DADES IDENTIFICATIVES 2010_11
Assignatura (*) ANÀLISI SENSORIAL APROFUNDIDA Codi 19042208
Ensenyament
Enologia (2003)
Cicle 2n
Descriptors Crèd. Crèd. teoria Crèd. pràctics Tipus Curs Període
4.5 3 1.5 Optativa Primer
Llengua d'impartició
Català
Departament Bioquímica i Biotecnologia
Coordinador/a
CANALS BOSCH, JUAN MIGUEL
RIBAS BELTRÁN, JOSEP
Adreça electrònica josep.ribas@urv.cat
Professors/es
RIBAS BELTRÁN, JOSEP
Web
Descripció general i informació rellevant Aprofundir a l'analisi sensorial del vi, tant sota el punt de vista descriptiu com del tècnic
Com a conseqüència de l'extinció del pla d'estudis que estàs cursant, en aquesta assignatura es realitza a través de tutoria (excepte en els estudis de l'ETSE). Per a més informació cal consultar l'horari d'atenció personalitzada del professor.

Continguts
Tema Subtema
1 Coneixement de les notes d’aromes i de gustos més habituals en els vins 1.1 Reconeixement d’aquestes notes a cegues.
1.2 Reconeixement de les notes dins els vins.
1.3 Expressió de les sensacions.
1.4 Descripció de les sensacions.
2. Exercicis pràctics d’avaluació. 2.1 Gustos i aromes
3. Anàlisi de diferents vins. 3.1 Analisi de diferents vins de les D.O. espanyoles
3.2 Analisi de diferentes vins de altres D.O. mundials

Atenció personalitzada
Descripció
L'alumne pot fer les consultes que cregui convenients durant l'horari d'atenció dels professors

Avaluació
 
Altres comentaris i segona convocatòria

Fonts d'informació
Bàsica

“Le Gout du Vin”. Emile Peynaud. Dunot Paris 1986

“Initiation a la degustation des vins”. I.T.V.V. Tolbiac Editions . Paris 1978

“La Cata de Vinos”. INDO-UPM Editorial Agrícola Española, S.A. Madrid 1982

“Analisis Sensorial y Cata de Vinos españoles” José Casal del Rey barreiro U.E.C.

Complementària

(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent