DADES IDENTIFICATIVES 2016_17
Assignatura (*) TREBALL DE FI DE MÀSTER Codi 17675301
Ensenyament
Enginyeria i Tecnologia dels Sistemes Electrònics (2014)
Cicle 2n
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període
15 Treball fi de màster Primer 2Q
Llengua d'impartició
Anglès
Departament Eng. Electrònica, Elèctrica i Automàtica
Coordinador/a
LLOBET VALERO, EDUARD
Adreça electrònica eduard.llobet@urv.cat
Professors/es
LLOBET VALERO, EDUARD
Web
Descripció general i informació rellevant Els TFMs del Màster podran tenir un caràcter investigador o un caràcter professionalitzador. Els TFMs d'àmbit investigador implicaran el desenvolupament d'un projecte d'investigació nou dins d'algun dels grups de recerca del Departament d'Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica. Els TFMs de perfil més professionalitzador podran versar sobre qualsevol matèria avançada dins de l'Enginyeria i Tecnologia Electrònica, i seran dirigits per un professor doctor del Departament d'Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica.

Competències
Tipus A Codi Competències Específiques
 TFM Realització, presentació i defensa d'un exercici original a realitzar individualment davant d'un tribunal universitari, consistent en un projecte integrador dins l'àmbit de coneixements del màster.
Tipus B Codi Competències Transversals
 B4 Treballar de forma autònoma amb responsabilitat i iniciativa.
 B6 Comunicar informació, idees, problemes i solucions de manera clara i efectiva en públic o en àmbits tècnics concrets.
 B7 Tenir sensibilització en temes mediambientals.
 B8 Gestionar projectes tècnics o professionals.
Tipus C Codi Competències Nuclears
 C1 Dominar en un nivell intermedi una llengua estrangera, preferentment l’anglès.
 C3 Gestionar la informació i el coneixement.
 C4 Expressar-se correctament de manera oral i escrita en una de les dues llengües oficials de la URV.
 C6 Definir i desenvolupar el projecte acadèmic i professional.

Resultats d'aprenentatge
Tipus A Codi Resultats d'aprenentatge
 TFM Integra els coneixements de diverses matèries en la resolució d'un problema concret.
Tipus B Codi Resultats d'aprenentatge
 B4 Decideix com gestiona i organitza el treball i el temps
 B6 Redacta documents amb el format, contingut, estructura, correcció lingüística, registre adequats i il·lustra conceptes utilitzant correctament les convencions: formats, títols, peus, llegendes,...
Les seves presentacions estan degudament preparades, utilitzant estratègies per presentar i dur a terme les seves presentacions orals (ajuts audiovisuals, mirada, veu, gest, control de temps,...)
 B7 Integra les dimensions social, econòmica i ambiental en els treballs i projectes realitzats
 B8 Porta a terme un seguiment de la implementació del projecte per avaluar els resultats del mateix i fa un seguiment de la materialització dels riscos inherents al projecte
Tipus C Codi Resultats d'aprenentatge
 C1 Extreu el sentit general dels textos que contenen informació no rutinària dins d'un àmbit conegut
 C3 Localitza i accedeix a la informació de manera eficaç i eficient
 C4 Produeix un text oral adequat a la situació comunicativa
Produeix un text escrit adequat a la situació comunicativa
 C6 Desenvolupa recursos i estratègies que li facilitin la transició al món laboral

Procediments de selecció i assignació
Procediments

Els professors de les assignatures del Màster s'encarregaran d'elaborarar les propostes dels Treballs Fi de Màster, que seran validades en un màxim de 15 dies per una comissió formada pel responsable dels estudis de Grau en ingeria Electrònica, el responsable dels estudis de Grau en ingeria Elèctrica, i el coordinador del Màster. Aquesta validació assegurarà que la informació sobre el treball a realitzar (objectius, planificació, bibliografia) sigui completa i correcta, que no hi hagi propostes repetides o amb excessiu solapament, que s'ajustin a la temàtica general del Màster, etc. Les propostes hauran d'incloure la següent informació:

• Títol, professor responsable, co-directors, grup de recerca, paraules clau.

• Introducció, presentant l'àrea de treball, quin és el problema a resoldre, perquè és rellevant, quines han estat les propostes de solució i per què no són satisfactòries, incloent la bibliografia rellevant.

• Objectius a complir en el treball a desenvolupar.

• Tasques a desenvolupar per complir l'objectiu, amb una planificació temporal associada.

Les propostes aprovades quedaran exposades a l'espai Moodle del Màster, al qual els alumnes matriculats en el Màster tindran accés. Si un alumne troba un tema del seu interès es dirigirà directament al professor que l'ha proposat, que podrà admetre l'alumne i sol · licitar al coordinador del màster que se li assigni aquest treball. Aquesta assignació quedarà convenientment indicada en l'espai Moodle del Màster. La durada de l'assignació és d'un curs acadèmic. Si en acabar el curs no s'ha presentat el treball, el professor responsable podrà decidir si mantenir la proposta amb el mateix alumne assignat, mantenir la proposta però retirar l'assignació a l'alumne, o retirar la proposta.


Planificació
Metodologies  ::  Proves
  Competències (*) Hores a classe
Hores fora de classe
(**) Hores totals
Activitats Introductòries
B4
C6
1 0 1
Selecció/assignació del treball de fi de grau
C3
C6
1 0 1
Mecanismes de coordinació i seguiment del treball de fi de grau
C1
C3
13 0 13
Elaboració del treball de fi de grau
TFM
B4
B6
B7
B8
C1
C3
0 357 357
Presentació i defensa del treball de fi de grau
TFM
B4
B6
C4
C6
1.5 1.5 3
 
 
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor.
(**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat

Pla específic d'actuació
  Descripció
Activitats Introductòries
Selecció/assignació del treball de fi de grau Sol·licitat per l'alumne, admès pel professor Tutor que demanarà l'assignació del TFM al coordinador del Master. Aquest darrer farà efectiva l'assignació d'un TFM a un estudiant.
Mecanismes de coordinació i seguiment del treball de fi de grau El director del TFM és el responsable de fer el seguiment de tot el treball de l'estudiant. Per això es compte amb les Activitats Introductòries, amb tutories personalitzades ia amb reunions periòdiques de seguiment que podrán ser sol·licitades en qualsevol moment per l'alumne o el professor.
Elaboració del treball de fi de grau Un cop finaltizats el treballs del TFM, l'estudiant haurà de confegir una memòria. Els aspectes bàsics a incloure en la memòria escrita serien els següents:

• Introducció: presentació del problema abordat, objectius a complir.
• Estat de l'art de l'àrea del treball, explicant les propostes de solució del problema plantejades fins al moment i les seves limitacions.
• Solució innovadora al problema plantejat: mètodes utilitzats, sistemes informàtics construïts, aspectes de disseny i implementació, etc.
• Proves realitzades, avaluació detallada de la proposta plantejada en diferents casos d'estudi.
• Conclusions del treball plantejat, línies de treball futur.
• Bibliografia rellevant.
Presentació i defensa del treball de fi de grau El treball serà presentat de forma oral per l'alumne davant d'un tribunal de 3 professors doctors del Departament d'Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica. Aquests professors tindran els rols de president, vocal i secretari del tribunal. El director del treball (i els possibles co-directors) no poden formar part d'aquest tribunal. S'establiran mecanismes perquè els tribunals es construeixin de forma aleatòria i equitativa entre tots els professors doctors membres dels grups de recerca, per assegurar la màxima imparcialitat en l'avaluació del treball.

Mecanismes coordinació/seguiment
Descripció

La coordinació es farà de forma interna dins del Departament.

El director del TFM és el responsable de fer el seguiment de tot el treball de l'estudiant., Inicialment definirà els objectius a complir i orientant l'alumne respecte als mètodes a emprar, bibliografia a considerar, eines a utilitzar, etc. Durant la realització del treball realitzarà un seguiment continu del treball realitzat, mitjançant entrevistes personals periòdiques, donant les pautes de treball l'alumne, ajudant-lo a superar els problemes que puguin aparèixer i assegurant que es compleixi la planificació temporal prevista. A la part final també També supervisarà la redacció de la memòria i la preparació de la presentació oral. També haurà d'elaborar un informe final confidencial pel tribunal avaluador, on explicarà breument el treball realitzat, les habilitats mostrades per l'alumne (pe recerca autònoma d'informació, iniciativa, comprensió ràpida de nous conceptes, capacitat d'aplicar coneixements genèrics a un domini específic , etc.), les dificultats que hagi pogut trobar a la realització del treball i qualsevol informació que consideri rellevant per a l'avaluació del treball de l'alumne.


Criteris i procediments d’avaluació
Metodologies Competències Descripció Pes        
Elaboració del treball de fi de grau
TFM
B4
B6
B7
B8
C1
C3
Un cop finaltizats el treballs del TFM, l'estudiant haurà de confegir una memòria. 80%
Presentació i defensa del treball de fi de grau
TFM
B4
B6
C4
C6
El treball serà presentat de forma oral per l'alumne davant d'un tribunal de 3 professors doctors 20%
Altres
 
Altres comentaris i segona convocatòria

Fonts d'informació

Bàsica

Les que proposi el Tutor del TFM

Complementària

Recomanacions


(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent