Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques | | A3 |
Controlar el sistema productiu de la matèria primera amb criteris de qualitat i seguint els imperatius reglamentaris integrant els coneixements d'edafologia, climatologia i viticultura |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals | | CT5 |
Comunicació escrita. Comunicar informació de manera clara i precisa a audiències diverses |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| A3 |
Conèixer les aptituds dels principals porta-empelts i varietats productores de raïm per a vinificació.
|
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| CT5 |
Produir un text de qualitat, sense errors gramaticals i ortogràfics, amb una presentació formal acurada i un ús adequat i coherent de les convencions formals i bibliogràfiques. (Qualitat)
Construir un text estructurat, clar, cohesionat, ric i d’extensió adequada. (Construcció del discurs)
Elaborar un text adequat a la situació comunicativa, consistent i persuasiu. (Eficàcia)
|
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tema |
Subtema |
1. Maduració i qualitat de la verema. |
|
2. Sistemes de conducció |
|
3. Maneig del sòl |
|
4. Abonat de la vinya |
|
5. Reg de la vinya |
|
6. Poda d'hivern |
|
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe
|
Hores fora de classe
|
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
1 |
2 |
3 |
Sessió Magistral |
|
30 |
48 |
78 |
Pràctiques de camp/sortides |
|
18 |
28 |
46 |
Resolució de problemes, exercicis |
|
0 |
10 |
10 |
Atenció personalitzada |
|
2 |
2 |
4 |
|
Proves mixtes |
|
3 |
6 |
9 |
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Explicació programa, tasques a avaluar i fixar calendari de lliurament tasques i proves |
Sessió Magistral |
Classes teòriques amb discussió de gràfics i articles |
Pràctiques de camp/sortides |
Pràctiques a la finca de Constantí de la URV o al laboratori de la Facultat
Pràctiques:
- Maduració del raïm (Mas dels Frares)
- Interpretació de dades meteorològiques i aplicació en fertirrigació, ús de sensors (Mas dels Frares)
- Poda d'hivern (Mas dels Frares)
En acabar la sessió pràctica, s'haurà de redactar un informe amb resultats i intepretació amb un plaç de 15 dies posteriors
L'assistència a les pràctiques és obligatòria per a tots els alumnes. En cas de repetir l'assignatura per 3er cop, es realitzarà un examen teòric sobre la temàtica de la pràctica, a banda de l'examen de la convocatòria que correspongui
Les condicions meteorològiques poden fer variar el calendari de les mateixes
|
Resolució de problemes, exercicis |
Sistemes de conducció i Maneig del sòl: interpretació d'articles científics
Abonat de la vinya, Reg de la vinya: resolució de problemes, intepretació d'articles |
Atenció personalitzada |
Tutories per resoldre dubtes de forma presencial, o via Teams |
Descripció |
Per solucionar dubtes concretar cita via correu electrònic |
Metodologies |
Competències
|
Descripció |
Pes |
|
|
|
|
Pràctiques de camp/sortides |
|
Informes de les pràctiques |
20 |
Resolució de problemes, exercicis |
|
Resolució de problemes plantejats a l'aula |
20 |
Proves mixtes |
|
Proves mixtes amb preguntes curtes i interpretació de gràfics. |
60 |
Altres |
|
|
|
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
Per poder realitzar la mitjana entre les activitats avaluables s'ha de superar la nota de 4'5/10. En els exàmens de segona convocatòria és obligatori treure una nota superior a 5.0 En cas de suspendre l'assignatura, l'any següent serà obligatori repetir les pràctiques Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. |
Bàsica |
|
Jackson D, Schuster, D., 2001. The production
of grapes & wine in cool climates, Daphne Brasell Associates Ltd and Gypsum
Press. Reynier, A. 2011. Manual de Viticultura, 6ª
ed., Mundi Prensa Libros SA, Madrid Compendio de Viticultura Autor Pierre Galet Editorial Autor-Editor 2004 Apuntes de viticultura australiana Autor Xavier Rius Editorial Agro Latino 2006 Bases científicas y tecnológicas de la viticultura Autor Guillaume Girard Editorial Acribia 2005 Calidad del vino desde el viñedo, La Autor J. Hidalgo Togores Editorial Mundi-Prensa 2006 Claves de la viticultura de calidad. Nuevas técnicas de estimación y control de la calidad de la uva en el viñedo Autor Fernando Martínez de Toda Editorial Mundi-Prensa 2011 Decálogo del viticultor. Cuidados de la viña para obtener grandes vinos Autor José Carlos Álvarez Ramos; José Luis Villarías Moradillo Editorial Agrotécnicas 2013 |
Complementària |
|
|
Assignatures que en continuen el temari |
FACTORS DE QUALITAT EN EL CULTIU DE LA VINYA/19224214 |
|
Assignatures que es recomana cursar simultàniament |
PATOLOGIA VITÍCOLA/19224127 |
|
Assignatures que es recomana haver cursat prèviament |
EDAFOLOGIA I CLIMATOLOGIA VITÍCOLES/19224105 | VITICULTURA I/19224112 |
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|