DADES IDENTIFICATIVES 2010_11
Assignatura (*) INTRODUCCIÓ AL CIRCUITS ELÈCTRÒNICS Codi 17081009
Ensenyament
Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes (1998)
Cicle 1r
Descriptors Crèd. Crèd. teoria Crèd. pràctics Tipus Curs Període
7.5 3 4.5 Troncal Primer Primer
Llengua d'impartició
Català
Departament Eng. Electrònica, Elèctrica i Automàtica
Coordinador/a
CABRÉ RODON, ROGER
Adreça electrònica joseramon.lopez@urv.cat
roger.cabre@urv.cat
Professors/es
LÓPEZ LÓPEZ, JOSÉ RAMÓN
CABRÉ RODON, ROGER
Web http://http://moodle.urv.net
Descripció general i informació rellevant L’assignatura ha de servir per a introduir als alumnes els conceptes bàsics de l'anàlisi de circuits, donant-se molta importància als coneixements adquirits a les pràctiques de laboratori.
Com a conseqüència de l'extinció del pla d'estudis que estàs cursant, en aquesta assignatura es realitza a través de tutoria (excepte en els estudis de l'ETSE). Per a més informació cal consultar l'horari d'atenció personalitzada del professor.

Continguts
Tema Subtema
Introducció Presentació de l’assignatura, el procediment de treball i el procés d’avaluació.
Conceptes i elements fonamentals d'un circuit Conceptes elèctrics generals. Llei d'Ohm. Elements passius. Potència absorbida. Efecte Joule. Resistència. Condensador. Inductor. Balanç energètic.
Anàlisi de circuits resistius Malles, nodes i branques. Associació d'elements: sèrie i paral·lel. Lleis de Kirchhoff. Transformació Thévenin-Norton. Divisors de tensió i corrent. Fonts controlades. Teorema de superposició de fonts. Teoremes de Thévenin i de Norton.
Anàlisi temporal i freqüencial de circuits Tipus de senyals variables. Anàlisi temporal dels circuits RC. Limitacions reals dels circuits digitals. Formulació del senyal sinusoïdal en forma de fasor. Anàlisi fasorial d'un circuit. Concepte de funció de transferència. Guany i defassatge. Filtres. Representació gràfica de la resposta en freqüència.
El bloc amplificador en general Model genèric d'un amplificador. Guany de tensió i de corrent. Impedància d'entrada i de sortida. Models de l'amplificador operacional (AO). Configuració inversora i no inversora. Circuits lineals amb AO. Circuits no lineals amb AO. Circuits amb AO d’aplicació específica: amplificadors d'instrumentació, condicionament del senyal.

Atenció personalitzada
Descripció
Els alumnes que tinguin dubtes sobre els temes exposats en les sessions magistrals o be en les realitzacions dels treballs relacionsts amb els estudis previs o les pràctiques al laboratori poden resoldre-les assistint a l'horari de consulta al despatx del professor o be per e-mail.

Avaluació
 
Altres comentaris i segona convocatòria

Alternativament a les pràctiques de laboratori + les proves orals, es farà un examen inicial alliberatori d'habilitats i coneixements de pràctiques en un laboratori d'electrònica. Els que l'aprovin tindran ja la part pràctica de l'assignatura (20% + 20 %) superada i ja no caldrà que facin els muntatges durant el curs (20 %) ni l'entrevista personal sobre aquest muntatge (20 %).


En segona convocatòria es farà un examen de pràctiques únic i individual (40%) i un examen de teoria i problemes (60%).


Fonts d'informació
Bàsica Alexander, C.K.; Sadiku, M, Fundamentos de Circuitos Eléctricos, Mc Graw Hill, 2002
Cabre, R.; Pallarès, J., Introducció als Circuits Electrònics, Servei Lingüistic URV, 2001
Dorf, R. C.; Svoboda, J.A., Introduction to Electric Circuits (5th Edition), Ed. John Wiley, 2001

Complementària

(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent