Tema |
Subtema |
Els compostos fenòlics i el color del vi |
Tema 1 |
Anàlisi del color i desl compostos fenòlics. Metodologia i interpretació |
Tema 2 |
La vinificació en negre. Factors que condicionen l'extracció i l'estabilitazció de la materia colorant. |
Tema 3 |
El roure i les barriques. |
Tema 4 |
Influència de la criança sobre les característiques organolèptiques del vi. |
Tema 5 |
Mecànica de la criança en barriques. |
Tema 6 |
Alternatives a la criança en barriques. |
Tema 7 |
Consideracions sobre l'embotellatge i l'evolució del vi a l'ampolla. |
Tema 8 |
Elaboració de vins blancs en barriques. |
Tema 9 |
Descripció |
Per a qualsevol dubte consultar a l'adreça electrònica nicolasrozes@urv.cat o al despatx nº 116 |
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
|
Bàsica |
|
-
Boulton, R.B. Principles and practices of winemaking. Chapman & Hall, New York, 1996.
-
Delanoe, D. Maillard, C. i Maisondieu, D. Le vin de l'analyse à l'élaboration. Ed. Technol. et Doc., Lavoisier, Paris, 1987.
-
Flanzy, C. OEnologie; Fondements scientifiques et technologiques. Ed. Lavoisier, París, 1998.
-
Jackson, R. S. Wine science: principles and applications. Academic Press, San Diego, 1994.
-
Madrid, A. Manual de enologia Pràctica. Ed. A. Madrid Vicente. Madrid. 1987.
-
Molina, Rafael. Clarificación de mostos y vinos. A. Madrid Vicente, ediciones, Madrid, 1994
-
Ribéreau-Gayon, P., Dubourdieu, D., Donèche, B., Lonvaud, A., Traité d'OEnologie, Tome 1. Ed. Dunod, Paris, 1998.
-
Ribéreau-Gayon, P., Glories, Y., Maujean, A., Dubourdieu, D., Traité d'OEnologie, Tome 2. Ed. Dunod, Paris, 1998.
-
Zamora, F. Elaboración y crianza del vino tinto; Aspectos científicos y prácticos. A. Madrid Vicente ediciones, Madrid, 2003. |
Complementària |
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|