Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques | | A1 |
Aplicar coneixements bàsics de matemàtiques, física, química i biologia a l'enologia |
| A4 |
Participar en la programació i disseny de noves instal · lacions vitivinícoles o modificacions de les existents |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| A1 |
Realitzar balanços de matèria i energia.
Calcular dimensionaments bàsics d'operacions unitàries
Disposar dels criteris necessaris per a realitzar el disseny bàsic del procés d'elaboració de vi i productes derivats.
| | A4 |
Calcular dimensionaments bàsics d'operacions unitàries
|
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tema |
Subtema |
TEMA 1: CONCEPTES GENERALS. Enginyeria de processos. Operacions unitàries. Unitats i conversions. Sistemes d'unitats. Estequiometria i relacions de composició. Conceptes físic químics. Equilibri de fases. |
|
TEMA 2: BALANÇOS MACROSCÒPICS DE MATÈRIA. Concepte de balanç. Llei de conservació de la matèria. Graus de llibertat. Solució de problemes de balanços de matèria en estat estacionari. Sistemes complexos: presència de recirculacions, bypass i purgues. |
|
TEMA 3: OPERACIÓ BÀSICA QUÍMICA: LA REACCIÓ QUÍMICA. Conceptes generals. Reactors ideals. |
|
TEMA 4: BALANÇOS MACROSCÒPIcS D'ENERGIA. Introducció. Primer principi de termodinàmica. Aplicació a l'estudi energètic de processos. Aplicació a la circulació de fluids. |
|
TEMA 5: OPERACIONS BÀSIQUES. Funcionament i aplicacions |
|
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe
|
Hores fora de classe
|
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
1 |
1 |
2 |
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària |
|
15 |
20 |
35 |
Sessió Magistral |
|
14 |
17 |
31 |
Atenció personalitzada |
|
1 |
0 |
1 |
|
Proves mixtes |
|
2 |
4 |
6 |
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
donar visió general enginyeria de procés |
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària |
fer problemes |
Sessió Magistral |
explicar temari |
Atenció personalitzada |
resoldre dubtes |
Descripció |
Consultes despatx, moodle, e-mail |
Metodologies |
Competències
|
Descripció |
Pes |
|
|
|
|
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària |
|
Corresponen als problemes a entregar |
10% |
Proves mixtes |
|
examen de problemes |
90% |
Altres |
|
|
|
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
L'avaluació final serà un 10 % de la nota els problemes entregats durant el curs a través de la plataforma moodle, i el 90% restant serà la ponderació de les 2 proves que es faran en el període d'exàmens previst a la Facultat. La primera prova eliminarà matèria pel segon parcial, sempre que la nota sigui superior a 4 sobre 10, no obstant la mitjana de la nota dels dos parcials ha de ser superior a 5 per aprovar l'assignatura. Per fer la mitjana les notes dels parcial ha de ser superior a 4 sobre 10. L'alumne que hagi d'anar a la segona convocatòria s'haurà d'examinar de tota la matèria. Durant les proves avaluatives, els telèfons mòbils, tabletes i altres aparells electrònics que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. |
Bàsica |
Antoni Aucejo, M. DolorsBenages, Àngel Berna, Margarita Sanchotello, Carles Solà, Introducció al’Enginyeria Química, ,
R.M.Felder, R.W.Rousseau , Principios Elementales de los Procesos Químic, ,
|
|
Complementària |
|
|
Assignatures que en continuen el temari |
SUBPRODUCTES VITIVINÍCOLES/19224114 | ENGINYERIA ENOLÒGICA/19224126 |
|
Assignatures que es recomana haver cursat prèviament |
MATEMÀTIQUES/19224006 | FÍSICA/19224007 | QUÍMICA II/19224009 | QUÍMICA I/19224008 |
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|