Objectius |
Competències |
Conèixer les estructures químiques dels principal tipus de productes utilitzats en la protecció de les collites.
|
A13
|
B1 B3 B4 B8
|
C2 C4
|
Relacionar l'estructura amb el mode d'acció i la seva transformació en el medi ambient. |
A13
|
B1 B4 B5 B8
|
C2 C4
|
Conèixer els diferents tipus d'additius alimentaris, el seu mode d'acció i els possibles problemes que poden presentar |
A27
|
B1 B4 B11
|
C2 C4
|
Tema |
Subtema |
1. Introducció |
Presentació de l'assignatura
Genralitats sobre els productes a estudiar |
2. Insecticides i acaricides |
Insecticides clorats
Insecticides organofosforats
Insecticides carbamats
Piretroids
Altres insecticides
Principals acaricides
|
3. Fungicides |
Caracteístiques principals dels fungicides
Principals tipus de fungicides |
4. Herbicides |
Introducció a l'acció dels fungicides
Principals tipus de fungicides |
Productes químics com additius alimentaris |
Introducció
Additius nutrients i no nutrients
Colorants
Texturizants i estabilitzants
Conservadors
Potenciadors del sabor i aromatitzants
Materials per envasament |
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe |
Hores fora de classe |
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
1 |
0 |
1 |
|
Sessió Magistral |
|
22 |
33 |
55 |
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària |
|
10 |
10 |
20 |
Presentacions / exposicions |
|
2 |
20 |
22 |
|
Atenció personalitzada |
|
1 |
0 |
1 |
|
Proves pràctiques |
|
3 |
3 |
6 |
Proves de Desenvolupament |
|
3 |
0 |
3 |
Proves objectives de preguntes curtes |
|
3 |
3 |
6 |
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Classe magistral |
Sessió Magistral |
Presentació per part del professor dels continguts del temari |
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària |
Resolució de exercicis a l'aula individual o en grup |
Presentacions / exposicions |
Presentació de treballs elaborats pels alumnes individualment o en grup |
|
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària |
Presentacions / exposicions |
Atenció personalitzada |
Activitats Introductòries |
|
Descripció |
Entrevista del alumne amb el professor |
|
|
Descripció |
Pes |
Presentacions / exposicions |
Presentació de treballs elaborats pels alumnes |
30% |
Proves pràctiques |
Proves cutes a l'aula |
15% |
Proves de Desenvolupament |
Proves a l'aula sobre els continguts de l'assignatura |
15% |
Proves objectives de preguntes curtes |
Examen final de preguntes cutes |
40% |
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
|
Bàsica |
J.L. Multon, Aditivos y auxiliares de fabricación en las Industrias Agroalimentarias, Acribia, Zaragoza 1988
H,D. Belitz, W.Grosch, Food Chemistry, Springer-Verlag, Berlín 1999
L. García Torres, C. Fernández-Quintanilla, Fundamentos sobre malas hierbas y herbicidas, Mundiprensa, Madrid 1991
C. Barberá, Pesticides agrícolas, Omega, Barcelona 1989
H.A. Wittcoff, productos Químicos Orgánicos Industriales, Limusa, México 1993
E. Primo, J.M. Carrasco, Química Agrícola II, Alhambra, Madrid 1977
j.M. Carrasco, Química Agrícola. temas Complementarios, Universitat politécnica de València, València 1988
O.R. Fennema, Química de los alimentos, Acribia, Zaragoza 1993
E. Primo Yúfera, Química Orgánica Básica y Aplicada, Reverté, Barcelona 1995
|
|
Complementària |
|
|
Assignatures que en continuen el temari |
ALIMENTS I NUTRICIÓ/19031101 | CONSERVACIÓ I DISTRIBUCIÓ D'ALIMENTS/19031241 |
|
|