Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques | | A10 |
Integrar els aspectes històrics, geogràfics, socials i sanitaris en l'àmbit de l'enologia i la viticultura |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| A10 |
Coneix el valor del vi com un aliment i els problemes associats amb un consum excessiu.
Disposa dels criteris científics per revaloritzar els residus que contenen compostos fenòlics
|
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tema |
Subtema |
1. Composició del vi des del punt de vista alimentari. Macro i microcomponents. Balanç energètic. Dosis moderades i excessives.
2. Paradoxa francesa. Estudis epidemiològics.
3. Perquè el vi produeix plaer. Metabolisme de l'alcohol
4. Toxicitat de l'alcohol
5. Absorció i metabolisme dels compostos fenòlics
6. Els compostos fenòlics com a antioxidants
7. Els compostos fenòlics com a molècules senyalitzadores i controladores del metabolisme.
8. Els compostos fenòlics i malalties cròniques
9. Components polèmics del vi. Sulfits, amines
10. Bases de dades i fonts d'informació. Interpretació de resultats. |
|
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe
|
Hores fora de classe
|
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
1 |
1 |
2 |
Sessió Magistral |
|
20 |
20 |
40 |
Seminaris |
|
9 |
22.5 |
31.5 |
Atenció personalitzada |
|
1 |
0 |
1 |
|
Proves mixtes |
|
1 |
1 |
2 |
Proves pràctiques |
|
0.2 |
10 |
10.2 |
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Plantejament de l'assignatura |
Sessió Magistral |
Desenvolupament dels continguts teòrics |
Seminaris |
Aprenentatge de la utilització de bases de dades |
Atenció personalitzada |
Resolució de dubtes i assessorament per la realització del treball |
Descripció |
Departament de Bioquímica i Biotecnologia. Despatx 108 Tel: 977556597 mariajosepa.salvadó@urv.cat |
Metodologies |
Competències
|
Descripció |
Pes |
|
|
|
|
Proves mixtes |
|
Examen dels continguts teòrics |
50% |
Proves pràctiques |
|
Treball en profunditat d'un tema |
50% |
Altres |
|
|
|
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
S'ha d'obtenir un mínim de 5 sobre 10 en cada prova per fer mitjana. L'avaluació de la segona convocatòria serà la mateixa que a la primera. Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tabletes i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluadora d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluadora. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. |
Bàsica |
Woller, Richard, Vino y nutrición: composición, metabolismo, salud y consumo, Rubes Editorial, 2004
Gracia-Sancho, Jordi; Salvadó, M. Josepa, Gastrointestinal tissue: oxidative stress and dietary antioxidants, Amsterdam : Academic Press, 2017
|
|
Complementària |
|
Renato Vasconcelos Botelho, Gabriela Datsch Bennemann, Yohandra Reyes Torres and Alessandro Jefferson Sato. Potential for Use of the Residues of the Wine Industry in Human Nutrition and as Agricultural Input. Intech 2018.
Iva Fernandes, Rosa Pérez-Gregorio, Susana Soares, Nuno Mateus * and Victor de Freitas. Wine Flavonoids in Health and Disease Prevention. Molecules 2017, 22, 292 Hua Zhang and Rong Tsao. Dietary polyphenols, oxidative stress and antioxidant and anti-inflammatory effects. Current Opinion in Food Science 2016, 8:33–42 |
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|