DADES IDENTIFICATIVES 2010_11
Assignatura (*) INFERMERIA GERIÀTRICA Codi 18031007
Ensenyament
Infermeria (2002)
Cicle 1r
Descriptors Crèd. Crèd. teoria Crèd. pràctics Tipus Curs Període
7.5 3 4.5 Troncal Segon Primer
Llengua d'impartició
Català
Departament Infermeria
Coordinador/a
MARTORELL POVEDA, MARIA ANTONIA
Adreça electrònica mariaantonia.martorell@urv.cat
Professors/es
MARTORELL POVEDA, MARIA ANTONIA
Web http://moodle.urv.net
Descripció general i informació rellevant Aquesta és una assignatura troncal que pretén aportar al currículum d'infermera generalista els coneixements, habilitats i actituds necessaris en l'atenció geriàtrica, indistintament de l'escenari on es desenvolupi (hospital, atenció primària, sociosanitari, etc.)
Com a conseqüència de l'extinció del pla d'estudis que estàs cursant, en aquesta assignatura es realitza a través de tutoria (excepte en els estudis de l'ETSE). Per a més informació cal consultar l'horari d'atenció personalitzada del professor.

Continguts
Tema Subtema
Bloc 1 Aspectes introductoris al procés d’envelliment humà.
Bloc 2 Perspectiva cultural i social de la vellesa.
Bloc 3 El vell sa: necessitats bàsiques del vell segons el model de Virginia Henderson.
Bloc 4 El cuidatge geriàtric. Intervencions autònomes en problemes geriàtrics de major repercussió sociosanitària. Les demències.

Atenció personalitzada
Descripció
Les dates previstes per l'atenció personalitzada són: 15 i 29 de setembre; 13 i 27 d'octubre i 10 de novembre del 2010 de 11,00a 13,00 hores. La tutoria es basarà en l’orientació a l’alumne en els seus dubtes com en la cerca bibliogràfica complementària per realitzar el treball autònom d’estudi dels continguts bàsics de l’assignatura. Es recomana concertar la tutoria prèviament mitjançant el correu-e.

Avaluació
 
Altres comentaris i segona convocatòria

L'avaluació final té un caràcter sumatiu. Cal contactar amb la professora per conèixer els exercicis d'avaluació i les dates.


Fonts d'informació
Bàsica
  • BERGER, L. i MAILLOUX-POIRIER, D. (1989): Personnes âgées. Un approche globale. Démarche de soins par besoins. Etudes Vivantes: Canada.
  • BERGER, L. i MAILLOUX-POIRIER, D. (1991): Soins gériatriques: problèmes complexes et interventions autonomes. Maloine: Quebec.
  • BURKE, M. y WALSH, M. (1998): Enfermería gerontológica. Cuidados integrales del adulto mayor. Harcourt Brace: Madrid.
  • GARCIA, M.V., RODRÍGUEZ, C. y TORONJO, A.M. (2001): Enfermería del anciano. DAE: Madrid, Valencia.
  • GARCÏA, M. y TORRES, P. (coords.) (1999) Temas de enfermería gerontológica. SEEGG: Logroño.
  • MARTORELL, M.A. (2000): Manual de cuidatge en el procés d’Alzheimer. Servei Lingüístic (ed.), Universitat Rovira i Virgili: Tarragona.
  • ROGERS-SEIDL, F. (1995): Planes de cuidados en enfermería geriátrica. Ed. Científicas y técnicas: Barcelona. Paradigma: Madrid.

 

Complementària


Per a cada tema hi haurà una bibliografia específica i unes lectures recomanades, que s’aniran adaptant segons les necessitats especifiques de l’alumne i de l’actualitat científica i social del moment.

Altres recursos:

Videografia, webgrafia. Entorn virtual.

(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent