Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques | | A7 |
Ser capaç de fer produir i recol•lectar raïm de qualitat en funció del tipus de producte buscat i dels imperatius reglamentaris. |
| A8 |
Ser capaç de realitzar la transformació d'aquest raïm en vi en funció del tipus de producte buscat, dels imperatius reglamentaris i d'higiene. |
| A9 |
Ser capaç d'utilitzar els seus coneixements sobre la composició química del vi i la seva evolució per a dominar les pràctiques enològiques i els tractaments dels vins. |
| A10 |
Ser capaç de triar les anàlisis adaptades al control o respondre a un problema donat, realitzar-les o fer realitzar-les, interpretar els resultats i donar els consells i prescripcions necessàries. |
| A11 |
Ser capaç de produir raïm, elaborar vins i productes derivats respectant la reglamentació nacional, comunitària i internacional. |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals | | B1 |
Aprendre a aprendre. |
| B5 |
Treballar en equip de forma cooperativa i responsabilitat compartida. |
| B6 |
Comunicar informació, idees, problemes i solucions de manera clara i efectiva en públic o en àmbits tècnics concrets. |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| A7 |
Disposar dels criteris necessaris per a decidir, controlar i dirigir la verema i l'entrada de la mateixa en celler.
Disposar del coneixement suficient de maquinària i equips d'elaboració propis del celler
| | A8 |
Disposar dels coneixements necessaris per a dirigir els processos de fermentació i vinificació en funció de la qualitat de la matèria primera i tipologia de vi a elaborar.
| | A9 |
Disposar dels coneixements necessaris sobre materials d'elaboració (llevats, activadores, enzims, clarificants...) i processat (suro, roure, barriques ampolles, etiquetes, caixes).
| | A10 |
Disposar dels coneixements necessaris per a interpretar les analítiques químiques i sensorials del producte i actuar en conseqüència.
| | A11 |
Disposar dels coneixements necessaris per a interpretar les analítiques químiques i sensorials del producte i actuar en conseqüència.
|
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| B1 |
Contrasta els esquemes mentals propis amb els dels demés i ho aprofita com a oportunitat d’aprenentatge
| | B5 |
S’ interessa per la importància de l’activitat que es desenvolupa en el grup
| | B6 |
Planifica la comunicació: genera idees, busca informacions, selecciona i ordena la informació, fa esquemes, determina el tipus de públic i els objectius de la comunicació,...
|
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tema |
Subtema |
1. Entrada de verema
|
|
2. Elaboració de vins blancs
|
|
3. Elaboració de vins negres |
|
4. Seguiment de maduració |
|
5. Control de qualitat en verema |
|
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe
|
Hores fora de classe
|
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
1 |
1 |
2 |
Pràctiques a laboratoris |
|
64 |
64 |
128 |
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària |
|
3 |
11 |
14 |
Treballs |
|
2 |
2 |
4 |
Presentacions / exposicions |
|
1 |
1 |
2 |
Atenció personalitzada |
|
1 |
1 |
2 |
|
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Explicació del desenvolupament de les pràctiques, horaris, distribució dels alumnes, organització. |
Pràctiques a laboratoris |
Celler |
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària |
Com realitzar els càlculs per les operacions prefermentatives, preparació d'additius i coadjuvants |
Treballs |
|
Presentacions / exposicions |
|
Atenció personalitzada |
|
Descripció |
Resolució de dubtes |
Metodologies |
Competències
|
Descripció |
Pes |
|
|
|
|
Treballs |
|
Informe de les pràctiques realitzades, incloent una discussió dels resultats |
45% |
Presentacions / exposicions |
|
Presentació del treball realitzat durant les pràctiques. |
50% |
Altres |
|
Assuïditat durant les pràctiques |
5% |
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
La segona convocatòria s'avaluarà per mitjà d'un examen final amb preguntes curtes |
Bàsica |
Riebereau-Gayon, P, Glories, Y, Maujean, A, Dubourdieu, D, Traité d'Oenologie, Dunod, Paris
|
|
Complementària |
|
|
Assignatures que en continuen el temari |
ENOLOGIA GENERAL/19042007 |
|
Assignatures que es recomana cursar simultàniament |
BIOLOGIA DE LA VINYA/19042001 | PRÀCTIQUES INTEGRADES DE VITICULTURA/19042003 | ENOLOGIA GENERAL/19042007 |
|
|
Altres comentaris |
Cal portar calçat de seguretat per anar pel celler. |
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|