IDENTIFYING DATA 2017_18
Subject (*) PATRIMONI DEL VI I TURISME I Code 19635103
Study programme
Innovació en Enoturisme (Erasmus Mundus) (2016)
Cycle 2n
Descriptors Credits Type Year Period Exam timetables and dates
6 Obligatòria Primer 1Q
Modality and teaching language
Department Bioquímica i Biotecnologia
Geografia
Coordinator
MAS BARON, ALBERTO
E-mail albert.mas@urv.cat
jaume.salvat@urv.cat
jordi.bertran@urv.cat
Lecturers
MAS BARON, ALBERTO
SALVAT SALVAT, JAUME
BERTRAN LUENGO, JORDI
Web
General description and relevant information

Competències
Type A Code Competences Specific
 A3 Aprofundir en el funcionament dels sistemes turístics i adquirir coneixements sobre els principis de desenvolupament, gestió i governança de destinacions enoturístiques des d’una perspectiva sostenible, responsable i competitiva.
 A7 Valorar el context històric, geogràfic, cultural i social de les regions productores de vi i integrar-lo en els programes d’innovació vitivinícola i en el disseny de productes per als consumidors enoturístics.
Type B Code Competences Transversal
 CT1 Desenvolupar l’autonomia suficient per a treballar en projectes d’investigació i col·laboracions científiques o tecnològiques dins el seu àmbit temàtic.
 CT7 Aplicar els principis ètics i de responsabilitat social com a ciutadà i com a professional.
Type C Code Competences Nuclear

Resultats d'aprenentage
Type A Code Learning outcomes
 A3 Reconèixer la importància del turisme en el desenvolupament local i regional dels territoris vitivinícoles
 A7 Idenficar les denominacions d'origen i asociar-les amb les seves caracterísitiques més rellevants
Avaluar la importància dels vins en la gastronomia local
Distingir i utilitzar els maridatges específics entre els vins i la gastronomia local
Situar i descriure les tradicions tangibles i intangibles del territori
Interpretar el patrimoni, la història, el paisatge i el context socieconòmic i cultural
Type B Code Learning outcomes
 CT1 Desenvolupar l’autonomia suficient per a treballar en projectes d’investigació i col·laboracions científiques o tecnològiques dins el seu àmbit temàtic.
 CT7 Aplicar els principis ètics i de responsabilitat social com a ciutadà i com a professional.
Type C Code Learning outcomes

Continguts
Topic Sub-topic
Denominacions d'origen: diferències i tendències comuns. Paisatges locals
Arrels històriques de la producció de vi: passat i futur Orígens. L'imperi romà. La invasió àrab i l'Edat Mitjana. L'agricultura intensiva entre el segle XVI - XVIII. La fil·loxera i els seus canvis agrícoles, socials i econòmics.
Activitats tradicionals de la zona Dances i activitats populars
Els vins locals: descripció i tast El coneixement sobre vins espanyol , amb especial èmfasi en els vins catalans. Presentació de vins per part de productors locals convidats
Gastronomia local

Planificació
Methodologies  ::  Tests
  Competences (*) Class hours
Hours outside the classroom
(**) Total hours
Activitats Introductòries
1 0 1
Sessió Magistral
A3
A7
19 28.5 47.5
Seminaris
A3
A7
5 7.5 12.5
Pràctiques de camp/sortides
A3
A7
25 37.5 62.5
Sessions de tast
A7
10 15 25
Atenció personalitzada
2 0 2
 
Proves orals
A3
A7
1 2 3
Proves de desenvolupament
A3
A7
2 2 4
 
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher.
(**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students.

Metodologies
Methodologies
  Description
Activitats Introductòries Presentació de l'assignatura i calendari d'actuació
Sessió Magistral Exposició de contingut del temari
Seminaris Debats sobre les visites realitzades
Pràctiques de camp/sortides Sortides a cellers i museus o centres històrics de rellevància al terrotori
Sessions de tast Sessions de tast comentades sobre vins espanyols
Atenció personalitzada Entrevistes personals

Atenció personalitzada
Description
Entrevistes personals a concretar amb el professor: albert.mas@urv.cat

Avaluació
Methodologies Competences Description Weight        
Pràctiques de camp/sortides
A3
A7
Informe sobre les visites realitzades 30%
Sessions de tast
A7
Comentaris orals sobre els vins tastats 0
Proves orals
A3
A7
Exposicions d'integració dels continguts assolits durant el curs 40%
Proves de desenvolupament
A3
A7
Prova escrita dels continguts exposats 30%
Others  

Debat

0%
 
Other comments and second exam session

Fonts d'informació

Bàsica

The information can be retrieved from the web pages that will be introduced in the Moodle platform

Complementària

Recomanacions


(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation.