Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals | | B2 |
Resoldre problemes complexos de forma efectiva en el camp de l'enologia. |
| B3 |
Aplicar el pensament crític, lògic i creatiu, demostrant capacitat d’innovació. |
| B4 |
Treballar de forma autònoma amb responsabilitat i iniciativa. |
| B5 |
Treballar en equip de forma cooperativa i responsabilitat compartida. |
| B6 |
Comunicar informació, idees, problemes i solucions de manera clara i efectiva en públic o en àmbits tècnics concrets. |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears | | C2 |
Utilitzar de manera avançada les tecnologies de la informació i la comunicació. |
| C3 |
Gestionar la informació i el coneixement. |
| C4 |
Expressar-se correctament de manera oral i escrita en una de les dues llengües oficials de la URV. |
| C5 |
Comprometre’s amb l'ètica i la responsabilitat social com a ciutadà/ana i com a professional. |
| C6 |
Definir i desenvolupar el projecte acadèmic i professional. |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| B2 |
Presenta opcions de solució que són efectives en la majoria dels casos per resoldre els problemes
Troba la solució adequada
| | B3 |
Analitza una situació donada i identifica aspectes que cal millorar
| | B4 |
Proposa millores a les orientacions relatives de com realitzar el treball amb qualitat
Pren decisions encertades mostrant seguretat i coherència i d’ acord amb una sistemàtica
| | B5 |
Accepta i compleix les normes del grup
Amb la seva forma de comunicar i relacionar-se contribueix a la cohesió del grup
S’ interessa per la importància de l’activitat que es desenvolupa en el grup
| | B6 |
Redacta documents amb el format, contingut, estructura, correcció lingüística, registre adequats i il·lustra conceptes utilitzant correctament les convencions: formats, títols, peus, llegendes,...
|
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| C2 |
Utilitza programari per a comunicació off-line: editors de textos, fulles de càlcul i presentacions digitals
Utilitza programari per a comunicació on-line: eines interactives (web, moodle, blocs..), correu electrònic, fòrums, xat, vídeo-conferències, eines de treball col·laboratiu...
| | C3 |
Localitza i accedeix a la informació de manera eficaç i eficient
Avalua críticament la informació i les seves fonts i la incorpora a la pròpia base de coneixements i al seu sistema de valors
Utilitza la informació comprenent les implicacions econòmiques, legals, socials i ètiques de l’ accés a la informació i el seu ús
| | C4 |
Produeix un text escrit gramaticalment correcte
Produeix un text escrit ben estructurat, clar i ric
Produeix un text escrit adequat a la situació comunicativa
| | C5 |
Mostra respecte pels drets fonamentals i d'igualtat entre homes i dones
| | C6 |
Identifica necessitats de formació
Identifica els propis interessos i motivacions acadèmico-professionals
Defineix i desenvolupa l'itinerari curricular considerant les necessitats formatives, interessos i motivacions acadèmico-professionals
Desenvolupa recursos i estratègies que li facilitin la transició al món laboral
|
Procediments de selecció i assignació |
Procediments |
El procediment constarà
d’una reunió inicial, convocada pel Responsable d’Ensenyament i el Coordinador/a
de les Pràctiques Externes, amb els alumnes del tercer curs del Grau en
Enologia abans del final del segon quadrimestre del tercer curs per concretar
les preferències de l’alumnat, que es respectaran tant com es pugui. Els alumnes podran proposar Centre Receptor per fer
l’estada en pràctiques omplint una Fitxa
de Sol·licitud abans del 31 de maig. Aquesta sol·licitud serà avaluada
per una comissió d’experts (com a mínim composada pel Responsable d’Ensenyament
i el Coordinador de Pràctiques Externes) que comunicarà a l’estudiant si la
proposta ha estat acceptada en un període màxim de 15 dies. En cas que sigui
necessari es podrà avançar el procés a iniciativa de l’alumn |
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe
|
Hores fora de classe
|
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
1 |
1 |
2 |
Mecanismes de coordinació i seguiment de pràctiques externes |
|
1 |
0 |
1 |
Selecció/assignació del lloc de pràctiques externes |
|
1 |
1 |
2 |
Estada de pràctiques |
|
0 |
250 |
250 |
Memòria |
|
20 |
40 |
60 |
|
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
El procediment constarà d’una reunió inicial, convocada pel Responsable d’Ensenyament i el Coordinador/a de les Pràctiques Externes, amb els alumnes del tercer curs del Grau en Enologia abans del final del segon quadrimestre del tercer curs per concretar les preferències de l’alumnat, que es respectaran tant com es pugui.
Els alumnes podran proposar Centre Receptor per fer l’estada en pràctiques omplint una Fitxa de Sol•licitud abans del 31 de maig. Aquesta sol•licitud serà avaluada per una comissió d’experts (com a mínim composada pel Responsable d’Ensenyament i el Coordinador de Pràctiques Externes) que comunicarà a l’estudiant si la proposta ha estat acceptada en un període màxim de 15 dies. En cas que sigui necessari es podrà avançar el procés a iniciativa de l’alumne.
|
Mecanismes de coordinació i seguiment de pràctiques externes |
|
Estada de pràctiques |
Les pràctiques externes que duen a terme els estudiants de la URV es regeixen, amb caràcter general, per la Normativa General de Pràctiques Acadèmiques Externes dels Estudiants Universitaris, aprovada pel RD 1707/2011 del 18 de Novembre, pel que preveu la Normativa de les Pràctiques Externes de la URV, per l’Estatut de la Universitat i per aquesta normativa acadèmica que s’hi apliquen.
Aquesta Normativa s’aplica només a les pràctiques externes curriculars que realitzen els estudiants del Grau en Enologia.
Es consideren Pràctiques Externes les estades pràctiques en cellers o empreses relacionades (p.ex. Vivers, Consultoria vitivinícola, ...), centres de recerca de l’àmbit enològic nacionals o estrangers (en endavant Centres Receptors).
|
Memòria |
|
Mecanismes coordinació/seguiment |
Es durà a terme una coordinació interna (per part de la universitat) i una coordinació externa (per part del centre de pràctiques). |
Descripció
|
Normativa Pràctiques externes juny de 2012 |
Criteris i procediments d'avaluació |
Es durà a terme una avaluació interna (per part de la universitat), una valoració externa (per part del centre de pràctiques) i una autovaloració (per part de l’estudiant). |
Metodologies |
Competències |
Descripció |
Pes |
|
|
|
|
Memòria |
|
La qualificació final serà la suma de les notes emeses per la Comissió Avaluadora i del Centre Receptor
• La Comissió Avaluadora disposa de 15 dies per valorar la memòria escrita. Aquesta valoració representa el 75% de la nota.
• El coordinador/a de les Pràctiques Externes valorarà la Fitxa d’Avaluació de l’alumne emplenada pel tutor del Centre Receptor. Aquesta valoració representa el 25% de la nota.
|
75 %
+
25% |
|
Altres |
|
|
|
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
|
Bàsica |
|
|
Complementària |
|
|
Assignatures que es recomana haver cursat prèviament |
ENOLOGIA GENERAL I/19214113 | VITICULTURA/19214107 | MICROBIOLOGIA I BIOQUÍMICA ENOLÒGIQUES I/19214111 | ANÀLISI QUÍMICA ENOLÒGICA I/19214101 | BIOLOGIA I FISIOLOGIA DE LA VINYA/19214105 | QUÍMICA ENOLÒGICA/19214102 | ENOLOGIA GENERAL II/19214115 | PRÀCTIQUES INTEGRADES D'ENOLOGIA/19214117 | PRÀCTIQUES INTEGRADES DE VITICULTURA/19214110 | ENGINYERIA ENOLÒGICA/19214122 | MICROBIOLOGIA I BIOQUÍMICA ENOLÒGIQUES II/19214112 | ANÀLISI QUÍMICA ENOLÒGICA II/19214103 |
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|