DADES IDENTIFICATIVES 2011_12
Assignatura (*) ESTADÍSTICA I Codi 16081019
Ensenyament
Ciències Empresarials (2002) (Campus Terres de l'Ebre)
Cicle 1r
Descriptors Crèd. Crèd. teoria Crèd. pràctics Tipus Curs Període
6 3 3 Troncal Primer Segon
Llengua d'impartició
Català
Departament Economia
Coordinador/a
SARDÀ PONS, JORDI
Adreça electrònica juanmanuel.lopezrey@urv.cat
jordi.sarda@urv.cat
Professors/es
LÓPEZ-REY LAURENS, JUAN MANUEL
SARDÀ PONS, JORDI
Web http://moodle.urv.net
Descripció general i informació rellevant Únicament convocatòria extraordinària d'examen, que cal sol•licitar prèviament a la Secretaria del centre.
Com a conseqüència de l'extinció del pla d'estudi que estàs cursant, en aquesta assignatura només tindràs dret a examen. Per conèixer la data de realització de l'examen consulta a l'apartat d'horaris de les assignatures. En cas d'haver de sol·licitar convocatòria extraordinària recorda que per poder matricular aquest dret d'examen hauràs de presentar una sol·licitud a la secretaria del teu Campus/Centre.

Continguts
Tema Subtema
TEMA 1. Introducció S’introdueix el concepte i contingut de l’estadística des d’un punt de vista global, donant una visió genèrica dels continguts de les assignatures d’estadística. S’introdueixen conceptes bàsics com variable, població, mostra, individu, ...
TEMA 2. Anàlisi descriptiva de les dades Es treballa en l’obtenció, ordenació, representació, síntesi de dades corresponents a una única variable quantitativa sobre un conjunt d’individus. S'estudia les característiques més destacades de la distribució.
TEMA 3. Tractament descriptiu bidimensional S’amplia l’anàlisi del tema 2 a l’anàlisi de dues variables quantitatives obtingudes per al mateix grup d’individus. L’anàlisi bidimensional permet mostrar possibles relacions entre les variables considerades (correlació, regressió).
TEMA 4. Números índexs i taxes de variació En aquest tema es consideren conceptes tant propers a la nostra vida quotidiana com les variacions en l’evolució de diferents magnituds econòmiques, els índexs de preus, o la diferència entre valors nominals (o corrents) i valors reals (o constants).
TEMA 5. Fonaments de probabilitat S’introdueixen conceptes claus de probabilitat per tal de poder assimilar amb garanties el contingut de l’assignatura Estadística II

Atenció personalitzada
Descripció

Avaluació
 
Altres comentaris i segona convocatòria

Període 1ªconvocatòria: 21/11/2011 al 2/12/2011

Període 2ªconvocatòria: 16/04/2012 al 27/04/2012

Consulteu el calendari d'exàmens de la guia docent.


Fonts d'informació
Bàsica
  • DOMINGO, M. (coord.) (2006): Exercicis d’estadística empresarial. Cossetània Edicions, Universitat Rovira i Virgili, Col·lecció Eina 36.
  • MARTÍN PLIEGO, F.J. (2002): Introducción a la estadística económica empresarial. Teoría y Práctica. Editorial AC (Thomson) (Madrid).
  • MONTIEL, A.M.; RIUS, F; BARÓN, F.S. (1997): Elementos básicos de estadística económica y empresarial, Prentice Hall, Madrid.
  • PÉREZ, C. (2002): Estadística aplicada a través de Excel, Prentice Hall. Madrid.

Complementària
  • ARANDA GALLEGO, J.; GOMEZ GARCIA, J; FAURA MARTINEZ, U. (1994): Introducción a la estadística económica y empresarial. Ejercicios, DM (Murcia) y PPU, Barcelona.
  • ARNALDOS, F.; DÍAZ, M.T.; FAURA, U.; MOLERA, L. i FRUTOS, I. (2003): Estadística descriptiva para economía y administración de empresas. Thomson (Madrid).

  • Pàgina web de l'Instituto Nacional de Estadística (www.ine.es) i de l’Institut Català d’Estadística (www.idescat.net)

(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent