DADES IDENTIFICATIVES 2009_10
Assignatura (*) FRED I CALOR INDUSTRIALS Codi 19031104
Ensenyament
Enginyeria Tècnica Agrícola esp. Indústries Agràries i Alimentàries (1997)
Cicle 1er
Descriptors Crèd. Crèd. teoria Crèd. pràctics Tipus Curs Període
4.5 3 1.5 Obligatòria Tercer Segon
Llengua d'impartició
Departament Enginyeria Mecànica
Coordinador/a
LÓPEZ VILLADA, JESÚS
Adreça electrònica jesus.lopez@urv.cat
Professors/es
LÓPEZ VILLADA, JESÚS
Web
Descripció general i informació rellevant

Competències
Codi  
A7 Conèixer els conceptes bàsics de mecànica, electricitat, termodinàmica i mecànica de fluids, i plantejar i resoldre problemes bàsics aplicats a les indústries agroalimentàries.
A17 Avaluar la incidència dels factors de producció en laqualitat dels productes alimentàris.
A20 Conèixer les bases de disseny de naus industrials i saber dissenyar línies d'elaboració i sistemes auxiliars.
A22 Conèixer els processos tecnològics de la indústria agroalimentària.
A23 Conèixer els fonaments de la enginyeria de processos agroalimentaris i ser capaç d'aplicar-los al càlcul d'equips i instal.lacions de procés.
A25 Conèixer les modificacions que sofreixen els aliments durant els processos de preparació, acondicionament, transformació i conservació.
B1 Aprendre a aprendre.
B2 Resoldre problemes de forma efectiva.
B3 Aplicar pensament crític, lògic i creatiu.
B4 Treballar de forma autònoma amb iniciativa.
B5 Treballar de forma col·laborativa.
B6 Comprometre-se amb l’ètica i la responsabilitat social com a ciutadà i com a professional.
B7 Comunicar-se de manera efectiva i amb asertivitat a l'entorn laboral i com a ciutadà.
B8 Sensibilització en temes medioambientals.
B9 Planificació i organització.
B10 Capacitat de lideratge.
B11 Motivació per la qualitat.
B12 Presa de desicions.
B13 Capacitat innovacora, emprenedora i d'adaptació a les noves situacions.
C1 Dominar l’expressió i la comprensió d'un idioma estranger.
C2 Utilitzar com a usuari les eines bàsiques en TIC.
C3 Moure’s amb facilitat per l’espai europeu i per la resta del món.
C4 Expressar-se correctament (tant de forma oral com escrita) en la llengua pròpia.
C5 Desenvolupar la vida personal i professional tenint una perspectiva àmplia i global del món.

Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències
Donar a coneixer a l'alumne els fonaments de les tecniques de fred d'interes per a la refrigeració i conservació d'aliments A7
A17
A20
A22
A23
A25
B1
B2
B3
B4
B5
B6
B7
B8
B9
B10
B11
B12
B13
C1
C2
C3
C4
C5

Continguts
Tema Subtema
Introducció
tecnologies i aplicacions de la refrigeració
refrigeracio per compressió de vapor propietats de fluids; cicles termodinamics i parametres del cicle
refrigerants classificació, nomenclatura simbolica numerica, propietats termosisiques i materias. probelamatica mediambiental dels refrigerants
compressors tecnologies i principis de funcionament
evaporadors tecnologies i calcul
condensadors tecnologies i calcul
regulacio i controls sistemes de regulació i control
calcul de la carrega de refredament de cambres frigorifiques Cambres de refredament i congelació. aillaments i càlcul de càrrega termica

Planificació
Metodologies  ::  Proves
  Competències (*) Hores a classe Hores fora de classe (**) Hores totals
Activitats Introductòries
1 0 1
 
Sessió Magistral
28 28 56
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària
14 14 28
 
Atenció personalitzada
1 0 1
 
Proves de desenvolupament
2 0 2
Proves objectives de preguntes curtes
1 0 1
 
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor.
(**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat

Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries repas de conceptes tèrmics i termodinamics
Sessió Magistral classes expositives pel professor
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària proposte d'exercicis a resoldre per l'alumne i discussió a l'aula

Atenció personalitzada
 
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària
Atenció personalitzada
Descripció
resoldre dubtes dels continguts i dels problemes de l'assignatura

Avaluació
  Descripció Pes
Proves de desenvolupament dos problemes a resoldre individualment per l'alumne 65%
Proves objectives de preguntes curtes preguntes conceptuals sobre els continguts de l'assignatura 35%
 
Altres comentaris i segona convocatòria

Fonts d'informació

Bàsica jacquard P, instalaciones frigorificas, marcombo, 1999
enrique torrella, La produccion de frio, upv, 1996

Complementària

Recomanacions


(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent