Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tema |
Subtema |
Mòdul 1 – Operacions de Separació:
|
1. Destil·lació
2. Absorció
3. Extracció
|
Mòdul 2 – Tractament d'aigües:
|
1. Intercanvi iònic
2. Osmosi inversa |
Mòdul 3 – Termodinàmica Tècnica i Operacions d'intercanvi de Calor:
|
1. Banc d'intercanviadors de calor
2. Anàlisi de la combustió d'una caldera
3. Compressió d'aire
4. Ciclo de refrigeració per compressió mecànica de vapor
5. Intercambiador de calor de placas |
Mòdul 4 - Tractaments d'Aliments |
1. Liofilització
2. Pasteurització
3. Assecat de Sòlids
4. Fermentacions |
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe
|
Hores fora de classe
|
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
0.5 |
0.5 |
1 |
Pràctiques a laboratoris |
|
60.5 |
60.5 |
121 |
Estudis previs |
|
10 |
10 |
20 |
Presentacions / exposicions |
|
3 |
3 |
6 |
Atenció personalitzada |
|
1 |
1 |
2 |
|
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Activitats encaminades a prendre contacte i a recollir informació dels alumnes i presentació de l’assignatura. |
Pràctiques a laboratoris |
Realització en grups de les pràctiques de laboratori per a l'estudi experimental dels conceptes bàsics de la matèria. S'inclou el treball no presencial d'anàlisis dels resultats obtinguts. |
Estudis previs |
Estudi previ per part de l'alumne per a la preparació de les pràctiques de laboratori, la redacció dels informes i la preparació de les probes pràctiques. |
Presentacions / exposicions |
Exposició oral per part dels alumnes dels resultats de las pràctiques (prèvia presentació escrita). |
Atenció personalitzada |
Atendre i resoldre dubtes dels alumnes. |
Descripció |
Prof Frank Stüber
Dep. Enginyeria Química, Despatx 310
Tel: 977 55 9671
frankerich.stuber@urv.cat
Prof Josep Font
Dep. Enginyeria Química, Despatx 305
Tel: 977 55 9646
jose.font@urv.cat
Prof Joan Carles Bruno
Dep. Enginyeria Mecànica, Despatx 112
Tel: 977 297068
juancarlos.bruno@urv.cat
Prof. Carme Güell
Dep. Enginyeria Química, Despatx 317
Tel: 977 55 8504
carme.guell@urv.cat
|
Metodologies |
Competències
|
Descripció |
Pes |
|
|
|
|
Pràctiques a laboratoris |
|
Avaluació dels informes de pràctiques: Els resultats de l'experimentació són analitzats per l'alumne i les conclusions, reflectides en un informe, que s'avalua, juntament amb la bona praxis de la llibreta de laboratori. |
70% |
Estudis previs |
|
Informe de disseny experimental realitzada pel grup abans de cada pràctica |
15 % |
Presentacions / exposicions |
|
Presentació (amb ajut de les TIC) i defensa dels resultats de l'experimentació obtinguts pel grup. |
15 % |
Altres |
|
|
|
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
OBSERVACIONS: Assignatura que pel seu caràcter eminentment pràctic sols disposa d'una sola convocatòria d'avaluació. Els estudiants que matriculin aquesta assignatura no podran sol·licitar la convocatòria addicional d'exàmens. Durant les sessions experimentals i de guió, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells electrònics que no siguin expressament autoritzats per la sessió, han d'estar apagats i fora de la vista. |
Bàsica |
MCCABE, W.L.; SMITH, J.C.; HARRIOT, P. , UNIT OPERATIONS OF CHEMICAL ENGINEERING, 5A ED. MCGRAW-HILL, NOVA YORK, 1993
COULSON, J.M. (ET AL.) , CHEMICAL ENGINEERING, VOL. 1-6 , Pergamon Press, OXFORD, 1994
METCALF & EDDY , INGENIERÍA DE AGUAS RESIDUALES TRATAMIENTO, VERTIDO Y REUTILIZACIÓN , MCGRAW-HILL/INTERAMERICANA DE ESPAÑA , 1995
FARIÑAS, M., OSMOSIS INVERSA. FUNDAMENTOS, TECNOLOGÍA Y APLICACIONES , MACGRAW HILL, 1999
PERRY, R.H. (ED.); GREEN, D. (ED.) , PERRY’S CHEMICAL ENGINEERS HANDBOOK , MACGRAW HILL, 1988
Y.A. CENGEL, M.A. BOLES, TERMODINAMICA, 7 ed, McGRAW HILL, 2010
F.P. INCROPERA, D.P. De WITT, FUNDAMENTOS DE TRANSFERENCIA DE CALOR, 4ed, PRENTICE HALL, 1999
A. IBARZ & G.V. BARVOSA-CÁNOVAS, UNIT OPERATIONS IN FOOD ENGINEERING, CRC PRESS, Boca Raont, 2003
P.G. SMITH, INTRODUCTION TO FOOD PROCESS ENGINEERING, KLUVER ACADEMIC/PLENUM PUBLISHERS, NEW YORK, 2003
|
|
Complementària |
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|