Tema |
Subtema |
Introducció |
Sistemàtica de l’anàlisi físico-química.
Procés Analític. Mètodes oficials (C.E.E. i A.O.A.C.)
|
Aigua |
Estructura i Propietats. Activitat de l’aigua i estabilitat dels aliments. Mètodes d’anàlisi |
Glúcids |
Tipus i Estructura. Propietats funcionals i estabilitat dels aliments. Mètodes d’anàlisi
|
Lípids |
Tipus i Estructura. Propietats funcionals i estabilitat dels aliments. Mètodes d’anàlisi
|
Proteïnes |
Tipus i Estructura. Propietats funcionals i estabilitat dels aliments. Mètodes d’anàlisi |
Matèria Mineral |
Distribució i Propietats Funcionals. Mètodes d’Anàlisi d’elements minerals
|
Additius |
Fncions i Classificació. Mètodes d’anàlisi d’additius
|
Introducció |
Sistemàtica de l’anàlisi físico-química.
Procés Analític. Mètodes oficials (C.E.E. i A.O.A.C.)
|
Descripció |
L’alumne pot fer les consultes que cregui convenients durant l’horari d’atenció dels professors. |
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
Hi haurà un examen final amb una part de teoria i una altra de problemes. No obstant, cal recordar que per aprvar l'assignatura, és necessari haver aprovat prèviament les pràctiques de laboratori. Els alumnes que no les hagin dut a terme, hauran de fer un examen pràctic a més del teòric. |
Bàsica |
Nielsen, S. Suzanne, Food analysis ; edited by S. Suzanne Nielsen, 3rd ed., New York [etc.] : Kluwer Academic/Plenum Publisher
Nielsen, S. Suzanne, Food analysis laboratory manual, , New York [etc.] : Kluwer Academic/Plenum Publisher
Pomeranz, Food analysis theory and practice, 3rd ed., New York [etc.] Chapman & Hall cop.
H. D. Belitz, W. Grosch, P. Schieberle, Food Chemistry, 3rd. revised ed, Berlin [etc.] : Springer, 2004
Badui Dergal, Salvador, Química de los alimentos, 3a ed., México, D.F. [etc.] : Prentice Hall : Addison Wesl
Fennema, Owen R., Química de los alimentos, 2ª ed., Zaragoza : Acribia, 2000
Coultate, Food the chemistry of its components, 3rd ed., London Royal Society of Chemistry
Leo M.L. Nolle, Handbook of food analy sis Volume 1. Physical characterization and nutrient analysis; Volume 2. Residues and other food component analysis; Volume 3. Methods and instruments in applied food analysis, , New York [etc.] : Marcel Dekker, cop. 2004
Conté: Vol. 1 Agricultural chemical, contaminants, drugs ; Vol. 2 Food composition, additives, natur, Official methods of analysis of AOAC International, , Editors diferents a cada volum
, Análisis de alimentos : métodos oficiales y recomendados por el Centro de Investigación y Control de la Calidad, , Madrid : Ministerio de Sanidad y Consumo. Servicio
S. Suzanne Nielsen , Food analysis , edited by Nielsen, S. Suzanne , New York [etc.] : Kluwer Academic/Plenum Publisher
|
|
Complementària |
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|