Tema |
Subtema |
Introducció al temari
|
- Biotecnologia: conceptes i introducció |
Taxonomia molecular vs. taxonomia clàssica |
- Aprofundiment en els mètodes d'identificació i recompte de microorganismes a la indústria. Interacció entre els microorganismes durant les fermentacions alcohòlica i malolàctica.
- Principals tècniques moleculars en l’estudi de llevats. Estudi del genoma de Saccharomyces: utilització de las bases de dades en internet. La era de la genómica y la proteómica. L’anàlisi funcional.
|
Metabolisme i creixement |
- Metabolisme i fisiologia molecular dels llevats. Les aturades de fermentació.
- Estratègies de selecció de llevats i bacteris làctics per us en vinificació.
- Importància de llevats i bacteris làctics a l’aroma del vi. Producció de metabolits indesitjables.
|
Modificació genètica |
- Mètodes clàssiques de manipulació genètica de microorganismes: mutagènesi i hibridacions
- La tecnologia del ADN recombinant o enginyeria genètica.
- Avenços en millora genètica de microorganismes. Possibles modificacions en llevats víniques.
- Avenços en millora genètica de plantes. Disseny de varietats viniques.
|
Descripció |
L’alumne pot fer les consultes que cregui convenients durant l’horari d’atenció dels professors o per e-mail: mjesus.torija@urv.cat |
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
|
Bàsica |
Brown, T.A., Gene cloning and DNA analysis, Oxford Blackwell Science, 2001
Fleet, G.H., Wine microbiology and biotechnology, Switzerland Harwood Academ. Cop., 2002
Carrascosa, A.V., Microbiologia del vino, AMV Ediciones, 2005
Ausbel, F., Brent, R., Kingston, R., Moore, D., Seidman, J., Smith, J. i Stuhl, K., Short protocols in molecular biology, Current Protocols, 2002
|
|
Complementària |
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|