DADES IDENTIFICATIVES 2016_17
Assignatura (*) PATRIMONI DEL VI I TURISME I Codi 19635103
Ensenyament
Innovació en Enoturisme (Erasmus Mundus) (2016)
Cicle 2n
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període
6 Obligatòria Primer 1Q
Llengua d'impartició
Anglès
Departament Bioquímica i Biotecnologia
Coordinador/a
MAS BARON, ALBERTO
Adreça electrònica albert.mas@urv.cat
jordi.bertran@urv.cat
Professors/es
MAS BARON, ALBERTO
BERTRAN LUENGO, JORDI
Web
Descripció general i informació rellevant

Competències
Tipus A Codi Competències Específiques
 A3 Aprofundir en el funcionament dels sistemes turístics i adquirir coneixements sobre els principis de desenvolupament, gestió i governança de destinacions enoturístiques des d’una perspectiva sostenible, responsable i competitiva.
 A7 Valorar el context històric, geogràfic, cultural i social de les regions productores de vi i integrar-lo en els programes d’innovació vitivinícola i en el disseny de productes per als consumidors enoturístics.
Tipus B Codi Competències Transversals
Tipus C Codi Competències Nuclears

Resultats d'aprenentage
Tipus A Codi Resultats d'aprenentatge
 A3 Reconèixer la importància del turisme en el desenvolupament local i regional dels territoris vitivinícoles
 A7 Idenficar les denominacions d'origen i asociar-les amb les seves caracterísitiques més rellevants
Avaluar la importància dels vins en la gastronomia local
Distingir i utilitzar els maridatges específics entre els vins i la gastronomia local
Situar i descriure les tradicions tangibles i intangibles del territori
Interpretar el patrimoni, la història, el paisatge i el context socieconòmic i cultural
Tipus B Codi Resultats d'aprenentatge
Tipus C Codi Resultats d'aprenentatge

Continguts
Tema Subtema
Denominacions d'origen: diferències i tendències comuns. Paisatges locals
Arrels històriques de la producció de vi: passat i futur Orígens. L'imperi romà. La invasió àrab i l'Edat Mitjana. L'agricultura intensiva entre el segle XVI - XVIII. La fil·loxera i els seus canvis agrícoles, socials i econòmics.
Activitats tradicionals de la zona Dances i activitats populars
Els vins locals: descripció i tast El coneixement sobre vins espanyol , amb especial èmfasi en els vins catalans. Presentació de vins per part de productors locals convidats
Gastronomia local

Planificació
Metodologies  ::  Proves
  Competències (*) Hores a classe
Hores fora de classe
(**) Hores totals
Activitats Introductòries
1 0 1
Sessió Magistral
A3
A7
19 28.5 47.5
Seminaris
A3
A7
5 7.5 12.5
Pràctiques de camp/sortides
A3
A7
25 37.5 62.5
Sessions de tast
A7
10 15 25
Atenció personalitzada
2 0 2
 
Proves orals
A3
A7
1 2 3
Proves de desenvolupament
A3
A7
2 2 4
 
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor.
(**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat

Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries Presentació de l'assignatura i calendari d'actuació
Sessió Magistral Exposició de contingut del temari
Seminaris Debats sobre les visites realitzades
Pràctiques de camp/sortides Sortides a cellers i museus o centres històrics de rellevància al terrotori
Sessions de tast Sessions de tast comentades sobre vins espanyols
Atenció personalitzada Entrevistes personals

Atenció personalitzada
Descripció
Entrevistes personals a concretar amb el professor: albert.mas@urv.cat

Avaluació
Metodologies Competències Descripció Pes        
Pràctiques de camp/sortides
A3
A7
Informe sobre les visites realitzades 20%
Sessions de tast
A7
Comentaris orals sobre els vins tastats 10%
Proves orals
A3
A7
Exposicions d'integració dels continguts assolits durant el curs 40%
Proves de desenvolupament
A3
A7
Prova escrita dels continguts exposats 20%
Altres  

Debat

10%
 
Altres comentaris i segona convocatòria

Fonts d'informació

Bàsica

Complementària

Recomanacions


(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent