DADES IDENTIFICATIVES 2011_12
Assignatura (*) CARACTERITZACIÓ I IDENTIFICACIÓ D'ORGANISMES VEGETALS Codi 19214204
Ensenyament
Grau d'Enologia (2009)
Cicle 1r
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període
3 Optativa Primer
Llengua d'impartició
Català
Departament Bioquímica i Biotecnologia
Coordinador/a
FORT MARSAL, MARIA FRANCESCA
Adreça electrònica mariafrancesca.fort@urv.cat
Professors/es
FORT MARSAL, MARIA FRANCESCA
Web
Descripció general i informació rellevant

Competències
Tipus A Codi Competències Específiques
 A6 Participar en programes d'investigació vitivinícola.
 A10 Ser capaç de triar les anàlisis adaptades al control o respondre a un problema donat, realitzar-les o fer realitzar-les, interpretar els resultats i donar els consells i prescripcions necessàries.
Tipus B Codi Competències Transversals
 B1 Aprendre a aprendre.
 B4 Treballar de forma autònoma amb responsabilitat i iniciativa.
Tipus C Codi Competències Nuclears
 C3 Gestionar la informació i el coneixement.
 C4 Expressar-se correctament de manera oral i escrita en una de les dues llengües oficials de la URV.

Resultats d'aprenentage
Tipus A Codi Resultats d'aprenentatge
 A6 Facilitar a l'alumne les eines que el capacitin per a l'interpretació d'articles científics
Donar a conèixer a l'alumne el/s programa/es de processat de dades resultants de les tècniques d'identificació
Facilitar a l'alumnat les estratègies que li facilitin l'interpretació de dades científiques
 A10 Disposar de l'informació necessària per a coneixer les diferents tècniques d'identificació d'organismes vegetals (Vitis vinifera)
Disposar de la capacitat de coneixer varietats i portaempelts
Disposar dels coneixements necessaris per saber com es diferencien les varietats i els clons
Disposar dels criteris adients per a coneixer les aptituds dels principals portaempelts i de les principals varietats
Tipus B Codi Resultats d'aprenentatge
 B1 Adapta els objectius d’aprenentatge proposats pel professor/a
Té una visió de conjunt de les diferents teories o metodologies d’una assignatura
 B4 Pren decisions encertades mostrant seguretat i coherència i d’ acord amb una sistemàtica
Decideix com gestiona i organitza el treball i el temps
Tipus C Codi Resultats d'aprenentatge
 C3 Avalua críticament la informació i les seves fonts i la incorpora a la pròpia base de coneixements i al seu sistema de valors
 C4 Produeix un text oral ben estructurat, clar i eficaç
Produeix un text escrit gramaticalment correcte

Continguts
Tema Subtema
TEORIA

Tema 1: Taxonomia Vegetal (exemple de Vitis vinifera)

Tema2: Caracterització dels Recursos Fitogenètics (exemple de Vitis vinifera)

Tema 3: Metologies d'Estudi dels Recursos Fitogenètics (exemple de Vitis vinifera)
Tema 4: Anàlisi de l'Informació (exemple de Vitis vinifera)
SEMINARIS

1-Les varietats delS Països Catalans

2-El Paradís de la Biodiversitat de Vitis vinifera: Les Illes Canàries i Madeira
3-Les varietats de la base de dades de Microsatèl.lit de la URV (procedents de 22 països del mòn)
4-Simulació d'un cas de caracterització de varietats de Vitis vinifera i interpretació de resultats

Planificació
Metodologies  ::  Proves
  Competències (*) Hores a classe
Hores fora de classe
(**) Hores totals
Activitats Introductòries
1 0 1
Sessió Magistral
A6
A10
B1
B4
C3
20 30 50
Seminaris
A6
A10
B1
B4
C3
C4
10 10 20
Atenció personalitzada
3 0 3
 
 
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor.
(**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat

Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries Presentació de l’assignatura: estructura, proves d’avaluació, exigencies, pràctiques, bibliografia i funcionament en general.
Sessió Magistral Exposició dels continguts de l'assignatura.
Seminaris Exposició de casos pràctics, comentari d'articles ciènctífics i simulacions

Atenció personalitzada
Descripció
La tutora de l’assignatura recomana la consulta de dubtes personalitzada i posa a la disposició del seu alumnat el suport científic i d’orientació en la metodologia a seguir.

Avaluació
Metodologies Competències Descripció Pes        
Sessió Magistral
A6
A10
B1
B4
C3
Col.loqui dels coneixements adquirits en cada tema.
S'avaluaran les respostes que doni l'alumne a les preguntes que es faran al final de cada bloc temàtic.
60%
Seminaris
A6
A10
B1
B4
C3
C4
Col.loqui dels coneixements adquirits en cada bloc temàtic.
S'avaluaran les respostes que doni l'alumne a les preguntes que es faran al final de cada seminari.
40%
Altres  
 
Altres comentaris i segona convocatòria

Fonts d'informació

Bàsica

Se us facilitaran a principi de curs

Complementària

Recomanacions


(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent