Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques |
|
Comú |
|
AC2 |
Coneixements científics i tècnics dels processos d’elaboració del vi. |
|
Professionalitzador |
|
AP7 |
Planificació, programació, direcció, organització, racionalització i control de tots els processos propis d'una indústria vitivinícola |
|
Recerca |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals |
|
Comú |
|
BC13 |
Planificació i organització. |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
|
Comú |
Objectius |
Competències |
Dissenyar celler globalment i integralment. |
AC2 AP7
|
BC13
|
|
Planificar i optimitzar la producció en un celler. |
AC2 AP7
|
BC13
|
|
Redissenyar un celler davant noves perspectives de producció. |
AC2 AP7
|
BC13
|
|
Tema |
Subtema |
Tema 1. Disseny Integral d'un celler. |
1.1 Conceptes generals.
1.2 Disponibilitats d'espais, d'equipaments i de recursos.
1.3 L'entrada de matèries primeres. La seva planificació.
1.4 Elecció del procés de producció.
1.5 Dimensionament preliminar d'un celler. |
Tema 2. Definició de les operacions en un celler.
|
2.1 Identificació de les operacions.
2.2 Definició de les operacions en un celler. |
Tema 3. Planificació i programació de les operacions en un celler. |
3.1 Planificació de les operacions en un celler.
3.2 Optimització de temps d'operació.
3.3 Operacions de recepció, producció i de gestió de stocks.
3.4 Optimització de la producció |
Tema 4. Redisseny d'un celler. |
4.1 Avaluació del funcionament d'un celler.
4.2 Determinació de punts crítics.
4.3 Reestructuració del funcionament d'un celler
4.4 Redisseny de cellers |
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe |
Hores fora de classe |
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
1 |
0 |
1 |
|
Sessió Magistral |
|
12 |
0 |
12 |
Pràctiques a través de TIC en aules informàtiques |
|
9 |
18 |
27 |
Avantprojecte |
|
5 |
25 |
30 |
Presentacions / exposicions |
|
2 |
2 |
4 |
|
Atenció personalitzada |
|
1 |
0 |
1 |
|
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Activitats encaminades a prendre contacte i a recollir informació dels estudiants i presentació de l’assignatura. |
Sessió Magistral |
Exposició dels continguts de l'assignatura. |
Pràctiques a través de TIC en aules informàtiques |
Aplicar, a nivell pràctic, la teoria d'un àmbit de coneixement en un context determinat. Exercicis pràctics a través de les TIC. |
Avantprojecte |
Es tracta de realitzar projectes que permetin la cooperació de diverses assignatures i que enfrontin els estudiants, treballant en equip, a problemes oberts que els facin entrenar, entre altres, les seves capacitats d’aprenentatge en cooperació, de lideratge, d’organització, de comunicació i d’enfortiment de les relacions personals. |
Presentacions / exposicions |
Exposició oral per part dels estudiants d'un tema concret o d'un treball (prèvia presentació escrita). |
Atenció personalitzada |
|
|
Descripció |
Pes |
Avantprojecte |
Elaborarà un avantprojecte del disseny i/o reformad'un celler |
60 |
Presentacions / exposicions |
Farà la presentació i defensa de l'avantprojecte realitzat en el curs |
40 |
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
Durant les proves avaluatives, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells alectrònics que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista |
Bàsica |
|
Pierre Jacket, Installations vinicoles et d'emboutillage, tome I: conception er réglementation, , Editions Féret A. López, Las instalaciones
Frigoríficas en las Bodegas
(manual de diseño), , A. Madrid Vicente, Ediciones J. Chabas, P. Grenier, C. Sinfort, J.M. Desseigne, Technologie de Précision en Cave Vinicole, , Cemagref Editions Chapman, D.R., Winery utilities: planning, design and operation,
, Chapman & Hall Enology
Library |
Complementària |
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|