Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tema |
Subtema |
1.Introducció
|
|
2.La elaboració dels vins base
|
|
3.Elaboració, creixement, manteniment i control de inòculs per a la presa d'escuma.
|
|
4.El tiratge mitjançant el mètode tradicional; factors crítics; dosificadores, embotelladores, sistemes de tancament; control d'oxigen, ...)
|
|
5. El degollament al sistema tradicional: congeladors de colls; dosificadores; control d'oxigen; jetting; taponadores; bozaladoras; packaging.
|
|
6. Mètode Tranfer i metodologies alternatives de fermentació en ampolla.
|
|
7. Mètode Gran Vas: factors crítics; autoclaus; acceleració de la autòlisi, ...). Filtració isobàrica.
|
|
8. Gasificació de vins
|
|
9. Noves tecnologies. |
|
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe
|
Hores fora de classe
|
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
2 |
0 |
2 |
Sessió Magistral |
|
40 |
60 |
100 |
Pràctiques de camp/sortides |
|
12 |
18 |
30 |
Supòsits pràctics/ estudi de casos a l'aula ordinària |
|
6 |
9 |
15 |
Atenció personalitzada |
|
0 |
0 |
0 |
|
Proves mixtes |
|
3 |
0 |
3 |
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Activitats encaminades a prendre contacte i a recollir informació dels estudiants i presentació de l’assignatura. |
Sessió Magistral |
Exposició dels continguts de l'assignatura i fomentar la participació dels estudiants. |
Pràctiques de camp/sortides |
Visites a el.laboradors d'escumosos. |
Supòsits pràctics/ estudi de casos a l'aula ordinària |
Planificació de cellers per l'elaboració d'escumosos. |
Atenció personalitzada |
|
Descripció |
Correu electrònic als professors. |
Metodologies |
Competències
|
Descripció |
Pes |
|
|
|
|
Pràctiques de camp/sortides |
|
L'estudiant haurà d'elaborar un informe de l'activitat |
20% |
Supòsits pràctics/ estudi de casos a l'aula ordinària |
|
Problemes sobre el disseny d'un celler d'elaboració de vins escumosos |
20% |
Proves mixtes |
|
Examen de preguntes curtes o desenvolupament. |
60% |
Altres |
|
|
|
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
Les visites als cellers tenen caràcter obligatori. L'assignatura té convocatòria única. Els estudiants que no superin l'examen, podran fer un examen de recuperació. Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. |
Bàsica |
, Le Vigneron Champenoise, ,
Guillem Truyols, Estudi de l'evolució del comportament escumat i de la fracció col·loidad del cava durant la seva elaboració: aspectes de diferents tractaments , , Tesi Doctoral
De Rosa, Tullio, Tecnologia dei vini spumanti, AEB, cop. 1987 , Brescia
Varios, Congres del Cava, Varios años,
De Rosa, Tullio, Tecnología de los vinos espumosos , Mundi-Prensa, 1990, Madrid
David Armstrong, Bryce Rankine, Geoff Linton, Sparkling wines : the technology of their production in Australia, ,
|
|
Complementària |
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|