DADES IDENTIFICATIVES 2008_09
Assignatura VITICULTURA Codi 19042002
Ensenyament
Enologia (2003)
Cicle 2on
Descriptors Crèd. Crèd. teoria Crèd. pràctics Tipus Curs Període
9 9 0 Troncal Primer Anual
Llengua d'impartició
Departament Bioquímica i Biotecnologia
Coordinador/a
VILLARROYA SERAFINI, AGUSTIN
Adreça electrònica agusti.villarroya@urv.cat
Professors/es
VILLARROYA SERAFINI, AGUSTIN
Web
Descripció general i informació rellevant

Competències
Codi  

Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències
Evolució històrica del conrreu vitícola ( Argumentació de les tècniques utilitzades en la producció viícola actual ).
Estudis prèvis per a la realització d'una plantació vitícola ( estudi i valoració dels factors climàtics, edàfics, topogràfics, agronòmics ,...).
Estudi del disseny i traçat d'una plantació vitícola ( valoració dels principals factors que intervenen en l'ellecció del marc,densitat de plantació, disposició,..).
Estudi, valoració ,dels diferents factors que intervenen en la realització de l'elecció del material vegetal ( portaempelt i viníferes ).
Estudi, valoració ,descripció i formes de realització de les diferents operacions prèvies a la implantació d'una vinya ( subsolat,desfonament, sanejament sòl,..).
Descriure, estudiar i valorar formes i condicions de realització de les operacions de plantació.
Descriure, valorar i estudiar formes i condicions de realització de diferents formes i sistemes d'empelt en viticultura.
Estudi , valoració i disseny dels diferents sistemes de conducció de les plantacions vitícoles actuals.
Estudi, valoració i descripció dels factors que condicionen i de les formes de realització de la poda d'hivern en viticultura.
Estudi, valoració i descripció dels factors que condicionen i de les formes de realització de la poda en verd "poda d'estiu" en viticultura.
Descripció, valoració i determinació de les condicions de realització de les principals operacions i tècniques de conreu en viticultura.
Descripció, valoració i formes de realització de les diferents tecniques de correcció nutricional en viticultura.
Descripció, valoració i determinar possibles formes de correcció dels desequilibris hídrics en viticultura.
Descripció, valoració de la importància econòmica i determinar possibles formes d'intervenció en el control de flagells i malalties de la vinya.
Descripció i valoració dels diferents factors i sistemes que condicionen la verema i transport del raïm així com la seva repercusió en la qualitat del vi.

Continguts
Tema Subtema

Planificació
Metodologies  ::  Proves
  Competències (*) Hores a classe Hores fora de classe (**) Hores totals
Activitats Introductòries
0 0 0
 
 
Atenció personalitzada
0 0 0
 
 
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor.
(**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat

Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries

Atenció personalitzada
 
Descripció

Avaluació
  Descripció Pes
 
Altres comentaris i segona convocatòria

Fonts d'informació

Bàsica

Complementària

Recomanacions