DADES IDENTIFICATIVES 2009_10
Assignatura (*) GESTIÓ I TRACTAMENTS DE RESIDUS EN INDÚSTRIES ALIMENTÀRIES Codi 19031240
Ensenyament
Enginyeria Tècnica Agrícola esp. Indústries Agràries i Alimentàries (1997)
Cicle 1er
Descriptors Crèd. Crèd. teoria Crèd. pràctics Tipus Curs Període
4.5 3 1.5 Optativa Primer
Llengua d'impartició
Departament Enginyeria Química
Coordinador/a
ADSERIAS SANS, JUAN
Adreça electrònica joan.adserias@urv.cat
Professors/es
ADSERIAS SANS, JUAN
Web
Descripció general i informació rellevant

Competències
Codi  

Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències

Continguts
Tema Subtema
7.1- TEMARI.

Tema I.- Medi ambient i gestió mediambiental
Tema II.- Gestió ambiental i auditoria ambiental.
Tema III.- Valoració d’impactes i impacte ambiental de les agroindústries
Tema IV.- La prevenció i control integrats de la contaminació i els sistemes de gestió ambiental.
Tema V.- Residus: definicions i conceptes fonamentals
Tema VI.- Gestió de residus industrials a Catalunya
Tema VII.- Aigües residuals en indústries alimentàries.


7.2.- TREBALL DE CURS.

Treball de curs.- Desenvolupar un cas pràctic d’avaluació i gestió ambiental en una industria agroalimentària (centrat en els seus residus).


7.3.- PRÀCTIQUES

1.- Gestió ambiental (I)
2.- Gestió ambiental (II)
3.- Elaboració de la matriu d’efectes d’un celler.
4.-Classificació d’activitats (CCAA i IIAA).
5.- Residus: aplicació a una indústria càrnia
6.- EMAS
7.- Aigües residuals: depuració físico-química i depuració biològica.
8.- Aigües residuals: aplicació al cas dels escorxadors.
9.- Causes i conseqüències de la contaminació de sòls.

Planificació
Metodologies  ::  Proves
  Competències (*) Hores a classe Hores fora de classe (**) Hores totals
Activitats Introductòries
0 0 0
 
 
Atenció personalitzada
0 0 0
 
 
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor.
(**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat

Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries

Atenció personalitzada
 
Descripció

Avaluació
  Descripció Pes
 
Altres comentaris i segona convocatòria

Fonts d'informació

Bàsica

Complementària

Recomanacions


(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent