Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques | | A1 |
Aplicar coneixements bàsics de matemàtiques i física a l'enologia. |
| A2 |
Conèixer i aplicar de forma adequada les bases de química general i química orgànica a l'enologia. |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals | | B1 |
Aprendre a aprendre. |
| B2 |
Resoldre problemes complexos de forma efectiva en el camp de l'enologia. |
| B3 |
Aplicar el pensament crític, lògic i creatiu, demostrant capacitat d’innovació. |
| B4 |
Treballar de forma autònoma amb responsabilitat i iniciativa. |
| B5 |
Treballar en equip de forma cooperativa i responsabilitat compartida. |
| B6 |
Comunicar informació, idees, problemes i solucions de manera clara i efectiva en públic o en àmbits tècnics concrets. |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears | | C2 |
Utilitzar de manera avançada les tecnologies de la informació i la comunicació. |
| C4 |
Expressar-se correctament de manera oral i escrita en una de les dues llengües oficials de la URV. |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| A1 |
Disposar dels coneixements específics per al disseny de les operacions unitàries que intervenen el procés d'elaboració de vins i productes derivats.
Disposar dels criteris necessaris per a realitzar el disseny bàsic del procés d'elaboració de vi i productes derivats.
| | A2 |
Disposar dels coneixements específics per al disseny de les operacions unitàries que intervenen el procés d'elaboració de vins i productes derivats.
Disposar dels criteris necessaris per a realitzar el disseny bàsic del procés d'elaboració de vi i productes derivats.
|
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| B1 |
Posa en pràctica de forma disciplinada els enfocaments, mètodes i experiències que proposa el professor
Comparteix i assumeix els objectius d’ aprenentatge proposats pel professor
| | B2 |
Identifica el que és un problema i pren la decisió d’ afrontar-lo
Recull la informació significativa que necessita per resoldre els problemes en base a dades i no només opinions subjectives i segueix un mètode lògic d’ anàlisis de la informació
Elabora una estratègia realista per a resoldre el problema
| | B3 |
Reconeix les limitacions i punts dèbils en els seus processos i mètodes de treball
| | B4 |
Gestiona i organitza el treball i el temps d’ acord amb la planificació donada
Presenta resultats d’ allò que s’espera en el temps previst
Pren decisions de manera encertada basant-se en dades
Reconeix els encerts i errors en el desenvolupament de la seva tasca
| | B5 |
Identifica els objectius col·lectius del grup amb els seus propis
Col·labora en la definició, organització i distribució de les tasques del grup
Participa de forma activa i comparteix informació, coneixement i experiències
Porta a terme la seva aportació individual en el temps previst i amb els recursos disponibles.
| | B6 |
Intervé de forma efectiva i transmet informació rellevant
Controla suficientment els seus nervis per expressar-se en públic
Les presentacions estan estructurades, complint amb els requisits exigits, si n’hi hagués
En les seves presentacions utilitza medis de suport
Sap respondre a les preguntes que se li formulen
|
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| C2 |
Coneix el maquinari bàsic dels ordinadors
Coneix el sistema operatiu com a gestor del maquinari i el programari com eina de treball
| | C4 |
Produeix un text oral gramaticalment correcte
Produeix un text escrit gramaticalment correcte
|
Tema |
Subtema |
TEMA 1: CONCEPTES GENERALS |
Enginyeria de processos. Operacions unitàries. Unitats i conversions. Sistemes d’ unitats. Estequiometria i relacions de composició. Conceptes físico-químics. Equilibri de fases.
|
TEMA 2: BALANÇOS MACROSCÒPICS DE MATÈRIA SENSE I AMB REACCIÓ QUÍMICA |
Concepte de balanç. Lle de conservació de la matèria. Graus de llibertat. Solució de problemes de balanços de matèria en estat estacionari. Sistemes complexes: presència de recirculacions, "bypass" i purgues. |
TEMA 3: BALANÇOS MACROSCÒPICS D'ENERGIA |
Introducció. Primer principi de termodinàmica. Aplicació a l'estudi energètico de processos. Aplicació a la circulació de fluíds. Aplicació al disseny de compressors. Segon principi de termodinàmica. Concepte d'entropia. Cicles Termodinàmics. Cicles de Potència. Cicles de Refrigeració. |
TEMA 4: BALANÇOS MACROSCÒPICS DE QUANTITAT DE MOVIMENT |
Formulació i anàlissi del balanç de quantitat de moviment. Aplicació a la circulació de fluíds per conduccions. |
TEMA 5: INTRODUCCIÓ ALS FENÒMENS DE TRANSPORT |
Mecanismes de transport. Règims de circulació. Lleis de velocitat: Llei de Fick, Llei de Fourier i Llei de Newton |
TEMA 6: OPERACIONS BÀSIQUES FÍSIQUES CONTROLADES PER LA TRANSFERÈNCIA DE MATÈRIA. |
Conceptes generals. Estudi de la destil.lació. |
TEMA 7: OPERACIÓ BÁSICA QUÍMICA: LA REACCIÓ QUÍMICA |
Conceptes generals. Reactors ideals. La reacció biològica. |
TEMA 8: OPERACIONS BÀSIQUES FÍSIQUES CONTROLADES PER LA TRANSFERÈNCIA D'ENERGIA |
Conceptes generals. Estudi de l'evaporació. |
TEMA 9: OPERACIONS BÀSIQUES FÍSIQUES CONTROLADES PER LA TRANSFERÈNCIA SIMULTÀNIA DE MATÊRIA I D'ENERGIA |
Conceptes generals. Estudi de l'humidificació i condicionament de gasos |
TEMA 10: OPERACIONS BÀSIQUES FÍSIQUES CONTROLADES PER LA TRANSFERÈNCIA DE QUANTITAT DE MOVIMENT. |
Conceptes generals. Sedimentació i Flotació. Centrifugació. Filtració |
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe
|
Hores fora de classe
|
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
1 |
0 |
1 |
Sessió Magistral |
|
13 |
30 |
43 |
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària |
|
13 |
20 |
33 |
Resolució de problemes, exercicis |
|
2 |
10 |
12 |
Pràctiques a través de TIC |
|
10 |
10 |
20 |
Treballs |
|
0 |
10 |
10 |
Pràctiques a laboratoris |
|
15 |
10 |
25 |
Atenció personalitzada |
|
3 |
0 |
3 |
|
Proves mixtes |
|
3 |
0 |
3 |
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
presentació del curs |
Sessió Magistral |
sessió magistral |
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària |
Resolució de problemes a classe |
Resolució de problemes, exercicis |
Resolució de problemes fora de classe |
Pràctiques a través de TIC |
Resolució de problemes i activitats mitjançant TIC |
Treballs |
Realització d'activitats més complexes |
Pràctiques a laboratoris |
Realizació de pràctiques en equips pilot |
Atenció personalitzada |
moodle, despatx, e-mail |
Descripció |
moodle, despatx, e-mail |
Metodologies |
Competències
|
Descripció |
Pes |
|
|
|
|
Pràctiques a laboratoris |
|
Assistència obligatòria
Prova escrita
Informe de pràctiques |
30% |
Proves mixtes |
|
3 proves escrites durant el curs |
60% |
Altres |
|
Entrega de problemes i activitats durant el curs (5 mínim) |
10% |
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
Per fer la ponderació de la nota final s'ha de treure un mínim de 3.5 en les 3 proves. També a l'examen de pràctiques la nota mínima per a ponderar ha de ser de 3.5 La segona convocatòria consistirà en un exàmen final, mantindran les notes de pràctiques i altres Durant les proves avaluatives, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells alectrònics que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. ${1}iLa realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. ${1}i |
Bàsica |
• Antoni Aucejo, M. Dolors Benages, Àngel Berna, Margarita Sanchotello, Carles Solà, Introducció a l’Enginyeria Química, • Ed. Pòrtic. Biblioteca Universitària,
R.M.Felder, R.W.Rousseau , Principios Elementales de los Procesos Químic, Addison-Wesley Iberoamericana,
Singh, D.R. Heldman , Introducción a la Ingeniería de los Alimentos, Acribia, Zaragoza,
McNeil, B; Harvey, L.M. , Fermentation a practical approach, Irl Press, Oxford University Press,
|
|
Complementària |
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|