Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques | | A10 |
Ser capaç de triar les anàlisis adaptades al control o respondre a un problema donat, realitzar-les o fer realitzar-les, interpretar els resultats i donar els consells i prescripcions necessàries. |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears | | C3 |
Gestionar la informació i el coneixement. |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| A10 |
Conèixer processos de fabricació de productes on els microorganismes juguen un paper principal
Produir a nivel de laboratori productes alimentaris (pa, productes càrnics, iogurt i kèfir) que tenen una etapa de fermentació en el seu procés d'elaboració
Conèixer d'una manera pràctica les operacions bàsiques que intervendran en el procés d'elaboració dels diferents productes
Apendre a treballar amb diferent formulacions (combinació d'ingredients) i de condicions d'operació
|
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| C3 |
Localitza i accedeix a la informació de manera eficaç i eficient
Avalua críticament la informació i les seves fonts i la incorpora a la pròpia base de coneixements i al seu sistema de valors
Utilitza la informació comprenent les implicacions econòmiques, legals, socials i ètiques de l’ accés a la informació i el seu ús
Reflexiona, revisa i avalua el procés de gestió de la informació
|
Tema |
Subtema |
Part teòrica (una setmana)
|
Tema I: Fermentacions en la industria alimentària on s’utilitza el Saccharomyces cerevisiae
Tema II: Fermentacions en la industria alimentària s on s’utilitza les bactèries làctiques i d’altres |
Pràctiques de laboratori (dues setmanes)
|
Pràctica I: Altres usos del Saccharomyces cerevisiae: elaboració de pa
Pràctica II: Altres usos del Saccharomyces cerevisiae: obtenció de biomassa
Pràctica III: Elaboració de productes càrnics fermentats: utilització de bacteries làcticas i/o Micrococcus
Pràctica IV. Elaboració de iogurt i kèfir: fermentació làctica i alcohòlica
|
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe
|
Hores fora de classe
|
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
1 |
1 |
2 |
Sessió Magistral |
|
9 |
9 |
18 |
Pràctiques a laboratoris |
|
24 |
24 |
48 |
Atenció personalitzada |
|
4 |
4 |
8 |
|
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Presentació de l'assignatura, explicació de la metodologia que s'utilitzarà, comunicació dels criteris d'avaluació, formació de grups de treball |
Sessió Magistral |
Exposició del contingut de cada tema que ajudarà a entendre les pràctiques que es realitzaran posteriorment al laboratori |
Pràctiques a laboratoris |
Realització de pràctiques al laboratori en las que s'apliquen els coneixements adquirits |
Descripció |
Horari de tutories:
Dra. Sílvia de Lamo Castellví, despatx 318 ETSEQ, dimarts de 12-14h
e-mail: silvia.delamo@urv.cat
Enviar un e-mail per confirmar la cita |
Metodologies |
Competències
|
Descripció |
Pes |
|
|
|
|
Sessió Magistral |
|
Prova mixta dels continguts del curs |
25% |
Pràctiques a laboratoris |
|
Elaboració d'un treball col·lectiu en grup de les quatre pràctiques realitzades
Examen de pràctiques |
50% (80% del treball col•lectiu de pràctiques, 10% de la llibreta de pràctiques i 10% del treball individual al laboratori)
25% |
Altres |
|
|
|
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
|
Bàsica |
Barcelona : Generalitat de Catalunya. Departament d'Ensenyament, Elaboració de pa, , DL 1999
Varnam, Alan H., Meat and Meat Products : technology, chemistry and microbiology , Chapman & Hall, 1995
Joseph Kerry, John Kerry and David Ledward, Meat processing : improving quality , Boca Rato, CRC Press, 2002
Walstra, Pieter, Dairy science and technology, Boca Raton, Fla. : CRC Press/Taylor & Francis, 2006
Richard K. Robinson, Dairy microbiology handbook : [the microbiology of milk and milk products], John Wiley, 2002
|
|
Complementària |
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|