DADES IDENTIFICATIVES 2012_13
Assignatura (*) OPERACIONS BÀSIQUES I TECNOLOGIES D'ALIMENTS Codi 19031010
Ensenyament
Enginyeria Tècnica Agrícola esp. Indústries Agràries i Alimentàries (1997)
Cicle 1r
Descriptors Crèd. Crèd. teoria Crèd. pràctics Tipus Curs Període
15 7.5 7.5 Troncal Segon Anual
Llengua d'impartició
Català
Departament Enginyeria Química
Coordinador/a
GÜELL SAPERAS, MARIA CARMEN
Adreça electrònica carme.guell@urv.cat
Professors/es
GÜELL SAPERAS, MARIA CARMEN
Web
Descripció general i informació rellevant L'horari de tutories es farà públic a l'inici del curs a través de la pàgina Moodle de l'assignatura. Hi haurà una hora setmanal de tutoria que s'establirà dintre de la franja horaria que la Facultat d'Enologia ha reservat per tutories.
Com a conseqüència de l'extinció del pla d'estudi que estàs cursant, en aquesta assignatura només tindràs dret a examen. Per conèixer la data de realització de l'examen consulta a l'apartat d'horaris de les assignatures. En cas d'haver de sol·licitar convocatòria extraordinària recorda que per poder matricular aquest dret d'examen hauràs de presentar una sol·licitud a la secretaria del teu Campus/Centre.

Continguts
Tema Subtema
UNITAT 1.- Fonaments 1.1.- Introducció
1.2.- Unitats i conversions. Sistemes d’unitats
1.3.- Estequiometria i relacions estequiomètriques
1.4.- Equilibri de fases
UNITAT 2.- Balanços macroscòpics de matèria
UNITAT 3.- Operacions bàsiques físiques controlades per la transferència de matèria. 3.1.- Conceptes generals.
3.2.- Destil.lació
3.3.- Extracció Líquid/líquid.
3.4.- Lixiviació.
3.5.- Difusió.
3.6.- Absorció/desorció
UNITAT 4.- Operació bàsica química: la reacció química. 4.1.- Introducció
4.2.- Reactors ideals
4.3.- Reacció bioquímica
UNITAT 5.- Balanços macroscòpics d’energia 5.1.- Primer principi
5.2.- Aplicacions del primer principi:
circulació de fluids
disseny de conduccions
estudi energètic de processos
UNITAT 6.- Operacions bàsiques físiques controlades per la transferència d’energia. 6.1.- Evaporació.
6.2.- Esterilització i pasteurització.
6.3.- Congelació.
UNITAT 7.- Operacions bàsiques físiques controlades per la transferència simultània de matèria i energia. 7.1.- Humidificació i condicionament de gasos
7.2.- Assecatge.
7.3.- Deshidratació i Liofilització.

Atenció personalitzada
Descripció
atenció personalitzada en el despatx 317 de l'ETSEQ, correu electrònic carme.guell@urv.cat. L'horari d'atenció a l'alumne es podrà consultar a l'inici de curs en la pàgina moodle de l'assignatura.

Avaluació
 
Altres comentaris i segona convocatòria

L'avaluació de l'assignatura es farà mitjançant dues proves escrites, cada una amb un pes del 50% de la nota final. El dia i hora de cada una de les proves es podrà trobar, a l'inici del curs, en la pàgina Moodle de l'assignatura.

L'avaluació en segona convocatòria consistirà en una única prova escrita.


Fonts d'informació
Bàsica

La bibliografia de l'assignturas es podrà consultar a la pàgina moodle de l'assignatura.

Complementària

(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent