Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques | | A3 |
Tenir un bon coneixement de la bioquímica, cinètica i mecanismes dels enzims, del metabolisme i la seva regulació |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals | | B2 |
Resoldre problemes complexos de forma efectiva en el camp biotecnològic. |
| B4 |
Treballar de forma autònoma amb responsabilitat i iniciativa. |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| A3 |
Descriure els principals enzims i el seu paper en els principals sectors del món industrial
Descriure les principals tècniques utilitzades per la producció, aplicació i el disseny d'enzims.
|
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| B2 |
Recull la informació significativa que necessita per resoldre els problemes en base a dades i no només opinions subjectives i segueix un mètode lògic d’ anàlisis de la informació
Elabora una estratègia per a resoldre el problema
Troba la solució adequada
| | B4 |
Gestiona i organitza el treball i el temps d’ acord amb la planificació donada
Decideix com gestiona i organitza el treball i el temps
Decideix com ha de fer el treball previst perquè tingui la màxima qualitat possible.
|
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tema |
Subtema |
Tema 0 |
Introducció |
Tema 1 |
Aplicació dels enzims en síntesis química: Avantatges d'utilitzar els enzims en processos industrials i exemples |
Tema 2 |
Principis d'enzimologia aplicada: Condicionants de l'activitat enzimàtica, integració de les equacions de velocitat, rendiment enzimàtic |
Tema 3 |
Enzims immobilitzats. Mètodes d'immobilització, classes de suports. Biosensors |
Tema 4 |
Redisseny d'enzims. Aplicació de l'enginyeria de proteïnes en el món de l'enzimologia aplicada. |
Tema 5 |
Característiques principals de les glicosil hidrolases, proteases i lipases. Sectors industrials |
Tema 6. Exemples d'aplicacions industrials dels enzims: |
- Enzims utilitzats en la indústria tèxtil i en els detergents
- Producció enzimàtica d'alcohol i aprofitament de la biomassa
- Paper dels enzims en el processament del midó. Isomerització de la glucosa
- Aplicacions dels enzims en indústries alimentàries. Enzims implicats en l'elaboració de la cervesa
- Altres enzims utilitzats en la indústria agro-alimentària
|
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe
|
Hores fora de classe
|
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
1 |
0 |
1 |
Sessió Magistral |
|
20 |
18 |
38 |
Resolució de problemes, exercicis |
|
4 |
12 |
16 |
Atenció personalitzada |
|
1 |
0 |
1 |
|
Proves mixtes |
|
4 |
15 |
19 |
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Presentació de l'assignatura |
Sessió Magistral |
Exposició dels continguts de cada tema |
Resolució de problemes, exercicis |
Resolució de problemes i qüestions |
Atenció personalitzada |
Atenció individual dels alumnes |
Descripció |
Departament de Bioquímica i Biotecnologia.
Begoña Muguerza:
Despatx 111.
correu electronic: begona.muguerza@urv.cat
teefon: 977 55 95 21
Manuel Suarez
Lab 111
correu electronic: manuel.suarez@urv.cat
telefon: 977 55 84 86
|
Metodologies |
Competències
|
Descripció |
Pes |
|
|
|
|
Resolució de problemes, exercicis |
|
Els exercicis dels temes 1 i 2 s'avaluaran i valdran cadascun un 10% de la nota final |
20 % |
Proves mixtes |
|
Es faran dos exàmens parcials eliminatoris. |
80 %
|
Altres |
|
|
|
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
L'avaluació serà una avaluació continuada amb dos exàmens parcials i dos exercicis. És requisit imprescindible per superar l'assignatura obtenir un mínim de 5 punts sobre 10 en els examens tipus mixte El pes de cadascuna de las proves mixtes serà del 40%. La segona convocatòria consistirà en un examen final i es mantindran les notes de problemes i exercicis. |
Bàsica |
Gerhartz, W., Enzymes in Industry, , VCH, New York. 1990
Godfrey, T. i West, S, Industrial Enzymology, 2, McMillan Stockon Press. Londres. 1996.
Uhlig, H, Industrial enzymes and their applications, , John Wiley and Sons. 1998.
, Kirk et al. 2002. Industrial enzyme applications. Current Opinion in Biotechnology 13:345-351., ,
, Plou FJ, Alcalde M i Ballesteros A. 1999. Estabilidad de los biocatalizadores. Investigación y Ciencia, juny 1999, 46-55., ,
, van Beilen JB i Li Z. 2002. Enzyme technology: an overview. Current Opinion in Biotechnology 13:338-344., ,
|
|
Complementària |
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|