DADES IDENTIFICATIVES 2013_14
Assignatura (*) PRODUCTES QUÍMICS EN LA PRODUCCIÓ I TRANSFORMACIÓ DELS ALIMENTS Codi 19031201
Ensenyament
Enginyeria Tècnica Agrícola esp. Indústries Agràries i Alimentàries (1997)
Cicle 1r
Descriptors Crèd. Crèd. teoria Crèd. pràctics Tipus Curs Període
4.5 4.5 0 Optativa Primer
Llengua d'impartició
Català
Departament Química Analítica i Química Orgànica
Coordinador/a
MANTECÓN ARRANZ, ANA MARIA
Adreça electrònica anamaria.mantecon@urv.cat
Professors/es
MANTECÓN ARRANZ, ANA MARIA
Web
Descripció general i informació rellevant En aquesta assignatura ES PRETÉN CONEIXER ELS TIPUS I FORMES D'ACCIÓ DELS PRINCIPALS PLAGUICIDES I DELS ADDITIUS ALIMENTARIS
Com a conseqüència de l'extinció del pla d'estudi que estàs cursant, en aquesta assignatura només tindràs dret a examen. Per conèixer la data de realització de l'examen consulta a l'apartat d'horaris de les assignatures. En cas d'haver de sol·licitar convocatòria extraordinària recorda que per poder matricular aquest dret d'examen hauràs de presentar una sol·licitud a la secretaria del teu Campus/Centre.

Continguts
Tema Subtema
1. Introducció Presentació de l'assignatura
Genralitats sobre els productes a estudiar
2. Insecticides i acaricides Insecticides clorats
Insecticides organofosforats
Insecticides carbamats
Piretroids
Altres insecticides
Principals acaricides

3. Fungicides Caracteístiques principals dels fungicides
Principals tipus de fungicides
4. Herbicides Introducció a l'acció dels fungicides
Principals tipus de fungicides
Productes químics com additius alimentaris Introducció
Additius nutrients i no nutrients
Colorants
Texturizants i estabilitzants
Conservadors
Potenciadors del sabor i aromatitzants
Materials per envasament

Atenció personalitzada
Descripció
Entrevista del alumne amb el professor

Avaluació
 
Altres comentaris i segona convocatòria

Fonts d'informació
Bàsica J.L. Multon, Aditivos y auxiliares de fabricación en las Industrias Agroalimentarias, Acribia, Zaragoza 1988
H,D. Belitz, W.Grosch, Food Chemistry, Springer-Verlag, Berlín 1999
L. García Torres, C. Fernández-Quintanilla, Fundamentos sobre malas hierbas y herbicidas, Mundiprensa, Madrid 1991
C. Barberá, Pesticides agrícolas, Omega, Barcelona 1989
H.A. Wittcoff, productos Químicos Orgánicos Industriales, Limusa, México 1993
E. Primo, J.M. Carrasco, Química Agrícola II, Alhambra, Madrid 1977
j.M. Carrasco, Química Agrícola. temas Complementarios, Universitat politécnica de València, València 1988
O.R. Fennema, Química de los alimentos, Acribia, Zaragoza 1993
E. Primo Yúfera, Química Orgánica Básica y Aplicada, Reverté, Barcelona 1995

Complementària

(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent