Codi |
|
A4 |
Dominar la bioquímica, cinètica i mecanismes dels enzims, del metabolisme i la seva regulació. |
A9 |
Conéixer en profunditat els microorganismes, tant procariotes com eucariotes, i els virus, així com la diversitat de metabolismes present als procariotes, i les seves possibilitats d'aprofitament biotecnològic. |
A23 |
Descriure i explicar aspectes d'investigacions o avenços biotecnològics recents. |
A27 |
Valorar l'impacte socio-econòmic i les implicacions bioètiques dels diferents processos biotecnològics. |
A30 |
Comprendre els processos de canvi químics i bioquímics, incloent els mecanismes de reacció i en particular de catàlisi. |
B1 |
Aprendre a aprendre. |
B5 |
Treballar de forma autònoma amb iniciativa i responsabilitat personal. |
B8 |
Capacitat per analitzar críticament la informació. |
C2 |
Utilitzar com a usuari les eines bàsiques en TIC. |
Objectius |
Competències |
Descriure els principals enzims i el seu paper en els principals sectors del món industrial. |
A4 A27 A30
|
B1 B8
|
C2
|
Descriure les principals tècniques utilitzades per la producció, aplicació i el disseny d'enzims. |
A9 A23
|
B5
|
|
Tema |
Subtema |
Tema 0 |
Introducció |
Tema 1 |
Aplicació dels enzims en síntesis química: Avantatges d'utilitzar els enzims en processos industrials i exemples |
Tema 2 |
Principis d'enzimologia aplicada: Condicionants de l'activitat enzimàtica, integració de les equacions de velocitat, rendiment enzimàtic |
Tema 3 |
Enzims immobilitzats. Mètodes d'immobilització, classes de suports. Biosensors |
Tema 4 |
Redisseny d'enzims. Aplicació de l'enginyeria de proteïnes en el món de l'enzimologia aplicada. |
Tema 5 |
Característiques principals de les glicosil hidrolases, proteases i lipases. Sectors industrials |
Tema 6. Exemples d'aplicacions industrials dels enzims: |
- Enzims utilitzats en la indústria tèxtil i en els detergents
- Producció enzimàtica d'alcohol i aprofitament de la biomassa
- Paper dels enzims en el processament del midó. Isomerització de la glucosa
- Aplicacions dels enzims en indústries alimentàries. Enzims implicats en l'elaboració de la cervesa
- Altres enzims utilitzats en la indústria agro-alimentària
|
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe |
Hores fora de classe |
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
1 |
0 |
1 |
|
Sessió Magistral |
|
24 |
24 |
48 |
Resolució de problemes, exercicis |
|
0 |
12 |
12 |
Presentacions / exposicions |
|
1 |
30 |
31 |
|
Atenció personalitzada |
|
2 |
0 |
2 |
|
Proves de Desenvolupament |
|
4 |
15 |
19 |
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Presentació de l'assignature |
Sessió Magistral |
Exposició dels continguts de cada tema |
Resolució de problemes, exercicis |
Resolució de problemes i qüestions |
Presentacions / exposicions |
Exposició d'un tema o presentació d'un treball |
|
Sessió Magistral |
Resolució de problemes, exercicis |
Presentacions / exposicions |
|
Descripció |
Podeu resoldre els vostres dubtes venint al meu despatx (107) o per correu electrònic (santi.garcia-vallve@urv.cat) |
|
|
Descripció |
Pes |
Resolució de problemes, exercicis |
Els exercicis dels temes 1 i 2 s'avaluaran i valdran cadascun un 10% de la nota final |
10 % |
Presentacions / exposicions |
Exposició d'un tema o presentació d'un treball |
15 % |
Proves de Desenvolupament |
Es faran dos exàmens parcials eliminatoris. |
75 % |
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
L'avaluació serà una avaluació continuada amb dos exàmens parcials i dos exercicis. Els alumnes que ho desitgin, però, podran presentar-se només a un examen final. |
Bàsica |
Gerhartz, W., Enzymes in Industry, , VCH, New York. 1990
Godfrey, T. i West, S, Industrial Enzymology, 2, McMillan Stockon Press. Londres. 1996.
Uhlig, H, Industrial enzymes and their applications, , John Wiley and Sons. 1998.
, Kirk et al. 2002. Industrial enzyme applications. Current Opinion in Biotechnology 13:345-351., ,
, Plou FJ, Alcalde M i Ballesteros A. 1999. Estabilidad de los biocatalizadores. Investigación y Ciencia, juny 1999, 46-55., ,
, van Beilen JB i Li Z. 2002. Enzyme technology: an overview. Current Opinion in Biotechnology 13:338-344., ,
|
|
Complementària |
|
|
|