Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques | | A15 |
Ser capaç de participar al conjunt de les activitats dintre una empresa de productes derivats de la vinya o del vi, o altres begudes fermentades. |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| A15 |
Identifica noves oportunitats de desenvolupament de modalitats i productes turístics en un entorn dinàmic de canvi social i de les preferències de demanda
Relaciona el desenvolupament de nous productes amb les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies de la informació i comunicació
Coneix les especificitats de planificació i gestió de productes turístics específics
Té capacitat per a gestionar projectes tècnics i professionals de desenvolupament de productes en àmbits innovadors
Coneix les especificitats de planificació i gestió de productes turístics emergents
|
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tema |
Subtema |
Introducció a l'enoturisme |
Vi o turisme
Definicions
Models territorials |
El disseny del producte
|
El producte enoturístic
La cadena de valor
Els components de l'experiència
|
Desenvolupament i planificació de l'enoturisme |
La turistificació dels espais del vi: diferenciació i tematització
Estratègies territorials: racionalització i singularitat
La segmentació
|
Gestió territorial de l'enoturisme |
La posada en valor de les destinacions.
Estratègies de comercialització
Nous sistemes de comercialització
|
Xarxes de col·laboració |
Xarxes informals i formals
Estratègies de les politiques públiqes
Els clubs de producte |
Anàlisi de casos |
|
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe
|
Hores fora de classe
|
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
3 |
2 |
5 |
Sessió Magistral |
|
20 |
20 |
40 |
Supòsits pràctics/ estudi de casos a l'aula ordinària |
|
3 |
3 |
6 |
Debats |
|
1 |
4 |
5 |
Treballs |
|
2 |
10 |
12 |
Atenció personalitzada |
|
3 |
4 |
7 |
|
Proves mixtes |
|
0 |
0 |
0 |
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Explicació dels continguts de l’assignatura i dels sistemes d’avaluació .
Indroducció al marc conceptual de l'assignatura. |
Sessió Magistral |
Desenvolupament dels continguts del temari |
Supòsits pràctics/ estudi de casos a l'aula ordinària |
Anàlisi d'experiències i casos. |
Debats |
Discussió i debat sobre algun tema d’actualitat presentat pel professor on cal participar. També es té en compte la participació activa de l’alumne a classe. |
Treballs |
Descripció d’un producte enoturístic |
Atenció personalitzada |
Els alumnes disposaran de la possibilitat de rebre atenció personalitzada a les hores assignades de tutoria de l’assignatura fora de les hores de classe i durant les hores destinades al treball autònom.
Fora d’aquestes hores hi haurà la possibilitat de concertar hores d’atenció sol•licitant-ho prèviament per correu electrònic a l’adreça jaume.salvat@urv.cat |
Descripció |
Els alumnes disposaran de la possibilitat de rebre atenció personalitzada a les hores assignades de tutoria de l’assignatura fora de les hores de classe i durant les hores destinades al treball autònom.
Fora d’aquestes hores hi haurà la possibilitat de concertar hores d’atenció sol•licitant-ho prèviament per correu electrònic a l’adreça jaume.salvat@urv.cat |
Metodologies |
Competències
|
Descripció |
Pes |
|
|
|
|
Debats |
|
S'avaluarà la participació als debats i fòrums proposats a classe a través del moodle. També es tindrà en compte la participació activa a l'aula. |
10% |
Treballs |
|
Treball en grup d'anàlisi i descripció d'un producte enoturístic. |
30%
|
Proves mixtes |
|
Dues proves de contingut. Cadascuna d'una meitat del temari. |
60%
|
Altres |
|
|
|
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
La nota final es farà a través de la mitjana ponderada de cadascuna de les activitats tot i que per poder-ho fer serà imprescindible que es presentin totes i que s' assoleixi com a mínim un quatre de cadascuna. A la segona convocatòria caldrà presentar la totalitat dels exercicis i activitats demanades per aprovar a la primera convocatòria i realitzar, si cal, una prova de contingut equivalent a les de la primera convocatòria. Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. |
Bàsica |
Sophie Lignon-Darmaillac, L'Oenotourisme en France, nouvelle valorisation des vignobles : analyse et bilan , , Bordeaux : Féret, cop. 2009
Jack Carlsen and Stephen Charters, Global wine tourism , , Wallingford, Oxon, UK : CABI Pub., cop. 2006
Luis Vicente Elías Pastor, El Turismo del vino : otra experiencia de ocio, , Bilbao : Universidad de Deusto, 2006
F. Xavier Medina, Damià Serrano, Jordi Tresserras, eds, Turismo del vino : análisis de casos internacionales , , Barcelona : UOC, 2011
C. Michael Hall ... [et al.], Wine tourism around the world : development, management and markets , , Oxford ; Burlington, MA : Elsevier Butterworth-Hei
|
|
Complementària |
Salvador Antón Clavé, Francesc González Reverté, (coordinadores) ; Martí Cors i Iglesias, A propósito del turismo : la construcción social del espacio turístico, , Barcelona : UOC, 2007
José Antonio Donaire, Turisme cultural entre l'experiència i el ritual, , Bellcaire : Vitel·la, 2008
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|