Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques | | A5 |
Conèixer els principis, la instrumentació i les aplicacions de les principals tècniques d'anàlisis i separació de biomolècules, així com les tècniques de cultiu de microorganismes i de cèl•lules d'organismes pluricel•lulars |
| A6 |
Saber dissenyar i aplicar protocols experimentals de laboratori dels àmbits de Biotecnologia, especialment químics, bioquímics, microbiològics i de biologia molecular, valorant els seus riscos i elements de seguretat |
| A14 |
Valorar l'impacte soci-econòmic i les implicacions bioètiques dels diferents processos biotecnològics, i assegurar les disposicions legals vigents |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| A5 |
Conèixer els diferents tipus tòxics (naturals, abiòtics, biòtics) que poden estar presents en els diferents tipus d'aliments, així com identificar els efectes nocius derivats del consum d'aquests aliments contaminats
| | A6 |
Disposar dels criteris necessaris per decidir quina és la tècnica més adequada per al control microbiològic dels aliments així com per al control de la higiene durant les diferents etapes de la producció d'aliments
| | A14 |
Conèixer la normativa actual de seguretat alimentària i els procediments que s'apliquen en les indústries per complir-la
|
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tema |
Subtema |
Tema 1: Introducció a la qualitat i seguretat alimentària. Aspectes legals.
|
|
Tema 2: Alteracions dels aliments. Agents físics, químics i microbiològics |
|
Tema 3: Contaminants d'aliments. Tòxics naturals i antinutrients. Contaminants químics d'origen biòtic i abiòtic. Contaminants biològics
|
|
Tema 4: Control i gestió de la qualitat i seguretat en la indústria alimentària. Control microbiològic dels aliments. |
|
Tema 5: Mètodes de conservació dels aliments. |
|
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe
|
Hores fora de classe
|
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
1 |
0 |
1 |
Sessió Magistral |
|
15 |
19.5 |
34.5 |
Seminaris |
|
14 |
7 |
21 |
Presentacions / exposicions |
|
6 |
10.2 |
16.2 |
Atenció personalitzada |
|
1 |
0 |
1 |
|
Proves mixtes |
|
2 |
0 |
2 |
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Presentació dels diferents blocs temàtics de la assignatura |
Sessió Magistral |
Exposició teòrica dels continguts |
Seminaris |
Resolució de problemes, discussió d'articles divulgatius o científics i treballs sobre temes relacionats amb el temari |
Presentacions / exposicions |
Elaboració i Presentació d'un treball bibliogràfic sobre un tema relacionat amb els continguts de l'assignatura |
Atenció personalitzada |
L’alumne pot fer les consultes que cregui convenients mitjançant cita prèvia amb el professor, o per correu electrònic |
Descripció |
L’alumne pot fer les consultes que cregui convenients mitjançant cita prèvia amb el professor, o per correu electrònic |
Metodologies |
Competències
|
Descripció |
Pes |
|
|
|
|
Seminaris |
|
S'avaluaran les diferents activitats realitzades durant els seminaris, així com les tasques a realitzar fora de l'aula |
25 % |
Presentacions / exposicions |
|
S'avaluarà tant el treball escrit com l'exposició oral mitjançant un rúbrica objectiva |
30 % |
Proves mixtes |
|
S'avaluaran els continguts donats a classe mitjançant proves objectives tipus test i/o preguntes curtes |
45 % |
Altres |
|
|
|
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
La segona convocatòria serà un examen final on es demanarà el coneixement exhaustiu dels continguts del curs. Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora.
|
Bàsica |
|
· MCSHANE
D., RUE N.R. y LINTON R. Conceptos esenciales de seguridad e higiene de los
alimentos. 4ª edición. Ed. Pearson Education, INC. Upper Saddle River, Nueva
Jersey (USA). 2006 · FORSYTHE
SJ. y HAYES PR. Higiene de los alimentos. Microbiología y HACCP. 2ª edición.
Ed. Acribia. Zaragoza (España). 2002
· FORSYTHE
SJ. The microbiology of safe food. 2ª edición.
Ed. Wiley-Blackwell. West Sussex (UK). 2010 · LEVEAU,
J.Y. Manual técnico de higiene, limpieza y desinfección. Ed. A. Madrid
Vicente Ediciones. Madrid (España). 2004 |
Complementària |
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|