DADES IDENTIFICATIVES 2020_21
Assignatura (*) BIOTECNOLOGIA DE LES INDÚSTRIES AGROALIMENTÀRIES Codi 20214101
Ensenyament
Grau d'Enginyeria Agroalimentària (2010)
Cicle 1r
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període
3 Obligatòria Tercer 2Q
Llengua d'impartició
Català
Departament Bioquímica i Biotecnologia
Coordinador/a
REGUANT MIRANDA, CRISTINA
Adreça electrònica
Professors/es
Web
Descripció general i informació rellevant L'objectiu principal de l'assignatura és l'estudi de l'aplicació de sistemes i processos biològics a la indústria agroalimentària.
Com a conseqüència de l'extinció del pla d'estudi que estàs cursant, en aquesta assignatura només tindràs dret a examen. Per conèixer la data de realització de l'examen consulta a l'apartat d'horaris de les assignatures. En cas d'haver de sol·licitar convocatòria extraordinària recorda que per poder matricular aquest dret d'examen hauràs de presentar una sol·licitud a la secretaria del teu Campus/Centre.

Continguts
Tema Subtema
1. Biotecnologia clàssica i biotecnologia molecular.
2. Bases de genètica molecular.
3. Tecnologia del DNA recombinant.
4. Aplicacions biotecnològiques en les industries agroalimentàries.
5. Obtenció d'aliments fermentats.
6. Obtenció de plantes transgèniques i les seves aplicacions.
7. Obtenció d'animals transgènics i les seves aplicacions.

Atenció personalitzada
Descripció
Resolució de dubtes exposats pels alumnes. Tutorització del desenvolupament de l'assignatura. Comunicació via Moodle i atenció presencial via cita prèvia al Despatx 114 del Dept. de Bioquímica i Biotecnologia.

Avaluació
 
Altres comentaris i segona convocatòria

En la segona convocatòria es farà una prova única de preguntes curtes sobre els continguts de les classes magistrals i es mantindrà la nota obtinguda de l'avaluació dels treballs escrits i orals.


Fonts d'informació
Bàsica

- Glick & Pasternak. Molecular Biotechnology. Principles and Applications of Recombinant DNA 3rd Ed. 2003.

- Primrose S.B., R.M. Twyman & R.W. Old. Principles of Gene Manipulation and Genetics. 7

th Ed. Blackwell, 2006.

Complementària

(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent