARAGOZA JORDANA, MARTA
CATALÁN SANTOS, ÚRSULA
DÍAZ LÓPEZ, ANDRES
CALDERON PÉREZ, LORENA
QUERAL AÑÓ, JUDIT
Web
Descripció general i informació rellevant <div><br&gt;<p><p><strong>En el cas que l’evolució de la situació sanitària ho requereixi, es procurarà adaptar l'activitat docent i l'avaluació a les directrius que estableixin els organismes pertinents i s'informarà d'aquestes adaptacions a l’espai Moodle de cada assignatura.</strong></p>En aquesta asignatura es pot veure el desenvolupament de la professió en centres fora de l'àmbit clínic com a institucions de salut pública, recerca i indústries alimentàries per integrar tots els coneixements, habilitats, destreses, actituds i valors, adquirits en totes les matèries</br&gt;

Competències
Tipus A Codi Competències Específiques
 A23 Realitzar educació alimentària.
 A24 Planificar i desenvolupar programes de promoció i de prevenció de la salut.
 A26 Analitzar i avaluar els riscos alimentaris.
 A37 Assessorar legal, científica i tècnicament a la indústria alimentària i els consumidors.
 A38 Implementar sistemes de qualitat.
 A39 Realitzar tasques de formació de personal.
 A40 Assessorar en la comercialització dels productes alimentaris.
Tipus B Codi Competències Transversals
Tipus C Codi Competències Nuclears

Resultats d'aprenentatge
Tipus A Codi Resultats d'aprenentatge
 A23 Conèixer institucions i organismes vinculats a l'àmbit estudiat
Ser capaços d'aplicar les tècniques apreses en contextos concrets
Posar en funcionament, en un àmbit professional i d'una manera integrada, tota una sèrie de competències específiques, transversals i nuclears
Integrar els coneixements teòrics amb les realitats a les quals es puguin aplicar
Desenvolupar l'esperit analític, creatiu i crític en el moment de valorar la realitat professional
Conèixer i utilitzar els mitjans tècnics més freqüentment utilitzats pels professionales de l'àmbit
 A24 Conèixer institucions i organismes vinculats a l'àmbit estudiat
Ser capaços d'aplicar les tècniques apreses en contextos concrets
Posar en funcionament, en un àmbit professional i d'una manera integrada, tota una sèrie de competències específiques, transversals i nuclears
Integrar els coneixements teòrics amb les realitats a les quals es puguin aplicar
Desenvolupar l'esperit analític, creatiu i crític en el moment de valorar la realitat professional
Conèixer i utilitzar els mitjans tècnics més freqüentment utilitzats pels professionales de l'àmbit
 A26 Posar en funcionament, en un àmbit professional i d'una manera integrada, tota una sèrie de competències específiques, transversals i nuclears
Integrar els coneixements teòrics amb les realitats a les quals es puguin aplicar
Conèixer institucions i organismes vinculats a l'àmbit estudiat
Ser capaços d'aplicar les tècniques apreses en contextos concrets
Desenvolupar l'esperit analític, creatiu i crític en el moment de valorar la realitat professional
Conèixer i utilitzar els mitjans tècnics més freqüentment utilitzats pels professionales de l'àmbit
 A37 Posar en funcionament, en un àmbit professional i d'una manera integrada, tota una sèrie de competències específiques, transversals i nuclears
Integrar els coneixements teòrics amb les realitats a les quals es puguin aplicar
Conèixer institucions i organismes vinculats a l'àmbit estudiat
Ser capaços d'aplicar les tècniques apreses en contextos concrets
Desenvolupar l'esperit analític, creatiu i crític en el moment de valorar la realitat professional
Conèixer i utilitzar els mitjans tècnics més freqüentment utilitzats pels professionales de l'àmbit
 A38 Posar en funcionament, en un àmbit professional i d'una manera integrada, tota una sèrie de competències específiques, transversals i nuclears
Integrar els coneixements teòrics amb les realitats a les quals es puguin aplicar
Conèixer institucions i organismes vinculats a l'àmbit estudiat
Ser capaços d'aplicar les tècniques apreses en contextos concrets
Desenvolupar l'esperit analític, creatiu i crític en el moment de valorar la realitat professional
Conèixer i utilitzar els mitjans tècnics més freqüentment utilitzats pels professionales de l'àmbit
 A39 Ser capaços d'aplicar les tècniques apreses en contextos concrets
Posar en funcionament, en un àmbit professional i d'una manera integrada, tota una sèrie de competències específiques, transversals i nuclears
Integrar els coneixements teòrics amb les realitats a les quals es puguin aplicar
Conèixer institucions i organismes vinculats a l'àmbit estudiat
Desenvolupar l'esperit analític, creatiu i crític en el moment de valorar la realitat professional
Conèixer i utilitzar els mitjans tècnics més freqüentment utilitzats pels professionales de l'àmbit
 A40 Posar en funcionament, en un àmbit professional i d'una manera integrada, tota una sèrie de competències específiques, transversals i nuclears
Integrar els coneixements teòrics amb les realitats a les quals es puguin aplicar
Conèixer institucions i organismes vinculats a l'àmbit estudiat
Ser capaços d'aplicar les tècniques apreses en contextos concrets
Desenvolupar l'esperit analític, creatiu i crític en el moment de valorar la realitat professional
Conèixer i utilitzar els mitjans tècnics més freqüentment utilitzats pels professionales de l'àmbit
Tipus B Codi Resultats d'aprenentatge
Tipus C Codi Resultats d'aprenentatge

Procediments de selecció i assignació
Procediments

L'estudiant abans de finalitzar 3r de grau escollirà el periode de realització d'aquest pràcticum i el lloc de pràctiques conjuntament amb la selecció que es farà dels altres rotatoris, l'ordre d'elecció és realitzarà per nota d'expedient acadèmic.


Planificació
Metodologies  ::  Proves
  Competències (*) Hores a classe
Hores fora de classe
(**) Hores totals
Activitats Introductòries
1 0 1
Selecció/assignació del lloc de pràctiques externes
A23
A24
A26
A37
A38
A39
A40
1 0 1
Mecanismes de coordinació i seguiment de pràctiques externes
1 0 1
Estada de pràctiques
0 60 60
Memòria
2 10 12
 
 
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor.
(**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat

Pla específic d'actuació
  Descripció
Activitats Introductòries Informació sobre les activitats a realitzar i criteris d'avaluació
Mecanismes de coordinació i seguiment de pràctiques externes Sessions d'informació de les diferents possibilitats de pràctiques amb la informació de cada tutor de pràctiques
Estada de pràctiques Assistència obligatòria al lloc assignat de pràctiques
Memòria Elaboració d'una memòria de l'activitat realitzada

Mecanismes coordinació/seguiment
Es durà a terme una coordinació interna (per part de la universitat) i una coordinació externa (per part del centre de pràctiques).
Descripció

Cada estudiant té un tutor, professor de la URV, depenen del lloc de pràctiques triat. A més, per qualsevol dubte es pot dirigir a les professores coordinadores de l'assignatura:

- Rosa Solà: rosa.sola@urv.cat
- Anna Pedret: anna.pedret@urv.cat
- Lucía Tarro: lucia.tarro@urv.cat

Criteris i procediments d'avaluació
Es durà a terme una avaluació interna (per part de la universitat), una valoració externa (per part del centre de pràctiques) i una autovaloració (per part de l’estudiant).
Metodologies Competències Descripció Pes        
Estada de pràctiques
S'avaluarà mitjançant una fulla de seguiment de pràctiques. En cada centre on es realitzin pràctiques hi haurà una fulla de seguiment d'actituts (20%) i d'habilitats (40%) 70%
Memòria
Elaboració d'una memòria de l'activitat realitzada, on es presentarà oralment davant dels companys de classe i un tribunal.
En cas de que l'estat d'alarma, a causa de l’emergència sanitària provocada per la COVID-19, aquesta presentació es farà de forma virtual.
En aquesta memòria hi ha de constar:
1. Coneixement de l'entorn de treball: informació i funcionament del lloc on ha realitzat la pràctica. (10%)
2. Treball realitzat: objectius i planificació de les 60 hores realitzades al lloc de pràctiques.(20%)
3. Reflexió de l'aprenentatge realitzat: competències i habilitats desenvolupades. (10%)
30%
Altres
 
Altres comentaris i segona convocatòria

Si més d'un alumne té un 10 de nota final, per tal de poder posar les matrícules disponibles, es farà una prova complementària. 


Fonts d'informació

Bàsica

Complementària

Recomanacions


(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent