DADES IDENTIFICATIVES 2021_22
Assignatura (*) COMERCIALITZACIÓ I VALORACIÓ DE LES INDÚSTRIES AGROALIMENTÀRIES Codi 20214113
Ensenyament
Grau en Enginyeria Agroalimentària (2010)
Cicle 1r
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període
3 Obligatòria Quart 1Q
Llengua d'impartició
Català
Departament Enginyeria Química
Coordinador/a
ADSERIAS SANS, JUAN
Adreça electrònica joan.adserias@urv.cat
Professors/es
ADSERIAS SANS, JUAN
Web
Descripció general i informació rellevant L’objectiu central de l’assignatura és proporcionar a l’alumne formació econòmica dins el camp agrari, per tal de poder desenvolupar amb competència les tasques que en el futur li puguin sorgir en el sector agroalimentari. També es vol, des d’un punt de vista pràctic, aportar formació en el camp de la Valoració, per tal de dotar a l’alumne de coneixements que el permetin fer front a situacions en les que ha d’estar familiaritzat dins el seu àmbit professional i/o que fins i tot el permetin optar a sortides professionals dins l’àmbit de la valoració (tant en l’exercici lliure, com en l’administració pública o l’empresa privada).
Com a conseqüència de l'extinció del pla d'estudi que estàs cursant, en aquesta assignatura només tindràs dret a examen. Per conèixer la data de realització de l'examen consulta a l'apartat d'horaris de les assignatures. En cas d'haver de sol·licitar convocatòria extraordinària recorda que per poder matricular aquest dret d'examen hauràs de presentar una sol·licitud a la secretaria del teu Campus/Centre.

Continguts
Tema Subtema
1.- COMERCIALITZACIÓ EN IAA 1.1.- Oferta, demanda, preu i elasticitats.
1.2.- Introducció a la comercialització de productes agraris.
1.3.- Agents de comercialització.
1.4.- Contractació i comercialització de productes agraris.
1.5.- Mercats agraris.
1.6.- La regulació del mercat de productes agraris en la UE.
1.7.- El Pla de Marketing.
2.- VALORACIÓ EN IAA 2.1- Introducció a la valoració agrària
2.2.- Mètodes de valoració.
2.3.- Valoració d'empreses agràries.

Atenció personalitzada
Descripció
Orientació i resolució de dubtes. L'horari de consultes serà els dijous de 18:00 a 20:00

Avaluació
 
Altres comentaris i segona convocatòria

El sistema d'avaluació serà fer un Examen final que comptarà el 100% de la nota. L'estudiant té dret a dues convocatòries, la data i lloc dels exàmens corresponents a cadascuna d'elles, serà convenientment informat en la web del centre.


Fonts d'informació
Bàsica , , ,
CALDENTEY, P; I DE HARO, Comercialización de productos agrarios, ÚLTIMA EDICIÓ DISPONIBLE, MUNDI PRENSA
CABALLER, V., Valoración agraria: teoría y práctica, ÚLTIMA EDICIÓ DISPONIBLE, MUNDI PRENSA

Bibliografia bàsica:

CALDENTEY, P.; i  DE HARO, T (2004). “Comercialización de productos agrarios” (5ª Edición). Editorial Agrícola Española y Mundi-Prensa S.A. Madrid.

 

CABALLER, V. (2008). “Valoración agraria: teoría y práctica.(5ª Edición). Ed. Mundi-Prensa. S.A. Barcelona.

 

Bibliografia complementària:

GUADALAJARA, N. (2010) “Valoración agraria. Casos prácticos”. (2ª Edición). Mundi-Prensa. S.A. Barcelona

 

 

Documentació complementària que s’anirà incloent al Moodle.

 

Complementària

(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent