DADES IDENTIFICATIVES 2022_23
Assignatura (*) EL SECTOR CERVESER Codi 19625216
Ensenyament
Begudes Fermentades (2014)
Cicle 2n
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període
3 Optativa Primer 1Q
Llengua d'impartició
Castellà
Departament Bioquímica i Biotecnologia
Coordinador/a
RIUS VICENTE, MIQUEL-ÀNGEL
Adreça electrònica miquel-angel.rius@urv.cat
Professors/es
RIUS VICENTE, MIQUEL-ÀNGEL
Web
Descripció general i informació rellevant <p> Coneixement general del sector cerveser, des de la història fins a temes relacionats amb la salut. </p>

Competències
Tipus A Codi Competències Específiques
 A2 Identificar els diferents tipus de begudes fermentades amb la matèria primera, conèixer i dominar el mètode d'elaboració, i relacionar-lo amb les característiques sensorials del producte final
Tipus B Codi Competències Transversals
 CT2 Formular valoracions a partir de la gestió i ús eficient de la informació.
Tipus C Codi Competències Nuclears

Resultats d'aprenentage
Tipus A Codi Resultats d'aprenentatge
 A2 Reconèixer les característiques que distingeixen els diferents tipus de cervesa.
Tipus B Codi Resultats d'aprenentatge
 CT2 Dominar les eines per gestionar la pròpia identitat i les activitats en un entorn digital i un context científic i acadèmic. (Ser digital)
Cercar i obtenir informació de manera autònoma amb criteris de rellevància, fiabilitat i pertinença, que sigui útil per crear coneixement. (Cercar)
Organitzar la informació amb les eines adients (en línia i presencials), per garantir-ne l’actualització, la recuperació i el tractament, a fi de reutilitzar-les en futurs projectes. (Organitzar)
Elaborar informació amb les eines i formats adients a la situació comunicativa, i fer-ho de manera honesta. (Crear)
Utilitzar les TIC per compartir i intercanviar resultats de projectes acadèmics i científics en contextos interdisciplinaris que permetin la transferència del coneixement. (Compartir)
Tipus C Codi Resultats d'aprenentatge

Continguts
Tema Subtema
Història de la Cervesa

Planificació
Metodologies  ::  Proves
  Competències (*) Hores a classe
Hores fora de classe
(**) Hores totals
Activitats Introductòries
A2
1 1 2
Sessió Magistral
A2
15 41 56
Presentacions / exposicions
A2
CT2
2 5 7
Pràctiques de camp/sortides
A2
CT2
6 1 7
Atenció personalitzada
1 1 2
 
Proves objectives de preguntes curtes
A2
1 0 1
 
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor.
(**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat

Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries Classes participatives
Sessió Magistral Classes participatives
Presentacions / exposicions Classes participatives
Pràctiques de camp/sortides Visites
Atenció personalitzada Sempre disponible per correu electrònic

Atenció personalitzada
Descripció

A la vosta disposició mitjançant correu electrònic


Avaluació
Metodologies Competències Descripció Pes        
Sessió Magistral
A2
Entrega treballs fets per sessió 50%
Presentacions / exposicions
A2
CT2
Presentació final sobre projecte cerveser 30%
Proves objectives de preguntes curtes
A2
10%
Altres  
 
Altres comentaris i segona convocatòria

L'assignatura té convocatòria única.

La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora.


Fonts d'informació

Bàsica

Complementària

Recomanacions


(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent