Tema |
Subtema |
Tema 1. Aspectes introductoris |
Tema I.1- Introducció: Protecció de cultius. Factors abiòtics i biòtics. Paràsits i patògens. Plagues i malalties. Grups d'organismes causants de plagues i malalties a la vinya.
Tema I.2.- Models de producció vitícola: Viticultura convencional, Viticultura de protecció Integrada, Viticultura Ecològica i Viticultura Biodinàmica. Normativa
Tema I.3.- Els tractaments fitosanitaris en viticultura. Classificació i característiques de la maquinària més emprades en les aplicacions en viticultura. Dosificació dels fitosanitaris. Legislació. |
Tema 2. Les plagues de la vinya |
Tema II. Els principals insectes que afecten la producció vitícola.
Tema III. Els principals àcars d’interès vitícola.
Tema IV. Danys originats per invertebrats i vertebrats a la vinya.
|
Tema 3. Les malalties de la vinya |
Tema V.- Fongs aeris
Tema VI.1- Fongs de les arrels
Tema VI.2- Fongs de la fusta
Tema VII.- Nematodes d’interès vitícola.
Tema VIII.1.- Principals virus, bacteris i fitoplasmes d’interès vitícola.
Tema VIII.2.- Bacteris i podridures del raïm
|
Descripció |
L'alumne pot concertar l'atenció personalitzada amb el professor mitjançant correu electrònic |
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
Realització de tasques de recerca i exposició d'un tema (oral) - (15% de la nota) Realització de proves escrites - (85% de la nota) Cada part avaluada ha d'obtenir una qualificació superior a 4,5, en cas contrari, l'alumne haurà de recuperar la part suspesa en segona convocatòria. En segona convocatòria l'alumne ha de treure mínim un 5 en totes les parts per a fer mitjana del conjunt de la matèria. Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. |
Bàsica |
P. Galet, Précis de pathology viticola, , Déhan, 1991
, http//www.ruralcat.net, ,
, http://www.magrama.gob.es/es/, ,
N. Joly, El vino del cielo a la tierra: la viticultura en biodinámica, , 2008
VV. AA., Decalogo del viticultor, Ediciones Agrotecnicas, 2013
VV. AA., VITICULTURA: PLAGUES I ACCIDENTS METEOROLOGICS, UNIVERSIDAD POLITECNICA DE VALENCIA, 2005
|
|
Complementària |
Agrios, C.N., Plant Pathology, , Elesevier, 2005
E.Martinez, G.Barrios, L.Rovesti i R.Santos-Palma, Manejo integrado de plagas. Manual pràctico., , Grupo Bou, 2007
Diversos, Curs de nivell qualificat de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris, 1ª edició, DAAIAR, Gencat 2009
C. de Liñan Carral & C. de Liñan Vicente, Vademecum de productos fitosanitarios y nutricionales, 28ª edició, Ediciones Agrotécnicas, 2016
J.C. Avenard, L.Bernos i altres, Manuel de production integree en Viticulture., , Feret, 2003
P.Balsari – A. Scienza , Formas de cultivo de la vid y modalidades de distribució de los productos fitosanitàrios, , Mundi-Prensa, 2004
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|