Tema |
Subtema |
Pràctiques 1, 2, 3- Aquesta pràctica es realitzarà a l'agost, abans d'iniciar el curs lectiu al setembre.
Finca Mas dels Frares |
1 Control de maduració del raïm. Caracterització de la mida i pes del raïm (agost)
2 Estimació de la biomassa del cep:
Càlcul de l´àrea foliar i estimació de la collita
3 TAST de baies |
Pràctica 4 - Desembre o gener - segons climatologia
Finca Mas dels Frares |
La poda d'hivern. Descripció i reconeixement dels òrgans del cep. Descripció i realització de podes curtes, mixtes i llargues |
Pràctica 5 - Febrer - Anàlisi de sòls
Laboratori 103 FE |
Caracterització edàfica d’una parcel·la destinada a vinya. Paràmetres físics i químics a avaluar en un sòl vitícola
|
Pràctica 6 - Març - Moviment de terres i plantació
Sortida |
Treballs previs a la plantació. Plantació d'una vinya |
Pràctica 7 - Abril - Principals herbes anuals i perennes en la vinya
Finca Mas dels Frares |
Observació, recompte i reconeixement de les principals males herbes |
Pràctica 8 - Abril - Reproducció del material vegetal i pràctica de l'empèlt
Sortida |
Visita a un viver vitícola per a observar la reproducció del material vegetal i el procés d’obtenció de plantes en el viver. Empèlt en el camp |
Pràctica 9 - Abril. Patologia i mètodes preventius contra Lobesia botrana.
Finca Mas dels Frares |
Distribució de fernomones (control sexual) i trampes de recompte |
Pràctica 10 - Abril - Visita a un celler biodinàmic o ecològic
Sortida |
Visita a un celler amb gestió vitícola Biodinàmica o Ecològica |
Pràctica 11 - Maig - Poda en verd
Finca Mas dels Frares |
Maneig de la vegetació sobrera al cap un temps de la brotada. Eliminació de xupons, rebrots, cavalls i fulles. Definició de les operacions en verd |
Pràctica 12 - Maig -Sistemes de conducció
Sortida |
Descripció i característiques de diferents sistemes de conducció i formes lliures. Elements dels emparrats, funcions i tipus |
Descripció |
Per solucionar dubtes, contactar amb els professors a travès de l'adreça e-mail |
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
Avaluació: -prova escrita única. tutoria perquè és de pla antic. Nota 5 per aprovar
|
Bàsica |
Fregoni, M, Viticultura generale, REDA, Roma 1987
Galet, P, Precis de viticulture, Editorial Déhan, Montpellier 2000
Hidalgo, L, Tratado de viticultura general, Editorial Mundi-Prensa Libros SA, Madrid 2002
Hidalgo, L, Ingeniería y mecanización Vitícola, Editorial Mundi-Prensa Libros SA, Madrid 2001
Hidalgo, L, Poda de la Vid, Editorial Mundi-Prensa Libros SA, Madrid 1999
Martínez de Toda, F, Mecanización integral del viñedo, Editorial Mundi-Prensa Libros SA, Madrid 1995
Mº Agricultura, Los parásitos de la vid, Editorial Mundi-Prensa Libros SA, Madrid 1998
Reynier, A, Manuel de viticulture, Editorial TEC&DOC, Paris, 1999
Servei d'Extensió Agraria, El conreu de la vinya a Catalunya, Edit. DARP/Caixa de Catalunya, Barcelona 1990
|
|
Complementària |
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|