DADES IDENTIFICATIVES 2017_18
Assignatura (*) DENOMINACIONS D'ORIGEN DEL VI, MARIDATGE I SERVEI, DEGUSTACIÓ Codi 19635105
Ensenyament
Innovació en Enoturisme (Erasmus Mundus) (2016)
Cicle 2n
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període
6 Obligatòria Primer 2Q
Llengua d'impartició
Anglès
Departament Bioquímica i Biotecnologia
Coordinador/a
BELTRAN CASELLAS, GEMMA
Adreça electrònica gemma.beltran@urv.cat
Professors/es
BELTRAN CASELLAS, GEMMA
Web
Descripció general i informació rellevant

Competències
Tipus A Codi Competències Específiques
Tipus B Codi Competències Transversals
 CT1 Desenvolupar l’autonomia suficient per a treballar en projectes d’investigació i col·laboracions científiques o tecnològiques dins el seu àmbit temàtic.
 CT3 Resoldre problemes complexes de manera crítica, creativa i innovadora en contextos multidisciplinars.
Tipus C Codi Competències Nuclears

Resultats d'aprenentage
Tipus A Codi Resultats d'aprenentatge
Tipus B Codi Resultats d'aprenentatge
 CT1 Desenvolupar l’autonomia suficient per a treballar en projectes d’investigació i col·laboracions científiques o tecnològiques dins el seu àmbit temàtic.
 CT3 Resoldre problemes complexes de manera crítica, creativa i innovadora en contextos multidisciplinars.
Tipus C Codi Resultats d'aprenentatge

Continguts
Tema Subtema
• Llistat de vins
• Maridatge: contrast i afinitat
• Afinitats, constrast i textures
• Servei del vi i decantació
• Ampolles, copes i altres instruments
• Productes gourmet: formatge, cervesa, oli d’oliva, xocolata, fruits del bosc...

Planificació
Metodologies  ::  Proves
  Competències (*) Hores a classe
Hores fora de classe
(**) Hores totals
Activitats Introductòries
0 0 0
Seminaris
0 0 0
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària
0 0 0
Atenció personalitzada
0 0 0
 
 
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor.
(**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat

Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries
Seminaris
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària
Atenció personalitzada

Atenció personalitzada
Descripció
Pierre-Louis TEISSEDRE

Avaluació
Metodologies Competències Descripció Pes        
Altres  

Qüestionaris curts o llargs Qüestions pràctiques/problemes


50%

50%
 
Altres comentaris i segona convocatòria

Fonts d'informació

Bàsica

FLANZY, C. (1998) – Œnologie - Fondements Scientifiques etTechnologiques, LAVOISIER - Tec & Doc, Paris.

RIBEREAU-GAYON, P.; DUBOURDIEU, D.; DONÈCHE, B.; LONVAUD, A. (2004) – Traité d'oenologie Tome 1: Microbiologie du vin. Paris.

RIBEREAU-GAYON, P.; DUBOURDIEU, D.; DONÈCHE, B.; LONVAUD, A. (2004) – Traité d'oenologie Tome 2: Chimie du vin. Stabilisation et traitements. Paris.     

Complementària

Recomanacions


(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent