DADES IDENTIFICATIVES 2013_14
Assignatura (*) CONTROL MICROBIOLÒGIC EN INDÚSTRIES BIOTECNOLÒGIQUES ALIMENTÀRIES Codi 19052229
Ensenyament
Biotecnologia (2005)
Cicle 2n
Descriptors Crèd. Crèd. teoria Crèd. pràctics Tipus Curs Període
4.5 3 1.5 Optativa Segon
Llengua d'impartició
Català
Departament Bioquímica i Biotecnologia
Coordinador/a
BELTRAN CASELLAS, GEMMA
TORIJA MARTÍNEZ, MARÍA JESÚS
Adreça electrònica gemma.beltran@urv.cat
mjesus.torija@urv.cat
ricardo.cordero@urv.cat
Professors/es
BELTRAN CASELLAS, GEMMA
TORIJA MARTÍNEZ, MARÍA JESÚS
CORDERO OTERO, RICARDO ROMÁN
Web http://moodle.urv.cat/docnet/guia_docent/index.php?centre=19&ensenyament=1920&assignatura=19204216&any_academic=2013_14&any_academic=2013_14
Descripció general i informació rellevant

Competències
Codi  
A9 Conéixer en profunditat els microorganismes, tant procariotes com eucariotes, i els virus, així com la diversitat de metabolismes present als procariotes, i les seves possibilitats d'aprofitament biotecnològic.
A11 Dominar les tècniques de laboratori, especialment dels àmbits bioquímic, microbiològic i de biologia molecular.
A14 Dissenyar protocols experimentals de laboratori i aplicar-los.
A15 Dominar les tècniques de cultius de microorganismes i de cèl.lules d'organismes pluricel.lulars.
A17 Manipular amb seguretat materials químics i biològics i valorar els seus riscos.
A23 Descriure i explicar aspectes d'investigacions o avenços biotecnològics recents.
A28 Assegurar les disposicions legals dictades per la UE i altres administracions en aspectes de biotecnologia.
B2 Capacitat d'anàlisi i de síntesi.
B4 Resoldre problemes de forma efectiva.
B5 Treballar de forma autònoma amb iniciativa i responsabilitat personal.
B6 Habilitat per a treballar en equip, com a membre de l'equip o com a líder.
B7 Tenir solvència en la cerca i ús d'informació bibliogràfica específica.
B8 Capacitat per analitzar críticament la informació.
B9 Capacitat per establir prioritats i objectius i planificar el temps de forma efectiva.
C2 Utilitzar com a usuari les eines bàsiques en TIC.

Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències
1. Conocer la importancia de los microorganismos en los alimentos, como agentes patógenos, como responsables de alteraciones, como indicadores de contaminación y como agentes beneficiosos. A9
A23
B2
B5
B6
B7
B9
C2
2. Comprender y valorar los factores que influyen en la supervivencia y crecimiento microbiano en los alimentos así como las medidas de control de estos factores para evitar las infecciones e intoxicaciones alimentarias y aumentar los periodos de vida útil de los alimentos A9
B5
B8
3. Saber aplicar las técnicas microbiológicas convencionales y moleculares para el análisis de los alimentos y el control de la higiene en las etapas del procesado de los alimentos A9
A11
A14
A15
A17
A23
B4
B5
B6
B9
C2
4. Entender como se produce la contaminación microbiana de los productos alimenticios. Conocer las técnicas para prevenirla A23
A28
B6
B7
B9
C2
5. Comunicar de forma efectiva y clara los conceptos de seguridad alimentaria A23
A28
B4
B7
B8
C2

Continguts
Tema Subtema

Planificació
Metodologies  ::  Proves
  Competències (*) Hores a classe Hores fora de classe (**) Hores totals
Activitats Introductòries
1 0 1
 
 
Atenció personalitzada
1 0 1
 
 
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor.
(**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat

Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries Introducción
Atenció personalitzada

Atenció personalitzada
 
Atenció personalitzada
Descripció

Avaluació
  Descripció Pes
 
Altres comentaris i segona convocatòria


Fonts d'informació

Bàsica

Complementària

Recomanacions


(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent