Codi |
|
A7 |
Conèixer els conceptes bàsics de mecànica, electricitat, termodinàmica i mecànica de fluids, i plantejar i resoldre problemes bàsics aplicats a les indústries agroalimentàries. |
A9 |
Conèixer els elments de normalització i simbologia de representació gràfica. |
A13 |
Conèixer els principlas impactes ambientals relacionats amb la indústria agroalimentària, conèixer eines preventives i correctives i poder mesurar i valorar impactes ambientals. |
A19 |
Coneixements de materials, i aspectes de disseny funcional, racional i higiènic de la indústria agroalimentària. |
A21 |
Planificar, dirigir i executar un projecte de construcció d'una indústria agroalimentària, sabent adequar sistemes elèctrics, necessitats frigorífiques i de calefacció i instal.lacions d'aigües i desaigües. |
A23 |
Conèixer els fonaments de la enginyeria de processos agroalimentaris i ser capaç d'aplicar-los al càlcul d'equips i instal.lacions de procés. |
A24 |
Saber controlar les operacions que intervenen en els processos industrial de fabricació, transformació i/o fraccionament i envasat de productes alimentaris. |
A28 |
Saber realitzar controls de qualitat, i saber realitzar una planificació i certificacions de qualitat de productes. Conèixer i aplicar la Traçabilitat. |
A29 |
Saber aplicar les Nomes de Qualitat, portar a terme avaluacions, i saber disenyar, ejecutar i realitzar seguiments de APPCC. |
A30 |
Conèixer el desenvolupament i la innovació en la indústria alimentària, i el fonaments relacionats amb la higiene i seguretat de productes alimentàris. |
A32 |
Conèixer i utilitzar eines i sistemes que facilitin la gestió empresarial. |
A40 |
Tenir capacitat per a dirigir, implementar i interpretar un projecte i plans d'actuació integrals. |
B2 |
Resoldre problemes de forma efectiva. |
B8 |
Sensibilització en temes medioambientals. |
B9 |
Planificació i organització. |
Objectius |
Competències |
L'idea d'aquesta assignatura es transmetre el concepte i l'essencia del que significa el Mant., aplicat en aquest cas a l'I.A. La seva importancia es basa en el deterior dels equips industrials i les consequencies qui aquesto radica, ya que suposa un alt cost per les empreses, que es veuen obligades a augmentar la seva fiabilitat de les màquines, la seguritat dels equips i de les persones
|
A7 A9 A13 A19 A21 A23 A24 A28 A29 A30 A32 A40
|
B2 B8 B9
|
|
Tema |
Subtema |
Introducció al Manteniment a'I. A.
|
|
Medicions i aparats de mesura i control
|
|
Materials i las seves característiques
|
|
Lubricació
|
|
Manteniment de transmisions rígides: engranajes
|
|
Manto. de transmisions flexibles: correas i cadenes
|
|
Mant. de sistemes de apoyo: cojinets i rodaments
|
|
Acoplament i alineació d'eixes
|
|
Equilibrat de màquines
|
|
Equips e instalacions a l'I. A. |
|
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe |
Hores fora de classe |
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
20 |
20 |
40 |
|
Sessió Magistral |
|
10 |
20 |
30 |
Presentacions / exposicions |
|
25 |
25 |
50 |
|
Atenció personalitzada |
|
0 |
5 |
5 |
|
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
1.-Activitats Introductòries Activitats encaminades a prendre contacte i a recollir informació dels alumnes i presentació de l’assignatura.
38.-Atenció personalitzada Temps que cada professor té reservat per atendre i resoldre dubtes als alumnes. |
Sessió Magistral |
2.-Sessió Magistral Exposició dels continguts de l'assignatura. |
Presentacions / exposicions |
6.-Presentacions / exposicions Exposició oral per part dels alumnes d'un tema concret o d'un treball (prèvia presentació escrita).
|
|
Atenció personalitzada |
Activitats Introductòries |
Presentacions / exposicions |
Sessió Magistral |
|
Descripció |
Resuloció de dudes a les alumnes previa cita. Orientació per l'elecció de tema i desenvolupaments dels treballs |
|
|
Descripció |
Pes |
Activitats Introductòries |
Presentació de l'assignatura |
5% |
Sessió Magistral |
Exposició dels continguts de la assignatura |
10% |
Presentacions / exposicions |
Exposició d'un treball sobre el Manteniment Mecáncic d'una màquina o element mecànic present en l'Industria Agroalimentaria |
50% |
Atenció personalitzada |
Orientació als alumnes, previa cita previa del continguts explicats en classe |
5% |
Altres |
Explicació dels continguts. Entrega de documentació, apunts i material de consulta |
30% |
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
|
Bàsica |
Sánchez Marín, F. et al, Mantenimiento Mecánico de Máquinas, , Universitat Jaume I
|
|
Complementària |
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|