DADES IDENTIFICATIVES 2011_12
Assignatura (*) TREBALL DE FI DE MÀSTER Codi 19605301
Ensenyament
Enologia (2010)
Cicle 2n
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període
30 Treball fi de màster Primer Únic anual
Llengua d'impartició
Català
Departament Bioquímica i Biotecnologia
Ciències Mèdiques Bàsiques
Enginyeria Química
Química Analítica i Química Orgànica
Coordinador/a
BELTRAN CASELLAS, GEMMA
Adreça electrònica albert.mas@urv.cat
fernando.zamora@urv.cat
olga.busto@urv.cat
montserrat.mestres@urv.cat
josep.cano@urv.cat
mariafrancesca.fort@urv.cat
cristina.reguant@urv.cat
albertomiguel.stchigel@urv.cat
jmcanals@urv.cat
gemma.beltran@urv.cat
nicolasrozes@urv.cat
mjesus.torija@urv.cat
ricardo.cordero@urv.cat
estibaliz.mateo@urv.cat
Professors/es
MAS BARON, ALBERTO
ZAMORA MARÍN, FERNANDO
BUSTO BUSTO, OLGA
MESTRES SOLÉ, MARIA MONTSERRAT
CANO LIRA, JOSÉ FRANCISCO
FORT MARSAL, MARIA FRANCESCA
REGUANT MIRANDA, CRISTINA
STCHIGEL GLIKMAN, ALBERTO MIGUEL
CANALS BOSCH, JUAN MIGUEL
BELTRAN CASELLAS, GEMMA
ROZÈS ., NICOLAS ANDRE LOUIS
TORIJA MARTÍNEZ, MARÍA JESÚS
CORDERO OTERO, RICARDO ROMÁN
MATEO ALESANCO, ESTÍBALIZ
Web
Descripció general i informació rellevant Participació activa en un projecte de recerca en el que l'estudiant haurà de realitzar un treball de recerca original i presentar-ho oralment i per escrit.

Competències
Tipus A Codi Competències Específiques
  Comú
  Professionalitzador
  Recerca
  AR2 Perfecta capacitació per incorporar-se productivament a un departament universitari per tal de desenvolupar les tasques pròpies d’una Tesis doctoral.
  AR3 La concepció, planificació, execució i direcció de projectes de R+D+I.
  AR4 L’excel•lència en l’estudi i coneixement de l’àmbit de recerca en enologia.
  AR5 La realització de recerques bibliogràfiques exhaustives en temes enològics altament especialitzats.
  AR6 Conèixer i comprendre els sistemes d’anàlisi estadística, tractament gràfic de dades i gestió d’informació aplicats al camp de la recerca en enologia.
  AR7 La presentació de resultats en format de literatura científica, d’acord amb els estàndards comunament acceptats.
  AR8 L’avaluació crítica de resultats de recerca enològica, pròpia o aliena.
Tipus B Codi Competències Transversals
  Comú
  BC1 Creativitat. Desenvolupar idees i projectes originals.
  BC2 Treballar autònomament amb iniciativa.
  BC4 Resoldre problemes de manera efectiva.
  BC5 Transferibilitat. Aplicar coneixements i habilitats en entorns nous o no familiars i en contextos multidisciplinars relatius a la seva àrea específica.
  BC6 Actuar amb un esperit crític i responsable.
  BC7 Considerar l’ètica i la integritat intel•lectual com a valors essencials a la pràctica professional.
  BC8 Autoestima professional. Comprendre el valor del propi coneixement i del seu impacte a la societat c¡/comunitat.
  BC11 Assertivitat. Comunicar de manera clara i sense ambigüitats tant a audiències expertes com no expertes.
  BC12 Aprendre a aprendre.
  BC13 Planificació i organització.
  BC16 Presa de decisions.
Tipus C Codi Competències Nuclears
  Comú
  CC1 Domini de l’expressió i la compressió del/s idioma/es estrangers per al desenvolupament professional derivat del curs de postgrau.
  CC2 Ús de les eines específiques de TIC per al desenvolupament professional derivat del curs de postgrau.
  CC3 Desenvolupament d’una perspectiva global del món en l’àrea específica on s’ubica el postgrau.
  CC4 Desenvolupament d’habilitats informacionals.
  CC5 Desenvolupament de processos d’incorparació al món del treball (compte d’altres i/o empreneduria).

Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències
Realitzar un estudi específic de recerca dins del camp de l'enologia i ciències afins AR2
AR4
AR5
AR6
AR8
BC1
BC2
BC4
BC6
BC12
CC1
CC3
CC4
Ésser capaç de redactar en forma d'articles científic els resultats de la recerca pròpia. AR7
AR8
BC12
CC1
CC2
CC5
Ésser capaç de presentar oralment els resultats de la seva recerca i de discutir amb els membres d'un tribunal sobre el mateixos. AR4
AR8
BC2
BC4
BC5
BC16
CC4
Presentació d'un projecte de tesi doctoral AR2
AR3
AR5
AR7
AR8
BC5
BC8
BC11
BC13
BC16
CC1
CC2
Integració en un grup de recerca BC6
BC7
BC8
CC3
CC5

Continguts
Tema Subtema
Els estudiants seran adscrits a un dels grups de recerca que participan en el màster en funció de les disponibilitats dels grups i de la formació previa del estudiant. .
Relacions cíviques amb altres membres del grup de recerca Els reptes de la societat actual
Ciutadania democràtica, drets humans i igualtat de gènere.
Multiculturalisme i adaptació al canvi cultural.
Globalització econòmica i cooperació al desenvolupament

Planificació
Metodologies  ::  Proves
  Competències (*) Hores a classe Hores fora de classe (**) Hores totals
Activitats Introductòries
11 11 22
 
Pràcticum
200 400 600
Treballs
5 50 55
 
Atenció personalitzada
35 35 70
 
 
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor.
(**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat

Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries Assignar el tema de recerca a l'alumne i donar-li les referències bibliogràfiques imprescindibles.
Treballs Els alumnes hauran de presentar un article científic amb els resultats originals de la seva recerca.

Atenció personalitzada
 
Pràcticum
Descripció
L'alumne tindrà accés a consultar i discutir metodologies i resultats amb el seu tutor de forma individual i personalitzada. El tutor amb la periodicitat que consideri adient haurà de conversar amb l'alumne i analitzar el seu grau de compliment del objectius.

Avaluació
  Descripció Pes
Treballs L'avaluació es fara mitjançant el judici d'un tirbunal específic que analitzarà l'artícle científic del estudiant, la seva presentació oral i la capacitat de defensa del resultats per par de l'alumne. 100%
 
Altres comentaris i segona convocatòria

En cas de no superar l'avaluació, el tribunal indicarà al estudiant les raons de la no superació per que aquest faci el necessari per poder superar l'avaluació en la segona convocatòria.


Fonts d'informació

Bàsica

L'alumne haura de trobar l'iformació específica dins de la literatura científica específica del mon de la vitivinicultura.

Només a nivell informatiu s'inclou una llista de les principals revistes científiques que haurien de consultar:

- J. Agric. Food Chem

- J. Sci. Food Agric.

- Am. J. Enol. Vitic.

- J. Food Sci.

- Appl. Environ. Microbiol.

- Aust. Grape. Winemak. J.

- Int. J. Food Microbiol.

- Food Microbiol.

- Food Chem.

- Food Res. Int.

Complementària

Recomanacions


(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent