DATOS IDENTIFICATIVOS 2014_15
Asignatura (*) AVALUACIÓ DE SOSTENIBILITAT: ANÀLISI DEL CICLE DE VIDA Código 19625105
Titulación
Begudes Fermentades (2014)
Ciclo 2n
Descriptores Cr.totales Tipo Curso Periodo Horarios y datos del examen
3 Obligatòria Primer 1Q
Modalidad y lengua de impartición
Departamento Enginyeria Química
Coordinador/a
CASTELLS PIQUÉ, FRANCESC
Correo-e francesc.castells@urv.cat
mariaasuncion.anton@urv.cat
Profesores/as
CASTELLS PIQUÉ, FRANCESC
ANTON VALLEJO, MARIA ASUNCIÓN
Web
Descripción general e información relevante

Competències
Tipo A Código Competencias Específicas
 A5 Interpretar i extreure informació útil a partir de dades obtingudes en el context de l'elaboració de begudes fermentades, utilitzant de manera adequada les eines d'anàlisi estadística, quimiomètric i de tractament gràfic de dades
 A6 Valorar, incorporar i gestionar eficaçment les noves eines de sostenibilitat ambiental i d'anàlisi de cicle de vida a la producció de begudes fermentades
 A7 Planificar, dissenyar i elaborar un projecte relacionat amb l'elaboració de begudes fermentades, ja sigui en un àmbit científic / investigador, com tecnològic
 A9 Gestionar la informació i el coneixement utilitzant bibliografia cientificotècnica en el camp de la ciència i la tecnologia d'aliments
Tipo B Código Competencias Transversales
 B2 Resoldre problemes complexos en contextos multidisciplinaris relacionats amb el camp d'estudi.
 B5 Treballar en equip de forma cooperativa i responsabilitat compartida, en clau de lideratge.
 B7 Sensibilització en temes mediambientals.
Tipo C Código Competencias Nucleares

Resultats d'aprenentage
Tipo A Código Resultados de aprendizaje
 A5 Desenvolupar un cas pràctic o projecte curt en l'elaboració de begudes fermentades.
 A6 Aprendre l'ús de la sostenibilitat com una eina transversal en la pràctica de Ciència i Tecnologia, per a: - Obtenir una comprensió completa de la metodologia d'Anàlisis de Cicle de Vida, ACV; - Proporcionar una guia pràctica per a realitzar ACV; - Formar en l'ús de ACV com una eina de sostenibilitat en el sector vitivinícola.
 A7 Aprendre l'ús de la sostenibilitat com una eina transversal en la pràctica de Ciència i Tecnologia, per a: - Obtenir una comprensió completa de la metodologia d'Anàlisis de Cicle de Vida, ACV; - Proporcionar una guia pràctica per a realitzar ACV; - Formar en l'ús de ACV com una eina de sostenibilitat en el sector vitivinícola.
 A9 Desenvolupar un cas pràctic o projecte curt en l'elaboració de begudes fermentades.
Tipo B Código Resultados de aprendizaje
 B2 Entén el problema i és capaç de desglossar-lo en parts manipulables
Troba la solució adequada
 B5 Accepta i compleix les normes del grup
 B7 Coneix les eines i els processos per aplicar criteris de sostenibilitat en el disseny i l'avaluació de solucions
Tipo C Código Resultados de aprendizaje

Continguts
tema Subtema

Planificació
Metodologías  ::  Pruebas
  Competencias (*) Horas en clase
Horas fuera de clase
(**) Horas totales
Activitats Introductòries
0.5 0 0.5
Sessió Magistral
A6
A7
B7
6 12 18
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària
A5
A9
B2
B5
6 12 18
Treballs
A5
A7
1.5 12 13.5
Presentacions / exposicions
A7
2 12 14
Resolució de problemes, exercicis
0 7 7
Atenció personalitzada
2 0 2
 
Proves de desenvolupament
A5
A9
2 0 2
 
(*) En el caso de docencia no presencial, serán las horas de trabajo con soporte virtual del profesor.
(**) Los datos que aparecen en la tabla de planificación son de carácter orientativo, considerando la heterogeneidad de los alumnos

Metodologies
Metodologías
  descripción
Activitats Introductòries
Sessió Magistral
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària
Treballs
Presentacions / exposicions
Resolució de problemes, exercicis
Atenció personalitzada

Atenció personalitzada
descripción

Avaluació
Metodologías Competencias descripción Peso        
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària
A5
A9
B2
B5
30%
Treballs
A5
A7
20%
Presentacions / exposicions
A7
10%
Proves de desenvolupament
A5
A9
40%
Otros  
 
Otros comentarios y segunda convocatoria

L'assignatura té convocatòria única.

Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tauletes i altres aparells que no estiguin expressament autoritzats per a la prova, han d'estar apagats i fora de la vista.

La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora.


Fonts d'informació

Bàsica

Complementària

Recomanacions


(*)La Guía docente es el documento donde se visualiza la propuesta académica de la URV. Este documento es público y no es modificable, excepto en casos excepcionales revisados por el órgano competente o debidamente revisado de acuerdo la normativa vigente.