Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques | | A1 |
Identificar els diferents tipus de vi existents i tenir coneixements dels processos de producció vitivinícola, des del tractament de la matèria primera fins a l’obtenció del producte final. |
| A9 |
Participar en el conjunt d’activitats dutes a terme en empreses vitivinícoles i/o institucions vinculades al món de l’enoturisme, aplicant els coneixements adquirits en un context multidisciplinari. |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals | | CT1 |
Desenvolupar l’autonomia suficient per a treballar en projectes d’investigació i col·laboracions científiques o tecnològiques dins el seu àmbit temàtic. |
| CT4 |
Treballar en equips multidisciplinars i en contextos complexes. |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| A1 |
Reconèixer els processos d'elaboració, així com els equips necessaris per a la producció dels diferents tipus de vi i vins especials (espumosos, dolços, fortificats i criança).
Conèixer els diversos processos de producció i tècniques d'envelliment dels vins de criança
| | A9 |
Adquirir habilitats científiques i pràctiques en diferents processos de producció de vins
|
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| CT1 |
L’estudiant planifica i desenvolupa de forma autònoma, organitzada i científica el projecte. (Procés)
L’estudiant genera un document científic en estructura i continguts. (Memòria / Informe)
L’estudiant presenta i defensa el treball (davant un tribunal, en el cas del TFM). (Defensa)
| | CT4 |
Conèixer l’objectiu de l’equip i identificar el seu rol en contextos complexos. (Context)
Comunicar i actuar amb altres equips per assolir conjuntament els objectius. (Comunicació)
Comprometre’s i afavorir els canvis i millores necessaris per assolir els objectius de l’equip. (Compromís)
Confiar en les pròpies capacitats, respectar les diferències i aprofitar-les en benefici de l’equip. (Col·laboració)
|
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tema |
Subtema |
Estudi de la maduració del raïm
|
|
Mesures a la collita per tal d’obtenir vi fortificat |
|
Correccions i operacions pre-fermentació |
|
Control de la temperatura de fermentació |
|
Procés de fermentació, aplicació de llevat, maceració, remoció |
|
Decisions sobre l’addició de brandi |
|
Drenatge i retirada de residu sòlid |
|
Estudi del vi durant emmagatzematge, maduració i envelliment |
|
Els vins fortificats de Portugal: Porto, Madeira, Carcavelos, Moscatéis de Setúbal i del Duero. |
|
Vins fortificats d’arreu del món: Xerez, Málaga, Marsala, Banyuls i altres vins dolços naturals. |
|
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe
|
Hores fora de classe
|
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
0 |
0 |
0 |
Pràctiques de camp/sortides |
|
0 |
0 |
0 |
Seminaris |
|
0 |
0 |
0 |
Sessions de tast |
|
0 |
0 |
0 |
Atenció personalitzada |
|
0 |
0 |
0 |
|
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
|
Pràctiques de camp/sortides |
|
Seminaris |
|
Sessions de tast |
|
Atenció personalitzada |
|
Descripció |
Professor responsable de l'assignatura: Jorge Bernardo Lacerda de Queiroz |
Metodologies |
Competències
|
Descripció |
Pes |
|
|
|
|
Altres |
|
Examen per escrit Informes Assistència a classe |
80 %
15 %
5 %
|
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
Condició de freqüència: perd la freqüència l'estudiant que es perd més d'un quart de classes teòriques o no desenvolupa satisfactòriament dos terços dels treballs de laboratori. Per aprovar l'assignatura es requereix obtenir un mínimde 9.5/20 punts en el total i un mínim de 8/20 punts en cada component. |
Bàsica |
|
Mayson R. (2016), Richard Mayson's guide
to Vintage Port 2016
Howkins, B. (2014), Rich, Rare & Red: A Guide to Port, Fourth Edition
Jeffs, J. (2014), Sherry |
Complementària |
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|