DADES IDENTIFICATIVES 2013_14
Assignatura (*) BIOQUÍMICA DELS ALIMENTS Codi 19052224
Ensenyament
Biotecnologia (2005)
Cicle 2n
Descriptors Crèd. Crèd. teoria Crèd. pràctics Tipus Curs Període
4.5 3 1.5 Optativa Primer
Llengua d'impartició
Català
Departament Bioquímica i Biotecnologia
Coordinador/a
SUÁREZ RECIO, MANUEL
Adreça electrònica gemma.pujol@urv.cat
montserrat.balague@urv.cat
manuel.suarez@urv.cat
Professors/es
PUJOL PERPIÑA, GEMMA
BALAGUÉ RUBIO, MONTSERRAT
SUÁREZ RECIO, MANUEL
Web http://moodle.urv.cat/docnet/guia_docent/index.php?centre=19&ensenyament=1920&assignatura=19204212&any_academic=2013_14&any_academic=2013_14
Descripció general i informació rellevant Aquesta assignatura té docència compartida amb l'assignatura 19204212 Bioquímica dels Aliments del Grau de Biotecnologia

Competències
Codi  
A4 Dominar la bioquímica, cinètica i mecanismes dels enzims, del metabolisme i la seva regulació.
A7 Conéixer els principis, la instrumentació i les aplicacions de les principals tècniques d'anàlisi i separació de biomolècules.
A11 Dominar les tècniques de laboratori, especialment dels àmbits bioquímic, microbiològic i de biologia molecular.
A13 Tenir capacitat d'analitzar dades (resultats, fer tractament estadístics) propis del camp científic.
A23 Descriure i explicar aspectes d'investigacions o avenços biotecnològics recents.
A27 Valorar l'impacte socio-econòmic i les implicacions bioètiques dels diferents processos biotecnològics.
B1 Aprendre a aprendre.
B3 Aplicar el pensament crític, lògic i creatiu.
B5 Treballar de forma autònoma amb iniciativa i responsabilitat personal.
B6 Habilitat per a treballar en equip, com a membre de l'equip o com a líder.
B8 Capacitat per analitzar críticament la informació.
B10 Habilitat de comunicar de forma eficient, oral i escrita, en varietat de formes i a diverses audiències.
C1 Dominar la comprensió d'anglès escrit i oral i tenir-ne un nivell mínim d'expressió.
C2 Utilitzar com a usuari les eines bàsiques en TIC.
C5 Expressar-se correctament (tant de forma oral com escrita) en català i en castellà.

Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències
Conèixer els diferents tipus d'aliments i la seva composició A4
B1
B3
B10
Coneixer els nous aliments i valorar la seva necessitat en el món actual A23
A27
B1
B3
B5
B6
B8
B10
C1
C2
C5
Comprendre que és la seguretat alimentària i prendre consciència de la seva importància A27
B1
B3
C2
Analitzar aliments A7
A11
A13
B1
B3
B6
C5

Continguts
Tema Subtema

Planificació
Metodologies  ::  Proves
  Competències (*) Hores a classe Hores fora de classe (**) Hores totals
Activitats Introductòries
1 0 1
 
 
Atenció personalitzada
1 0 1
 
 
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor.
(**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat

Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries
Atenció personalitzada

Atenció personalitzada
 
Atenció personalitzada
Descripció

Avaluació
  Descripció Pes
 
Altres comentaris i segona convocatòria


Fonts d'informació

Bàsica

 

 

 

Complementària

Recomanacions


(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent